Охрид

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Во право е Joey. Рачунајте само колку струја троши дневно 1 апартман (ТВ, фрижидер, клима уред, бојлер), потоа вода, а водата во Охрид е малку поскапа од другите градови и уште 300 други глупости. И на крај да не заборавам, туристичка такса и данокот на добивка (10%).
Не сакам да кажам дека не се заработува, напротив, ама немој да мислите дека од 1000 евра, 950 се чисти.

Член од
24 јануари 2009
Мислења
229
Поени од реакции
15
Ќе да немаше во Битола езеро :helou:.Битола е град над градојте , Охрид е рибарско село.Ама дека е најубо,најубо е.
Ах бе не ти е лесно тебе :tapp: Легни си малку одмори се па после ке прајме муабет...Кабадаја битолски,ни градот ни луѓето не ви се асолни:tv:

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
ти кажав бе дек охриџани се самобендисани? ..
ех кај ни ојде народот ..:nesum:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
ти кажав бе дек охриџани се самобендисани? ..
ех кај ни ојде народот ..:nesum:
Ај напушти ја доброволно темава те молам. Провоцирај на друго место и немораш да ме цитираш и да ми речиш дека сум самобендисано копиле, океј?

Barbara.

Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
а кој баш тебе те посочи и цитира ? :pos2:
ај не се јавувај не повикан те молам ,..

иначе мислењето беше наменето за другарот астрикс :smir:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
а кој баш тебе те посочи и цитира ? :pos2:
ај не се јавувај не повикан те молам ,..

иначе мислењето беше наменето за другарот астрикс :smir:
Ко тебе никој шо не те посочи, така ни мене. Едноставно си ја бранам темава за мојот град, да не стигнит до степен да се затворит како шо беше случај со темата за градот Струмица. А со вакви ниски провокации, не само од твоја страна, не сме далеку од то.

Barbara.

Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
па вие сами ги провоцирате останатите членови од други градови, и јас имам право да си го бранам својот град и да кажам тоа што е вистина ,... и немав намера да провоцирам никого само го искажувам своето мсилење, патем имам право! :smir:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Брани си го градот на твоја тема, овде не ни се рассеравај.
Башка, да речеше другарот Астерикс е самобендисан, не сите охриѓани. Не сме ние овде криви шо имаш проблеми со изразвење.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еј се вратив од Охрид. Пун беше градот деновиве. Портал ептен ми се допадна местото. Услугите во кафиЌите беа сосема ок и беше брза услугата. Само имам примедба на тоа продавачите на ситнурии што беа на кеј, турбо-фолк музиката низ кафиќите, скара фршти, па и тие џамперите за деца што си скокаат. Некако градот се комерцијалицира. Се дава нов лик на градот, еден панаѓурски изглед на сметка на ликот на стар историски град. Охридското лето веќе не е класика туку се повеќе комерцијала. Штета. Плажите беа средени но примедби на спасителите. Јас кај што идев тој спасителот си седеше до фрижидерот за сладолед и си јадеше де сладолед, де кифли некои а нес-кафето му беше неизбежно (ова последново нема везе со градот но ај да си просерам јас како и секад) Цените беа ок а водата таман за мочање во неа. Ете така.

Barbara.

Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
па ако не сите, повеќето! ..поздрав :wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па и повеќе мајмуни дошле годинава во Охрид да летуваат наместо луѓе.На што личи кршење и уринирање во соба,фрлање на лименки во вц шољи,урлање и фрлање со шишиња низ соба и мал милион други примери.Дома го прават ли истото?Култура под нив,ако дал 300 денари,значи негов е Охрид,која мајмунска генерација испаѓа,лигавештини кој не се допрени од дома.Само ќотек му е мајката.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Па и повеќе мајмуни дошле годинава во Охрид да летуваат наместо луѓе.На што личи кршење и уринирање во соба,фрлање на лименки во вц шољи,урлање и фрлање со шишиња низ соба и мал милион други примери.Дома го прават ли истото?Култура под нив,ако дал 300 денари,значи негов е Охрид,која мајмунска генерација испаѓа,лигавештини кој не се допрени од дома.Само ќотек му е мајката.

Rezultat na pogore spomenatata KOMERIJALIZACIJA NA GRADOT (citaj:turbo folk, prodavanje na kineski djrgulii , leskovacka skara i slicno) ...
Fakt e deka turbo folkot negativno vlijae vrz inteligencijata i odnesuvanjeto , a vo kombinacija so alkohol doveduva do devijantni pojavi koi ti gi navede...

I posle se cudime zosto ovaa godina ima zgolemen broj ma turbo folkeri na smetka na onie koi so godini doagaa i uzivaa vo kulturnite vrednosti na Ohrid...
I mesto da se stitime od turbofolkot koj nikako ne e na nivo na prosecniot Makedonec nie se poveke mu otvarame vrata a so toa privlekuvame sosema pogresna grupa na turisti...

Za zal duri i Ohrisko leto se obiduvaat da go komercijalizirat i nema da me cudi ako za koja godina se pretvori vo festival na Turbo Folk muzikata, patem takov edne kako sto razbrav se organizira za na kraj na Avgust...

TAzna e ovaa prikaska i osobeno sum emotiven po ovaa prasanje, gradot koj odsekogas bil izvor na kultura i nauka , denes go pretvorivme vo edna Srpska varosica, vo koja na sekoj metar ima Leskovacka skara a turizmot sosema e nasocen kon gostite od Bugarija i Srbija (ne deka vo ovie drzavi nema narod koj ja ceni nasata kultura) ama nie ete se orentirame sosema na pogresen vid na turisti......

A zosto veke nema Holangani i drugi Evropejci toa treba navistina da se zaprasame???

