Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Многу ги има.... Странство не ме интересира, ама во Македонија, ајде по абецеда: Берово, Вевчани, Дојран...
Местава што си ги спомнал нема кај да се бањаш освен дојран што е бара со комарци, нема што тука да се споредува вонкатегорија се.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
Темава не е фан група на Охрид па да биде за луѓето што сакет да идет. Темава е таа што е, и е баш за мене.
Оф топик, хејтер сум, да.

Ххахаха закон сте :cuc:. Зато неаме држава зш никој не си ја гледат работата.

Он-топик. Темава е дека Охрид ги губи туристите, и шо е нормално да се развива дискусија зошто е така, како да се поправи, лоши добри искуства итн. Ама пак за да имаш лошо или добро искуство мора да дојдиш и да осетиш на своја кожа да видиш. А ти не ни сакаш да помисилиш на идање Охрид, а прв/а си да хејташ тука, то не е исправно и културно од твоја страна. Незнам дали така си го полниш егото и те прави тоа поголем/а од останатите.
Тој шо имал позитивно или негативно искуство - е тој што може да коментира и е ИСПРАВНО да го право тоа. Според мене хејтањето го применувет луѓе шо не гледаат подалеку од својот нос...

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
И тоа е изговор??
--- надополнето: 8 август 2013 во 17:24 ---
Хах, Албанија не била туристичко место, Охрид бил. Абе ајде. Во Охрид не идам пари да ми даваат, еј. Значи не да давам, пари да ми даваат, не идам. Ни за ден, ни за викенд, ни за цел одмор.
Изговор не изговор така е сегде.
Аман девојче, кога ќе сфатиш дека охрид е монте карло за албанија? :pipi:

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
Не е, Драч имат 3000 електрични казина. Буквално едно до едно низ цел град. То е поблиску до Монте Карло. Охрид е Ница за Албанија ;)

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Има струја значи монте карло е и точка!

Па добро не знам каде си бил/а ти, но конкретно Саранда/ Ксамил се прилично пристојно место за летување, а цените се многу поприфатливи од охридските. Да бидеме малку реални. + Ќе пливаш во море, а не во езеро.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Па добро не знам каде си бил/а ти, но конкретно Саранда/ Ксамил се прилично пристојно место за летување, а цените се многу поприфатливи од охридските. Да бидеме малку реални. + Ќе пливаш во море, а не во езеро.
Ксамил пристојно? :eek: Пола време нема струја останатото време има комарци. Мене за пливање ми е многу подобро во езеро одошто на море. Море најчесто љубат девојчиња што одат да се брцкаат до колена и да се печат ко гуштери за бронзена боичка :icon_lol:

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
Па јас сум секој викенд Охрид и ги гледам работиве и убајте и неубајте. Шо не одам да хејтам за Дојран или Преспа на пример? Секој да си го гледат својот проблем и живот и да не се замарат со другите се ќе е многу поубо. Само кај нас се прает муабети кој шо кола купил, кој со кого бил. И на сите им е криво ак некој успејт во животов. Балкански комплекс.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Изговор не изговор така е сегде.
Аман девојче, кога ќе сфатиш дека охрид е монте карло за албанија? :pipi:
Ахахахах Монте Карло бре. Плажите, водата и услугата по ресторани е неспоредливо подобра во Албанија. Цените - јас лично во Албанија си имам поминато поевтин одмор отколку во Охрид. Во кој поглед е Охрид Монте Карло? Во смештајот? Што, зар само хотели со 5* има? Во ноќниот живот? Не се замарам со тоа, пензионерски одмор сакам. Тоа што некои луѓе веруваат дека Охрид може да биде на рамниште со Монте Карло, ма дај озбилно.
Имам идено и во Охрид и во Албанија, така да ова го кажувам д лично искуство. Btw, имам идено и во Монте Карло.
--- надополнето: 8 август 2013 во 22:11 ---

Остај ги аман, они го зеле Драч и тоа го споредуваат со Охрид. Исто ко јас да речам Дојран било Монте Карло за Закинтос, зошто е наше.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
507
Поени од реакции
288
2 пати сум биден Саранда и 1 Ксамил. Стварно плажата во Ксамил е добра ама сум биден пред сезона. Во сезона незнам. За цените во рестораните во Саранда имам нон стоп јадено таму и се горе долу слични со нашите. Не е толку ефтино ко Валона.

П.С. "Стриптиз" клубот е прилично скап, 1 пијачка 5 евра за 5 мин муабет:vozbud:

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
2 пати сум биден Саранда и 1 Ксамил. Стварно плажата во Ксамил е добра ама сум биден пред сезона. Во сезона незнам. За цените во рестораните во Саранда имам нон стоп јадено таму и се горе долу слични со нашите. Не е толку ефтино ко Валона.

П.С. "Стриптиз" клубот е прилично скап, 1 пијачка 5 евра за 5 мин муабет:vozbud:

У Охрид поевтино ќе фати? :D

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
ФОТО: Какви се цените во Охрид

ИНТЕРЕСНО, ОД ТЕРЕН | 05.08.2013, 18:06
Хамбургер 100 денари, Шопска 100 денари, Кока кола 70 погледнете какви се цените во пица ресторан во Охрид:

А еве цени на Лагадин

Kajgana Shop

На врв Bottom