Охрид

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
На крај,сепак им е најтешко на Охриѓани:smir:
Стварно зошто никој не праша како се осеќаат Охриѓаните? Зошто не прашате со какви проблеми се соочуваат тие?

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Ај кажете ми добри хотели во Охрид, блиско до плажа за двајца...
За 4 до 5 дена и не е важно за појадок, ручек вечера, само престој... и дајте некои хотели со пристојни цени.
Очекувам од домаќините да дадат понуди. :)

Едит: и цените да се наведени за да имам претстава.
Позз
Тешко да најдеш блиско до плажа..а и да најдеш ке биде прескапо:toe:

Иначе супер е во Охрид :helou:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Баш поради него,не поради културата која ја имаат.Оние што се дрогираат се дрогираат баш поради трансот а не поради тоа што сакаат да се дрогираат.Оние што се пикаат во глувчји дупки,се пикаат баш поради металот што го слушаат.Ама ајде молимте заклучок на векот извади.
Бељи прави човек што е недораснат во умот и што нема домашна култура па фрла лименки во шоља,без разлика што слушал може и класика да слуша додека фрла.
А дека фали македонска музика по рестораните фали,пишав и погоре.Не сум јас овде поборник за турбо фолк,туку за култура при летување.
верувај подобар заклучок од твојов немам видено:kesa:

Абе момче а да свириме со виолини то ќе ви сметат? Па фала богу дека ќе сметат, нормлано дека во кафана ќе има турбо фолк или народна музика, што сакаш ти да пиеш винце и да јадеш скара на Tiesto?
А што да правиме со тие што ја сакаат таа музика?
ти ако си ПОБОРНИК за турбо-фолкот,тоа е твој проблем...:tapp:
.и се гледа колкаво разбирање имаш од кафеана(не зборам биртија , сите качени на маси на Шумадинска музика)
не ,НО САКАМ ДА ЈАДАМ и ПИЈАМ на СТАРОГРАДСКА музика(да ти појаснам малку... виолина,гитара,тамбура,контрабас и секако КУЛТУРНО ОДНЕСУВАЊЕ),а не на некои песни од типот <ским си синоч,,,,сплавови су мека итн........
и НЕ Е ТОА НОРМАЛНО,ТОА е НЕНОРМАЛНО.
уживај:helou:

Sakam da sedam da pijam makedonsko vino , da jadam makedonska hrana i da slusam makedonska muzika etno , starogradska ili narodna...
Na cel svet mu tecat ligi po makedonskata muzika a nie gi gostevame so turbofolk...
Otvori na YOU TUBE nekoja makedonska pesna (primer Kalino Mome) i citaj gi kometarite na Srbite, Hrvatite i ostanatite..
.
Na kraj na kraevite turistite idat vo Makedonija na ODMOR ako sakat turbofolk neka odat vo zemjata MAJKA na turbofolkot (Srbija) ili pak kaj MAKEATA (Bugarija)...
Vo Makedonija ne bi terbalo da ima mesto za turbofolkot...
Ednostavo premnogu kvalitetna muzika imame za da slusame takov SHUNT...

Tuku za kraj moze li nekoj da mi preporaci nekoe meance vo Ohrid kade se pet starogradski Makedonski pesni onaka so violince na uvce...
Ke mi idat Germanci na gosti pa ne bi sakal da gi TROVAM,...Bi sakal da im ja predstavam Makedonija takva kakva navistina e .
...
а нашиве добро познавачи на музиката ОСТАВААТ коментари на Турбо фолкерски песни од Србија и Бугарија
однеси ги во БИРТИЈА на Цеца,Аца,Синан,Галена,Малена тин..и онака поголем дел од нашиот народ ни си ја почитува традицијата, па зашто тогаш очекуваме друг да ни ја фали:)...
п.с. голем број на странци кои дошле бо Македонија многу се воодушевени од боемскиот живот во кафеаните-се разбира на староградска и македонска-етно музика!!!
малку оффтопик:како што знам и Срби,Бугари итн одат во Хрватска на одмор,па сепак Хрватските ресторани пуштаат нивни канцони...дали со тоа се отргнуваат туристите од овие земји:toe:
ок е да пушташ одредена музика за да привлечеѓ странски туристи,но ова што се прави во Охрид е претеризам,,,,

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
верувај подобар заклучок од твојов немам видено:kesa:

