Охрид

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Oхрид...
Еден од мојте омилени градови :)
последен пат бев пред 2 години, и ептен сакам да идам овоа лето, ама изгледа ќе остане за наредното :(

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
а поради што тие копиљаци прават такви бељи???пак поради ТУРБО ФОЛКот кој го слушаат:tapp::tapp:
Баш поради него,не поради културата која ја имаат.Оние што се дрогираат се дрогираат баш поради трансот а не поради тоа што сакаат да се дрогираат.Оние што се пикаат во глувчји дупки,се пикаат баш поради металот што го слушаат.Ама ајде молимте заклучок на векот извади.
Бељи прави човек што е недораснат во умот и што нема домашна култура па фрла лименки во шоља,без разлика што слушал може и класика да слуша додека фрла.
А дека фали македонска музика по рестораните фали,пишав и погоре.Не сум јас овде поборник за турбо фолк,туку за култура при летување.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Охрид е супер град, толку голем дел од народот е гад
има добри места, добри журки, добри шеми и многу дечки во дилеми
јаки фори јаки кремци јаки типци, ма што ве ебам, ќе ве редам со рими како жив ѕид.

Охрид е супер град, је, има се и сешто во овој град зато биди свој и не го прави гад
ако си добар дечко убаво ке ти биде и Охрид сепак позитивен ќе ти биде.
:pos:

не кради туѓи стихови :nenene: песнава за Кичево е

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
а поради што тие копиљаци прават такви бељи???пак поради ТУРБО ФОЛКот кој го слушаат:tapp::tapp:
а што правиме со тие кои НЕ ГО САКААТ турбо-фолкот???
Абе момче а да свириме со виолини то ќе ви сметат? Па фала богу дека ќе сметат, нормлано дека во кафана ќе има турбо фолк или народна музика, што сакаш ти да пиеш винце и да јадеш скара на Tiesto?
А што да правиме со тие што ја сакаат таа музика?

Член од
9 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
72
Точно, али таму пубав е народот:). Тие го имeт Дејан Емси, ние Драганче Митрески (H)
Драганче онај на маса шо седеше, други избор шо немаше? :D Снеже (изгледа) шо му е крива шо е пијан? :pos2:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Абе момче а да свириме со виолини то ќе ви сметат? Па фала богу дека ќе сметат, нормлано дека во кафана ќе има турбо фолк или народна музика, што сакаш ти да пиеш винце и да јадеш скара на Tiesto?

турбо фолк=/=народна

Во кафани се пуштат народни,староградски песни или евергрини.Никој неќи да го силоват во ушите со турбо фолк дури јади.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443

Sakam da sedam da pijam makedonsko vino , da jadam makedonska hrana i da slusam makedonska muzika etno , starogradska ili narodna...
Na cel svet mu tecat ligi po makedonskata muzika a nie gi gostevame so turbofolk...
Otvori na YOU TUBE nekoja makedonska pesna (primer Kalino Mome) i citaj gi kometarite na Srbite, Hrvatite i ostanatite...
Na kraj na kraevite turistite idat vo Makedonija na ODMOR ako sakat turbofolk neka odat vo zemjata MAJKA na turbofolkot (Srbija) ili pak kaj MAKEATA (Bugarija)...
Vo Makedonija ne bi terbalo da ima mesto za turbofolkot...
Ednostavo premnogu kvalitetna muzika imame za da slusame takov SHUNT...

Tuku za kraj moze li nekoj da mi preporaci nekoe meance vo Ohrid kade se pet starogradski Makedonski pesni onaka so violince na uvce...
Ke mi idat Germanci na gosti pa ne bi sakal da gi TROVAM,...Bi sakal da im ja predstavam Makedonija takva kakva navistina e ....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ќе одиш во Тино,тој ти е по самиот кеј нема да го промашиш.Голем мотел/хотел со прекрасна тараса која гледа кон езеро,пријатна услуга,а на увце виолина:smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Тие го имeт Дејан Емси, ние Драганче Митрески (H)
добар е Дејан другар ми е :)

турбо фолк=/=народна

Во кафани се пуштат народни,староградски песни или евергрини.Никој неќи да го силоват во ушите со турбо фолк дури јади.
jaс кога сум во Охрит в кафана сакам ова песна да ми ја свират доколку има кој

И таму е мојата родина
далеку Македонија
јас сакам таму да загинам
а ти ме заборави за век.

И таму е мојта мајка
и таму има божји свет
јас сакам таму да загинам
а ти ме заборави за век.

Не плачи мила мајко
не рони солзи крвави
ако Христо Узунов падна
на врагот жив не се даде.

Сестрите нема да ми идат
на мојот гроб осамотен
и мајка нема да ми идат
да леит солзи за мене.

Не жали мила моја родино
и сите Ви другари мој
ако Христо Узунов падна
на врагот жив не се даде

на срце ми лежи песнава :)))))

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ај кажете ми добри хотели во Охрид, блиско до плажа за двајца...
За 4 до 5 дена и не е важно за појадок, ручек вечера, само престој... и дајте некои хотели со пристојни цени.
Очекувам од домаќините да дадат понуди. :)

Едит: и цените да се наведени за да имам претстава.
Позз

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Не би се согласила дека сега испаднаа турбофолкерите под дрво да пеат.Па такви певајки имало од секогаш,пред десет години силви бенд се дереше на сам плоштад кај фонтанчето во импровизиран шанк.Потоа исто на самиот плоштад над рибниот под дрвото гракаа милион таленти со години наназад.И тогаш имаше Холанѓани,Грци и Европејци па не сметаа.
Секој туристички град нуди услуги за најбројните туристи.Во Турција и Грција цели градови и острови се посветени на Англичаните,со знамиња,со кантри песни,со караоке барови,со англиски шанкери келнери.Кај нас не идат,иначе ќе видиме што биволи шетаат по улица низ светот.Нашите туристи во однос на овие говеда се цвеќиња,боље Срби и Хрвати од колку хулигани низ град.
Треба да се задржи аветнтичноста на Охрид,со живата традиционална музика со виолинче по кафани,но процесот на угодување на најбројните туристи не е процес кој може да се сопре.Во Несебар немаше место од каде не ечеше Цеца пред неколку години.
Значи сакам да кажам дека културата како туристи мораме да си ја задржиме,без разлика каде се наоѓаме.Не е крив турбофолкот туку овие недоквакани родители кој ги имаме денес:smir:
Се сложувам со тебе но факт е дека охригани воопшто немаат појма да задржат странски туристи последниве години без навреда ама само такви без култура дојдоагаат во охрид па 20 и нешто години наполнале а се понашаат бетер од 5 годишни деца. И јас сум од охрид ама цениве по охридскиве кафичи се навистина чудо па не можи 0.30 мл газирано сокче да ти го продава 100 денари а не ти нуди ништо или лежалка 200 денари а ги настегале како сардини како што нема култура во оние што доагаат така и нашиве домакини т. е сопстваниците на тие кафичи претерале и премногу си се преценале. Туризам не се прави само со езероно и со трскине треба да направиш интересни места забавни аква паркови да носиш интересни групи а не кај да прочиташ Слаџа Фанки Џ не знам ама за добра туристичка сезона треба доста залагање и добро менаџирање нешто што не само во Охрид туку и во Македонија го нема.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На крај,сепак им е најтешко на Охриѓани:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom