ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
11 јуни 2011
Мислења
24
Поени од реакции
8
Со 65 бода има шанса да ме примаат во приватна квота?

В

Вори

Гостин
Првиот впечаток ми беше лош.Многу арогантни и нервозни луѓе,со намуртени фаци,просто да се уплашиш.
Тешка работа.Еден човек беше дојден од источна Македонија негде и бараше некаква потврда за синот.И никој не сакаше да го услужи.Отиде кај една постара жена на шалтер и таа го направи парче,ама баш буквално.
Му се дереше во фаца,го изнавреѓа и на крај го избрка без никаков срам.А сиротиот човек дошол од 6 саат за да заврши работа.
Не ми се свиѓа тоа што го видов денеска,се надевам дека кога ќе почнам на факултет ќе ми се поправи впечатокот.

п.с Поднесов документи,па ќе видиме што-како.Иначе на Политички студии ќе бидам,ако интересира некого :D
--- надополнето: Aug 16, 2011 11:24 AM ---
Би требало ехеее. При прв уписен влагаш у државна. Лани и години наназад и со 70 влегоа у државна. Шансите за тоа ти се - 80 проценти. Зависи интересот ама не верувам дека е нешто променет. Ајде па да ми бидеш колешка. :D
Јас имам 93 и нешто повеќе поени.Влагам во државна квота или?

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Првиот впечаток ми беше лош.Многу арогантни и нервозни луѓе,со намуртени фаци,просто да се уплашиш.
Тешка работа.Еден човек беше дојден од источна Македонија негде и бараше некаква потврда за синот.И никој не сакаше да го услужи.Отиде кај една постара жена на шалтер и таа го направи парче,ама баш буквално.
Му се дереше во фаца,го изнавреѓа и на крај го избрка без никаков срам.А сиротиот човек дошол од 6 саат за да заврши работа.
Не ми се свиѓа тоа што го видов денеска,се надевам дека кога ќе почнам на факултет ќе ми се поправи впечатокот.

п.с Поднесов документи,па ќе видиме што-како.Иначе на Политички студии ќе бидам,ако интересира некого :D

Јаоооо колега! Во државна си уживај :) Само од студентски се такви нервозни и негативни, предавачите се супер луѓе (повеќето).

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233

хахахахаахаха Донка е таа. Од клубот за пречек на факсот е. :D

Се шалам, само таа е изгор. Другите се фини.

И да. Со просекот си у првите 20.

В

Вори

Гостин
Ќе видиме,баш ме интересира како ќе биде во иднина.Но тоа што го видов денеска,не беше баш сјајно.
Иначе таа старата што го напраи лом човеков Донка можда се викаше,такви инсајдерски информации добив :D
--- надополнето: Aug 16, 2011 11:57 AM ---
--- надополнето: Aug 16, 2011 12:01 PM ---
хахахахаахаха Донка е таа. Од клубот за пречек на факсот е. :D

Се шалам, само таа е изгор. Другите се фини.

И да. Со просекот си у првите 20.
Значи сеа полесно се дише.

O

ob1

Гостин
Поднесов документи за Правни студии па сеа ќе видиме како ќе биде, си отидов накај 12:00 саат лагано немаше ич гужва за 5мин завршив работа ја мислев дека ептен ќе чекам. Иначе да прашам знае некој кога ќе има резултати за тоа дали сум примен или не?

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
Поднесов документи за Правни студии па сеа ќе видиме како ќе биде, си отидов накај 12:00 саат лагано немаше ич гужва за 5мин завршив работа ја мислев дека ептен ќе чекам. Иначе да прашам знае некој кога ќе има резултати за тоа дали сум примен или не?
Пријавување на кандидатите
16 и 17.8.2011

Објавување резултати од ус­пе­хот од средно образование
22.8.2011

Објавување решение за прием на кандидатите
26.8.2011

Запишување на кандидатите
30 и 31.8.2011

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
На пример тие што не се примени на државна квота ги префрлаат на кофинансирање или мора да се чека на друг уписен рок?

Член од
16 јуни 2010
Мислења
108
Поени од реакции
21
На пример тие што не се примени на државна квота ги префрлаат на кофинансирање или мора да се чека на друг уписен рок?
Се префрлаат на кофинансирање, нема потреба од повторно поднесување документи
--- надополнето: Aug 16, 2011 3:51 PM ---
Ќе видиме,баш ме интересира како ќе биде во иднина.Но тоа што го видов денеска,не беше баш сјајно.
Иначе таа старата што го напраи лом човеков Донка можда се викаше,такви инсајдерски информации добив :D
--- надополнето: Aug 16, 2011 11:57 AM ---
--- надополнето: Aug 16, 2011 12:01 PM ---

Значи сеа полесно се дише.
Донка е друже, без секирации, ќе си се дружиш со неа :D :D :D

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
daj nekoj neka pise ako znae kaj moze da se kupi materijalot za ucenje filozofija od taskovska ,vonreden student sum i nemam poima plus ako znae nekoj dali tezok e ispitot od nea ili?fala odnapred:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.123
Пошо книжарницата во правен беше затворена , морав да одам до економски да земам пријава и да согледам колку е голема разликата во услужноста помеѓу овие два факултети...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Генерално, ваше мислење, дали е тешко да се извади просек од 8.5 на правен? (ме интересира пошто нели без просек си гола вода ) ... фала однапред...
Иначе мене првииот впечаток ми беше океј, онака колегите беа фини, само овие на студентски прашања беа малку некултурни.. бтв, имаше една многу згодна цура што стоеше на врата на студентски прашања...
А и некако немаше многу згодни колешки, али ќе видимо подетално од 15ти ... :) :D

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Генерално, ваше мислење, дали е тешко да се извади просек од 8.5 на правен? (ме интересира пошто нели без просек си гола вода ) ... фала однапред...
Иначе мене првииот впечаток ми беше океј, онака колегите беа фини, само овие на студентски прашања беа малку некултурни.. бтв, имаше една многу згодна цура што стоеше на врата на студентски прашања...
А и некако немаше многу згодни колешки, али ќе видимо подетално од 15ти ... :) :D
Генерално земено треба баајги бубање иначе ништо не правиш. Е сега дали е тешко, нема ништо лесно ќе треба повеќе да загрееш столчето, сепак од нас зависи. Има неколку тешки професори да не речам зезнати, ама ај да не те плашам уште на старт не е толку тешко како што изгледа.
А за колешки не се секирај, ќе има и згодни :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
62
Поени од реакции
14
Dali treba da imas prosek za da mozes koja sakas nasoka da ja izberes...kako sto vidov ima pveke i ne mi e jasno okolu toa :S

Kajgana Shop

На врв Bottom