ти ако си ПОБОРНИК за турбо-фолкот,тоа е твој проблем...:tapp:
.и се гледа колкаво разбирање имаш од кафеана(не зборам биртија , сите качени на маси на Шумадинска музика)
не ,НО САКАМ ДА ЈАДАМ и ПИЈАМ на СТАРОГРАДСКА музика(да ти појаснам малку... виолина,гитара,тамбура,контрабас и секако КУЛТУРНО ОДНЕСУВАЊЕ),а не на некои песни од типот <ским си синоч,,,,сплавови су мека итн........
Прво читај што пишам , ама ајде за тебе уште еднаш, има некој кој сакаат таква музика и фала богу дека таму ќе седнат. Охрид врие од Срби тие си ја ценат музиката си седнуваат таму :smir:.

ИМА ИЗБОР ЗА СИТЕ И НЕТУКУ СЕ БУНЕТЕ ЗА НИШТО !!!

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Прво читај што пишам , ама ајде за тебе уште еднаш, има некој кој сакаат таква музика и фала богу дека таму ќе седнат. Охрид врие од Срби тие си ја ценат музиката си седнуваат таму :smir:.

ИМА ИЗБОР ЗА СИТЕ И НЕТУКУ СЕ БУНЕТЕ ЗА НИШТО !!!

кажи ми го процентот на туристи Срби и туристи Македонци колкав е во Ох,,,
и кажи ми ја застапеноста исто така во проценти на турбо-фолкот и староградската музика во Ох??????
убаво си напиша...НИЕ дома сме И ПАК НЕ СИ ЈА ЦЕНИМЕ нашата МУЗИКА која 100% е подобра од Нивната!!!
и додека одреден број се палат на нивната музика,ОНИ ни ја ПРИСВОЈУВААТ НАШАТА::tapp:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Бројот на Срби и Бугари кои доаѓаат во текот на годината во Охрид, е поголем отколку сите Македонци кои доаѓаат само на лето :smir:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Бројот на Срби и Бугари кои доаѓаат во текот на годината во Охрид, е поголем отколку сите Македонци кои доаѓаат само на лето :smir:
чекај сега,ти ОЗБИЛЕН си со ова или..........

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Прашав во агенција, ми го понудија хотел Бетон, 800 денари појадок, вечера, спиење.
Добар ли е стар/нов, блиску ли е до плажа и слични информации за него зошто нема доволно информации на нет, барем колку што гледав :)

R

Reve0ke

Гостин
Баш поради него,не поради културата која ја имаат.Оние што се дрогираат се дрогираат баш поради трансот а не поради тоа што сакаат да се дрогираат.Оние што се пикаат во глувчји дупки,се пикаат баш поради металот што го слушаат.Ама ајде молимте заклучок на векот извади.
Бељи прави човек што е недораснат во умот и што нема домашна култура па фрла лименки во шоља,без разлика што слушал може и класика да слуша додека фрла.
А дека фали македонска музика по рестораните фали,пишав и погоре.Не сум јас овде поборник за турбо фолк,туку за култура при летување.
Браво штотуку доби прва награда за најдобра глупост кажана воопшто на форумот на кајгана наградата можеш да си ја подигнеш во секое време.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Браво штотуку доби прва награда за најдобра глупост кажана воопшто на форумот на кајгана наградата можеш да си ја подигнеш во секое време.
Ќе ти ја оставам тебе да ја земеш,а дотогаш научи што е иронија.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Прашав во агенција, ми го понудија хотел Бетон, 800 денари појадок, вечера, спиење.
Добар ли е стар/нов, блиску ли е до плажа и слични информации за него зошто нема доволно информации на нет, барем колку што гледав :)
Blisku e do plaza, ne e nov ama ne e i nekoja rusevina, mal objekt, mislam deka e zacuvan ne e los. Ako te intersira potocno lokacijata e SV. Stefan, komsii se so Sileks.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Не се резили со сила,научи прво што е иронија па цитирај,пациентоза во пораст.
ок ќе научам......но дали ти ќе научиш да ги согледуваш реално работите,а не како што ти сакаш
не знам која ти е поентата на болдираното?ако мислиш дека ти ќе ме изневираш,,се лажеш,не можам со некој кој воопшто нема прошетано да види што како е и зашто е така,дипломирана модераторка
I
I
V

100%

Јас ти зборувам од мое лично искуство, и да јас сум многу озбилна личност :nesvest:
ОК...но пак не ќе напоменам дека си грешка,

Kajgana Shop

На врв Bottom