Оценки без учење

С

Спенсер

Гостин
kaj mene u odd ima mnogu takvi, a minatata god koga gi davaa sveditelstvata js 5,00 i najnemirniot ucenik i voopsto sto neuci 5,00, ama sum se iznerviral, mi idese da i se razvikam na klasnata, a istata taa god jas imav EDNA 4 vo kniska,ama so da se praj, sekogas ke ima takvi,pozz

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
а остај што тие шо им поправаат цела година ги малтретираат заслужните.
подбивот некогаш е доволно силен да ги натера и овие да попуѓтат и да посегнат по врски

I

Ivan_FBI

Гостин
Секаде има ученици кои имаат врски но што им можеме ?
Јас лично немам врски, и еве ќе дадам еден пример...
Кај мене во школо има еден клас кој слободно може да се нарече "класот со врски" зашто скоро секое дете у тој клас има некоја врска на некои професорите им се татковци и мајки им предаваат по некој предмет, сите други професори го посочуваат тој клас демек бил најдобар ова она и мн се нервирам така али јебига живот ...:nerv::nerv:

Член од
1 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
1
најинтересното е што тие родителите на децава со врски им одмагаат отколку што им помагаат :)

им даваат до впечаток дека тие секогаш ќе бидат покрај нив и дека се ќе им биде на готово без да се изборат за тоа. Обично потоа им обезбедуваат и работа до која работат скоро цел работен век. И цел живот остануваат просечни...

да, и врските ми се еден од примарните изговори да не учам :D

зашто да се мачиш...
1) учиш работи кои немаат врска со животот
2) има врски
3) глупи професори (95%, повеќето не сите)
...
има потреба за повеќе да се набројува?

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Мора малку :D:D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.717
Поени од реакции
11.556
Еми има неколку такви :vozbud:. Само седи мирен и ке има :pos2:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Nikogas sum nemala potreba za vrski se sama sum si postignala a znam licnosti so imaat super ocenki a neznaat nisto imav takov vo klasot

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
никогаш не сум фатила врски се шо прам со мој труд во мојот бивши клас имаше такви многу од такви шо ич не идаат нашколо кога правиме тестови за на крај да поминат со сите петки

јас крајот на април 3 недели не бев нашколо дека лежев на болница таман кога ме пуштија почнаја крајните отценки да се заклучуваат испитвења тестови...и колку шо можев учев ама не успеав...хемија ми напиша 3 дека не сум праела контролно ливче а како да прам кога бев тогаш на болница? После германски тестот го напрајв 4,4ка ми напишша за на крај,а некои цела год. со 2ки шо поминвеја 5ки имаја. Ко го видев светителствоно го извиткав цело неможев да си поверувам...
Иначе ако не си син/ќерка на некој директор,доктор и сл. многу тешко дека ќе успејш

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
ич не се нервирајте, врските се нормална појава уште од секогаш.
гледајте главата и тоа внатре да ви фаќа.
оцените се потребни само за запишување, а главата и тоа внатре за цел живот.
учењето е најлесна работа од оние кои треба да се поминат во животот.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.604
edno ke kazam: ocenkite ne se merilo na znaenjeto.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
edno ke kazam: ocenkite ne se merilo na znaenjeto.
Оценки без учење.....??? па да ,отидете на приватен факултет и ќе си пројдете СУПЕР цело време а ќе учите ретко по 100стр. за испит,а и плус професорите ќе ви помагаат кога ќе полагате и асистентите....и вие сте академски човек, а поима немате од животот.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Нема да лажам дека немам фаќано врски за оценки, ама навистина ми е криво кога гледам некој што не може да фати врски, не го добива заслуженото.

Затоа многу ме нервира кога некој положува/добива високи оценки исклучиво врз база на врските кои ги има. Па зошто воопшто и би одел на училиште? Нема смисла, едно е привремено да се најдеш во тесно и да ти притреба врска, а друго е само преку нив да имаш високи оценки.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
tocno e deka ne se ama sepak ne e loso da imas fini ocenki i odlicen uspeh....:smir:
Лошо е да имаш оценки кои се добри а не ги заслушуваш, бидејќи психолошки се преценуваш што е лошто за самиот тебе бидејќи енможеш реално да си ги согледаш способностите и следствено на тоа да го усмериш ќивото односон образованието во таа насока во која би бил навистина ефективен. Живеењето во роџеви облаци со незаслужени оценки нигде нема да те однесе, само до разочарување.

Kajgana Shop

На врв Bottom