Оценки без учење

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
lelle so se slucuva vo mkrajnive denovi od skolo siva ekonomija kako se prodavaat oceni nemate pojma samo zvonat mobilni telefoni samo vrski se fakaat cudo a sto da pravime nie so nemame vrski sto da fakame nie sto ucime cela godina i na kraj pak ne ni stavaat oceni a ke mu daat 5 ka na nekoj so ima vrski ne e FER ama so da prajs

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Поправање на оцени на крај на година кај нас си е вообичаена пракса. Ама тоа не чини е кога после дојдат на факултет тешко е таму стварно тешко се учи ама и течко се фака врска

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Врски за оценки никогаш не сум имала а и не ми ни притребале. Никогаш не сум учела многу,а сепак ми биле секогаш сите 5. Не дека не сум добивала и 2,3,4 па и 2-3 пати 1. Може некој сега ќе помисли дека се фалам,иако не е така,но оценките секогаш сум ги добивала повеќе на интелигенција и на снаоѓање отколку утепување од учење. А за оценки со врски мислам дека е многу не фер спрема другите бидејќи некој цела година учи и се труди и на крај да види дека некој што цела година ја преспал ги има истите оценки како него ако не и подобри...ама како што Јаков кажа-врски секогаш постоеле и ќе постојат!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Никогаш не сум имала врски и секоја оценка е моја и комплетно заслужена. Никогаш не сум имала потреба да фаќам врски, ниту пак сум сакала.
Се гордеам со моите оцени, кои иако можеби не беа сите 5ки и не поминував скорс одлична, но барем знам дека тоа се мои оцени.
Инкау порано ми паѓаше малце криво што јас се утепував од учење за 5ка по некој предмет, а некој ќе си се зезаше и пак ќе добиеше 5ка пошто мајката работела онде, таткото и бил ова итн.
Во последниве 2 години воопшто не се замарам за тоа дали некој има врски или не. Секој со својата среќа и начин на снаоѓање, што би рекла јас. Знам дека тоа што сум го учела, сум го учела за мене и знам дека ако имам квалитети ќе успеам во животот и за тоа не ми се потребни никакви врски.

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Ниту сум имала, ниту па некогаш сум барала врски, иако понекогаш ми биле и повеќе од потребни. Се што стои во дипломата е само моја заслуга и воопшто не ми е криво за тоа, напротив.
А не да ми било мака кога сум гледала како јас *се утепувам* од учење, а некој туку-така си ги добива истите оцени.
На почетокот ми беше тешко да сватам како може тоа да се случува, ама после си го знав многу добро и го очекував на крајот на секоја година.
Се помирив со тоа дека врските успеваат (за жал само на хартија)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
скоро секогаш со врски поминвам...а последнава година не ги употребив и се пишманам..ова година обавезно ке гибнам нешто мора со петка да поминам....to e to

К

Кнез Мишкин

Гостин
Никогаш не сум имал врски...Колку ми сече мозокот толку...не сакам некој професор после да ми залепи муабет како некој ургирал кај него за мене...Се има случувано во мојот клас и ептем е глупо кога ќе ти каже такво нешто професорот пред цел клас....

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
ум против врските токму затоа што некој учит учит учит, а некој спиет спиет спиет и на крајот ќе се сите еднакво пропорционални = :icon_lol: За нив само државна матура да си полагет, ништо друго не барам :) Да видам како е и шо е. И то.

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ja sea u 4 nemav kupeno ni knigi a projdov so 3 (edna dve ocenki mi falea za so 4 da projdam) ama nemav fateno vrski tuku samo so snaodlivost

izrod

United brotherhood of chicken nuts
Член од
21 јули 2007
Мислења
336
Поени од реакции
4
vrski za oceni imav ne go odrecuvam toa majka mi bese pretsedatel na roditelskiot odbor vo sredno. megutoa vrskite bea za predmetite sto ne gi sakav kako istorija biologija hemija i dr. slicni predmeti od vrskite koristev i za neopravdani izostanoci imav 50-55 pa gi namalija na 20 toa e se od mene :salut:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
па добивав и така оценки , ама за џабе ми беа сите оценки на фах не ми ги опулија :) само дипломата ја видоја дека завршив средно и тоа беше се џабе си ја тупев глата со некој срања кој сигурно ич нема да ми послужат во живото.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај мене во клас има една ќерка на професорка е.Секогаш кога испрашуваат таа е меѓу последните и поставувани и се прашања од типот Како се викаш и Каде живееш и ајде,5ка,Браво Браво:lud:.
Затоа цел клас ја мрзи и не прави муабет со неа.
Не ми требаат мене врски за да поминам одлична,па потоа да ме мразат во цел клас и да си ги уништам најубавите години.
Барем 1 саат учење во денот доведува до супер резултати(барем за мене):).

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
со К 15 имаше закон пример
оди оди таткото на родителски и гледа син му сите единици и вели
~леле, овај мојов ке кепни
наставникот
~ај се кладиме по 500 евра дека ке помини :pos:
рофл

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Многу ме нервираат учениците што вака добиваат оценки, а 99% така добиваат.

Има и многу со врски. Подобро би имал 1 без врски и заслужен, отколку 5-ка со врски и незаслужена.

Kajgana Shop

На врв Bottom