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Rezultat na pogore spomenatata KOMERIJALIZACIJA NA GRADOT (citaj:turbo folk, prodavanje na kineski djrgulii , leskovacka skara i slicno) ...
Fakt e deka turbo folkot negativno vlijae vrz inteligencijata i odnesuvanjeto , a vo kombinacija so alkohol doveduva do devijantni pojavi koi ti gi navede...

I posle se cudime zosto ovaa godina ima zgolemen broj ma turbo folkeri na smetka na onie koi so godini doagaa i uzivaa vo kulturnite vrednosti na Ohrid...
I mesto da se stitime od turbofolkot koj nikako ne e na nivo na prosecniot Makedonec nie se poveke mu otvarame vrata a so toa privlekuvame sosema pogresna grupa na turisti...

Za zal duri i Ohrisko leto se obiduvaat da go komercijalizirat i nema da me cudi ako za koja godina se pretvori vo festival na Turbo Folk muzikata, patem takov edne kako sto razbrav se organizira za na kraj na Avgust...

TAzna e ovaa prikaska i osobeno sum emotiven po ovaa prasanje, gradot koj odsekogas bil izvor na kultura i nauka , denes go pretvorivme vo edna Srpska varosica, vo koja na sekoj metar ima Leskovacka skara a turizmot sosema e nasocen kon gostite od Bugarija i Srbija (ne deka vo ovie drzavi nema narod koj ja ceni nasata kultura) ama nie ete se orentirame sosema na pogresen vid na turisti......

A zosto veke nema Holangani i drugi Evropejci toa treba navistina da se zaprasame???
Не би се согласила дека сега испаднаа турбофолкерите под дрво да пеат.Па такви певајки имало од секогаш,пред десет години силви бенд се дереше на сам плоштад кај фонтанчето во импровизиран шанк.Потоа исто на самиот плоштад над рибниот под дрвото гракаа милион таленти со години наназад.И тогаш имаше Холанѓани,Грци и Европејци па не сметаа.
Секој туристички град нуди услуги за најбројните туристи.Во Турција и Грција цели градови и острови се посветени на Англичаните,со знамиња,со кантри песни,со караоке барови,со англиски шанкери келнери.Кај нас не идат,иначе ќе видиме што биволи шетаат по улица низ светот.Нашите туристи во однос на овие говеда се цвеќиња,боље Срби и Хрвати од колку хулигани низ град.
Треба да се задржи аветнтичноста на Охрид,со живата традиционална музика со виолинче по кафани,но процесот на угодување на најбројните туристи не е процес кој може да се сопре.Во Несебар немаше место од каде не ечеше Цеца пред неколку години.
Значи сакам да кажам дека културата како туристи мораме да си ја задржиме,без разлика каде се наоѓаме.Не е крив турбофолкот туку овие недоквакани родители кој ги имаме денес:smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Охрид е супер град, толку голем дел од народот е гад
има добри места, добри журки, добри шеми и многу дечки во дилеми
јаки фори јаки кремци јаки типци, ма што ве ебам, ќе ве редам со рими како жив ѕид.

Охрид е супер град, је, има се и сешто во овој град зато биди свој и не го прави гад
ако си добар дечко убаво ке ти биде и Охрид сепак позитивен ќе ти биде.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Не би се согласила дека сега испаднаа турбофолкерите под дрво да пеат.Па такви певајки имало од секогаш,пред десет години силви бенд се дереше на сам плоштад кај фонтанчето во импровизиран шанк.Потоа исто на самиот плоштад над рибниот под дрвото гракаа милион таленти со години наназад.И тогаш имаше Холанѓани,Грци и Европејци па не сметаа.
Секој туристички град нуди услуги за најбројните туристи.Во Турција и Грција цели градови и острови се посветени на Англичаните,со знамиња,со кантри песни,со караоке барови,со англиски шанкери келнери.Кај нас не идат,иначе ќе видиме што биволи шетаат по улица низ светот.Нашите туристи во однос на овие говеда се цвеќиња,боље Срби и Хрвати од колку хулигани низ град.
Треба да се задржи аветнтичноста на Охрид,со живата традиционална музика со виолинче по кафани,но процесот на угодување на најбројните туристи не е процес кој може да се сопре.Во Несебар немаше место од каде не ечеше Цеца пред неколку години.
Значи сакам да кажам дека културата како туристи мораме да си ја задржиме,без разлика каде се наоѓаме.Не е крив турбофолкот туку овие недоквакани родители кој ги имаме денес:smir:
а поради што тие копиљаци прават такви бељи???пак поради ТУРБО ФОЛКот кој го слушаат:tapp::tapp:
а што правиме со тие кои НЕ ГО САКААТ турбо-фолкот???шетам низ пристанише и низ секое кафуле и реторан ечи турбо-фолк??само мислите срби како туристи да привлекувате??Во колку ресторани има староградска музика???ние од другите градови од Македонија не сме туристи???Не сакаме и ние да слушнеме нешто што ни е по наш вкус???а верувај повеќето срби што доаѓаат одат поради журките(зборам за младите) а за постарите одвај чекаат да најдат некое наше место каде шт се пушта наша македонска музика(барем повеќет од нив) ПОВЕЌЕ ОНИ ни ја ценат музиката ОТколку ние самите
Кога ќе отидеш во Црна Гора,хрватска,Грција и Бугарија дали во нивните дискотеки,кафулиња и ресторани пуштаа македонска музика,иако има македонски туристи??(не збнорам за 3/4 песни во цела вечер,туку како што тоа се прави во Охрид...ечи на сите страни турбо-фолк)

Kajgana Shop

На врв Bottom