H
HITCH
Гостин
Не ми се верува! Спотче си направиле...Интересен спот и повик за попишуване во РМ.
--- надополнето: Sep 28, 2011 12:12 AM ---
Народе, ајде клик
Не ми се верува! Спотче си направиле...Интересен спот и повик за попишуване во РМ.
Какви фаци испрочитав во мојава опшЧина Сега ми е јасно зошто после ќе се чудиме на бројките...И малце чудно зошто одредени имиња на попишувачи се повторуваа ???Народе, ајде клик
Ја сите што ги препознав од моја населба се партиски агитатори.Какви фаци испрочитав во мојава опшЧина Сега ми е јасно зошто после ќе се чудиме на бројките...И малце чудно зошто одредени имиња на попишувачи се повторуваа ???
На пример ,во Охрид Никола Јанески и Агрон Дучи...
И додај на то дека поголем дел од нив се полуписмени...А интересно имаше и од двете партии редовни луѓе ,пак некој договорЈа сите што ги препознав од моја населба се партиски агитатори.
И од мојата општина се такви, само што се од мешан состав застапени се сите страниЈа сите што ги препознав од моја населба се партиски агитатори.
И додај на то дека поголем дел од нив се полуписмени...А интересно имаше и од двете партии редовни луѓе ,пак некој договор
А еден па нема ни средно завршено. Како ги примиле вака, кои беа критериумите за попишувач?И од мојата општина се такви, само што се од мешан состав застапени се сите страни
што понеписмен толку поголеми шанси да влезеш како попишувач.А еден па нема ни средно завршено. Како ги примиле вака, кои беа критериумите за попишувач?
хахахааааааааа +1.Извадија ли список? Хаос било по штабовите, се надевам некој од форумов не се угушил у нечиј задник. Ќе ги провериме по име презиме и активност на форум за време на попишувањето, само колку да се потврди чии активисти роварат по форуми.
Фино би било да се обелоденат.
има список и за попишувачиВиди кој мајтап... Список нема за попишувачите, ама има каде ќе биде обуката за попишувачите кои се вработени во јавната администрација. Клик.
Пописов почнува да станува се` поинтересен, а имаа толку многу време да се средат, од април до сега. Како ли не им е срам?! Која збрка!
Не се потрудиле да ги раздвојат, туку како што им ги дале списоците така пишувале. Цели фамилии наредиле во Аеродром, па ги ставиле еден по друг, како што запишувале во партија...Какви фаци испрочитав во мојава опшЧина Сега ми е јасно зошто после ќе се чудиме на бројките...И малце чудно зошто одредени имиња на попишувачи се повторуваа ???
На пример ,во Охрид Никола Јанески и Агрон Дучи...
Списокот предаден од партиите е јак, фамилијарно е прикажан, да не се мачат да ги бараат посебно. Изгледа им се смачи да ме чекаат.има список и за попишувачи
http://makstat.stat.gov.mk/popis2011/DPK.aspx
познавам доста квалитетни луѓе плус високообразовани кои не влегоа ниту како попишувачи ...јбг, се повеќе невработени, се поголема навалица за 20 дена работа. До кај сме...затоа кој напразно го користи зборот југоносталгичари, нека си ги провери математиките уште еднашка. Носталгија по југа и носталгија по подобар живот за мнозинството граѓани...не е исто.
А за пребројување, ќе се преброиме, не е некој проблем.
Не е ова најново барање. Тие ова цело време го бараа, плус спомнаа и бојкот.Најново барање на албанците и другите малцинства е дека треба да се попушуваат и оние кои живеат во странство,а минатата година барем еднаш влегле во МК.Не ми се верува.По кои меѓународни стандарди е тоа???Значи тоа лице може да биде попишано на пр. и во Албанија и на Косово.Ама така бараат затоа што ја знаат и самите албанци реланата бројка колку ги има во МК.Ова во никој случај не смее да се дозволи.
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=C26330F290ADDF4B957CC07557108782
Е ти па кај виде пропусти и некоординираностНе е ова најново барање. Тие ова цело време го бараа, плус спомнаа и бојкот.
Инаку, каквии се спотчињава на Сербиве за пописот... Знам дека темава за попис не е за сеир, ама некако ми иде работава. Покрај толку време и одложување, не се дозволени толку пропусти и некоординираност.
Мислиш дека ќе биде подобар? Чекај, ќе видиш!Е ти па кај виде пропусти и некоординираност
Шала на страна, не дај боже и пописов да стане каша-попара како последниот.