ПМФ

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Лесно бе, ќе немаш гајле. ;)
Кажи ми, дали имаш некои од преведените книги во .pdf, конкретно термодинамика и молекуларна физика, другo исто што ме занима е то каде може да ја најдам Квантна механика 1 и 2 од Ивановски?
Не ти препорачувам ниедна книга на македонски..
Немам ништо на македонски јас. Си купив една 2000 страни Physics for scientists and engineers од Serway и ја има цела физика внатре, со се модерна физика, квантна и космологија бла бла, и од таму учам се. Некако без концепт ми се македонскиве. Во 20 страни сакаат книга да набијат.
Башка овие англискиве не ги дујат со формулите. Тоа од предавања ќе го следиш изведувањето на формулите детално. Тука баш ти е склопено се како што треба концепциски и уредно.
Во ПДФ ја имам оваа на Сервеј ако ти користи ќе ти ја пратам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.902
Поени од реакции
73.104
Книга на Македонски на ПМФ :pos:
Се знае како иде, учебник на Српски или Хрватски, збирка на Руски или Англиски :icon_lol:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Ti be Sabja koga diplomirashe shto materijalov ti bil na pazi, Ruski :eek:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Книга на Македонски на ПМФ :pos:
Се знае како иде, учебник на Српски или Хрватски, збирка на Руски или Англиски :icon_lol:
Toa na smeрови кај што нема наука :P

На географија, на пр., строго македонска литература, и тоа авторска. Секој професор има бар по 5-6 учебника. Which ис нат бед.

:D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Konjanikot Studentski Prashanja :D

Ne znam Sabja, jas uchev po skripta na Erakovikj.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кај можам да најдам што предмети има на смеровиве по физика? :) И да, технички смер не е технички ако барем еден испит не си спремал со руски збирки :D

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
Кај можам да најдам што предмети има на смеровиве по физика? :) И да, технички смер не е технички ако барем еден испит не си спремал со руски збирки :D
http://www.fizika.pmf.ukim.edu.mk/index.php/mk-MK/

Here ya go. :D Во одделот „За новите студенти“ си бираш насока и ја разгледуваш студиската програма. Исто за секој предмет има прикачено и предметна програма така што сите информации за предметите и материјалот го има на сајтот.

Инаку Gregor спомна за книга на македонски по молекуларна физика и термодинамика. Вака, молекуларна физика има дел во книгата на Ѓорѓи Ивановски - Механика и молекуларна физика. Исто има во една книга Вовед во статистичка механика некое поглавје за молекуларна физика, ама таа книга е преведена од англиски јазик на македонски јазик во проектите на владата па не знам колку им е стручен преводот. За термодинамика немам никаква идеја каде би можел да најдеш материјал. Инаку ги имам двете книги па ако ти притребат да ги ископираш или слично, ју ноу вер ту фајнд ми. :D

2

~2A

Гостин
StudentskiPrashanja - Signal :D
Не ме бива за математика многу па затоа можеби и ќе бидам изруган... ама малку покасно ќе ги напишам....

За мене ќе биде од голема помош ако ми ги реши некој... :P, а за некој од што се лесни...

За саат-два ги пишувам!

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Не ме бива за математика многу па затоа можеби и ќе бидам изруган... ама малку покасно ќе ги напишам....

За мене ќе биде од голема помош ако ми ги реши некој... :P, а за некој од што се лесни...

За саат-два ги пишувам!
Eve kje vidime.. ako go vidi signalot matematicharov nash :X3:

Kajgana Shop

На врв Bottom