Џои
КИНЕКТиран
- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 8.406
- Поени од реакции
- 2.076
Стварно зошто никој не праша како се осеќаат Охриѓаните? Зошто не прашате со какви проблеми се соочуваат тие?На крај,сепак им е најтешко на Охриѓани:smir:
Стварно зошто никој не праша како се осеќаат Охриѓаните? Зошто не прашате со какви проблеми се соочуваат тие?На крај,сепак им е најтешко на Охриѓани:smir:
Тешко да најдеш блиско до плажа..а и да најдеш ке биде прескапоАј кажете ми добри хотели во Охрид, блиско до плажа за двајца...
За 4 до 5 дена и не е важно за појадок, ручек вечера, само престој... и дајте некои хотели со пристојни цени.
Очекувам од домаќините да дадат понуди.
Едит: и цените да се наведени за да имам претстава.
Позз
верувај подобар заклучок од твојов немам видено:kesa:Баш поради него,не поради културата која ја имаат.Оние што се дрогираат се дрогираат баш поради трансот а не поради тоа што сакаат да се дрогираат.Оние што се пикаат во глувчји дупки,се пикаат баш поради металот што го слушаат.Ама ајде молимте заклучок на векот извади.
Бељи прави човек што е недораснат во умот и што нема домашна култура па фрла лименки во шоља,без разлика што слушал може и класика да слуша додека фрла.
А дека фали македонска музика по рестораните фали,пишав и погоре.Не сум јас овде поборник за турбо фолк,туку за култура при летување.
ти ако си ПОБОРНИК за турбо-фолкот,тоа е твој проблем...Абе момче а да свириме со виолини то ќе ви сметат? Па фала богу дека ќе сметат, нормлано дека во кафана ќе има турбо фолк или народна музика, што сакаш ти да пиеш винце и да јадеш скара на Tiesto?
А што да правиме со тие што ја сакаат таа музика?
а нашиве добро познавачи на музиката ОСТАВААТ коментари на Турбо фолкерски песни од Србија и БугаријаSakam da sedam da pijam makedonsko vino , da jadam makedonska hrana i da slusam makedonska muzika etno , starogradska ili narodna...
Na cel svet mu tecat ligi po makedonskata muzika a nie gi gostevame so turbofolk...
Otvori na YOU TUBE nekoja makedonska pesna (primer Kalino Mome) i citaj gi kometarite na Srbite, Hrvatite i ostanatite...
Na kraj na kraevite turistite idat vo Makedonija na ODMOR ako sakat turbofolk neka odat vo zemjata MAJKA na turbofolkot (Srbija) ili pak kaj MAKEATA (Bugarija)...
Vo Makedonija ne bi terbalo da ima mesto za turbofolkot...
Ednostavo premnogu kvalitetna muzika imame za da slusame takov SHUNT...
Tuku za kraj moze li nekoj da mi preporaci nekoe meance vo Ohrid kade se pet starogradski Makedonski pesni onaka so violince na uvce...
Ke mi idat Germanci na gosti pa ne bi sakal da gi TROVAM,...Bi sakal da im ja predstavam Makedonija takva kakva navistina e ....
Прво читај што пишам , ама ајде за тебе уште еднаш, има некој кој сакаат таква музика и фала богу дека таму ќе седнат. Охрид врие од Срби тие си ја ценат музиката си седнуваат таму :smir:.верувај подобар заклучок од твојов немам видено:kesa:
ти ако си ПОБОРНИК за турбо-фолкот,тоа е твој проблем...
.и се гледа колкаво разбирање имаш од кафеана(не зборам биртија , сите качени на маси на Шумадинска музика)
не ,НО САКАМ ДА ЈАДАМ и ПИЈАМ на СТАРОГРАДСКА музика(да ти појаснам малку... виолина,гитара,тамбура,контрабас и секако КУЛТУРНО ОДНЕСУВАЊЕ),а не на некои песни од типот <ским си синоч,,,,сплавови су мека итн........
кажи ми го процентот на туристи Срби и туристи Македонци колкав е во Ох,,,Прво читај што пишам , ама ајде за тебе уште еднаш, има некој кој сакаат таква музика и фала богу дека таму ќе седнат. Охрид врие од Срби тие си ја ценат музиката си седнуваат таму :smir:.
ИМА ИЗБОР ЗА СИТЕ И НЕТУКУ СЕ БУНЕТЕ ЗА НИШТО !!!
чекај сега,ти ОЗБИЛЕН си со ова или..........Бројот на Срби и Бугари кои доаѓаат во текот на годината во Охрид, е поголем отколку сите Македонци кои доаѓаат само на лето :smir:
Не се резили со сила,научи прво што е иронија па цитирај,пациентоза во пораст.верувај подобар заклучок од твојов немам видено:kesa:
Јас ти зборувам од мое лично искуство, и да јас сум многу озбилна личност :nesvest:чекај сега,ти ОЗБИЛЕН си со ова или..........
Браво штотуку доби прва награда за најдобра глупост кажана воопшто на форумот на кајгана наградата можеш да си ја подигнеш во секое време.Баш поради него,не поради културата која ја имаат.Оние што се дрогираат се дрогираат баш поради трансот а не поради тоа што сакаат да се дрогираат.Оние што се пикаат во глувчји дупки,се пикаат баш поради металот што го слушаат.Ама ајде молимте заклучок на векот извади.
Бељи прави човек што е недораснат во умот и што нема домашна култура па фрла лименки во шоља,без разлика што слушал може и класика да слуша додека фрла.
А дека фали македонска музика по рестораните фали,пишав и погоре.Не сум јас овде поборник за турбо фолк,туку за култура при летување.
Ќе ти ја оставам тебе да ја земеш,а дотогаш научи што е иронија.Браво штотуку доби прва награда за најдобра глупост кажана воопшто на форумот на кајгана наградата можеш да си ја подигнеш во секое време.
Blisku e do plaza, ne e nov ama ne e i nekoja rusevina, mal objekt, mislam deka e zacuvan ne e los. Ako te intersira potocno lokacijata e SV. Stefan, komsii se so Sileks.Прашав во агенција, ми го понудија хотел Бетон, 800 денари појадок, вечера, спиење.
Добар ли е стар/нов, блиску ли е до плажа и слични информации за него зошто нема доволно информации на нет, барем колку што гледав
ок ќе научам......но дали ти ќе научиш да ги согледуваш реално работите,а не како што ти сакашНе се резили со сила,научи прво што е иронија па цитирај,пациентоза во пораст.
100%Браво штотуку доби прва награда за најдобра глупост кажана воопшто на форумот на кајгана наградата можеш да си ја подигнеш во секое време.
ОК...но пак не ќе напоменам дека си грешка,Јас ти зборувам од мое лично искуство, и да јас сум многу озбилна личност :nesvest:
Ах не сум јас заслужен за тоа, а за тоа за иронија ќе прашам некој вака ко тебе на форумов.Ќе ти ја оставам тебе да ја земеш,а дотогаш научи што е иронија.