име на ресторанот, ако може ... за секакви ситуации кажувај те име, за да не страдаат и тие што убо си работат ...Ова мора да го споделам !
Бев со пријатели од странство во еден од најпознатите охридски ресторани на ручек.
Порачавме риба. Имаат жива риба во аквариуми, од каде ја вадат и веднаш на пржење.
Е сега, келнерот додека ја вадеше рибата му падна на земја и почна да ја шутира како фудбалска топка кон кујната (изгледа незнаеше дека се се гледа
од нашата маса). 2 пати на полна еднаш со шпиц. Да не реагиравме сигурно шутирана риба ќе јадевме
Другиот келнер што не служеше имаше 3 заби во уста, облечен во кинески сандали, а ресторанот полн со странци.
Квалитетот на храната да не го спомнувам. Цената многу солена.
Да се немало 5 грама мозок за водење бизнис и ресторан.
Ако ја вклучиме и услугата тогаш нема да може да направиме споредба од причина што е субјективна категорија. Некој кога го служат сака да му се клањаат додека друг само сака да се најаде и напие и ич не му е гајле за односот на келнерите. Затоа најлесно и наједноставно е да се споредат цените.Зошто правите споредби Скопје-Охрид?
Ако веќе правите споредби правете ги Охрид во однос на друго туристичо место.
Некој од Штип нема да рече ќе одам во Скопје на одмор зошто таму се поефтини цените, или обратно.
И кога се прават споредби во однос на цените, не заборавајте дека во цената треба да е вклучен и квалитетот на услугата, од сместување до исхрана.
Информацијата дека хамбургер во Охрид е 80 денари а на друго место 2 евра, не е битна ако се земе во предвид услугата.
Така, кажете име, ќе испадне дека сите во охрид се такви што не е точно.име на ресторанот, ако може ... за секакви ситуации кажувај те име, за да не страдаат и тие што убо си работат ...
име на ресторанот, ако може ... за секакви ситуации кажувај те име, за да не страдаат и тие што убо си работат ...
ete super se najde nepristrasna ohrigankaДа споделам едно искуство од охридските угостителски објекти.
Во la bella покрај пристаништето пицерија е, седнуваме нарачуваме палачинки и кока кола, и се ок, го носи пијалокот, и вели за 10 мин ќе бидат готови палачинките. Поминаа и 20 мин, вели сега уште малце, помина и пола сат, и 40 мин, и иде келнерот вика : а да порачате нешто друго, ццццц, а сме седеле 40 минути за џабе, и нормално револтирано станавме, бараме фискална за кока колата, тој ни носи фискална и за кока кола и плус за палачинките што воопшто не ги видовме. па кавги таму, триста работи се десија.
Заклучок: Иако живеам Охрид, убаво е се, но од односот на вработените во угостителскиот сектор, нивната несериозност, непосветеност на работата, градот ги губи туристите.
Како се нервирам кориснициве кога ќе опишат некое лошо искуство а не кажуваат со кого. Што, од тужба дан ви е страв? Не ми е јасно стварно. Па дај кажи, луѓево ќе видат и нема да идат таму.Ова мора да го споделам !
Бев со пријатели од странство во еден од најпознатите охридски ресторани на ручек.
Порачавме риба. Имаат жива риба во аквариуми, од каде ја вадат и веднаш на пржење.
Е сега, келнерот додека ја вадеше рибата му падна на земја и почна да ја шутира како фудбалска топка кон кујната (изгледа незнаеше дека се се гледа
од нашата маса). 2 пати на полна еднаш со шпиц. Да не реагиравме сигурно шутирана риба ќе јадевме
Другиот келнер што не служеше имаше 3 заби во уста, облечен во кинески сандали, а ресторанот полн со странци.
Квалитетот на храната да не го спомнувам. Цената многу солена.
Да се немало 5 грама мозок за водење бизнис и ресторан.
И тоа е изговор??Во повеќето ресторани низ цел свет е така. Кога ќе снема миени чаши знаеш што се прави? Се користат немиените.
Хах, Албанија не била туристичко место, Охрид бил. Абе ајде. Во Охрид не идам пари да ми даваат, еј. Значи не да давам, пари да ми даваат, не идам. Ни за ден, ни за викенд, ни за цел одмор.Живееш во скопје а скапо ти е во охрид??? Сега бев, цените по продавниците во охрид се исти со цените во скопје. Цените на пазарите се исто слични. Пицериите конкретно Леонардно нуди пици по 230 денари а истите тие пици низ скопје се по 320 денари. Како може да ти е поефтино да плаќаш смештај и бензин за до албанија кога во охрид нели имаш безпари смештај (имаш куќа) и е многу поблиску. Албанија не е ни држава туку родовско - племенска заедница и по ниту еден критериум не спаѓа во туристичко место, луѓето таму повеќето од времето немаат ни струја
. Незнам стварно зашто зборите вака? Ова везе нема со реалноста!
Хах, Албанија не била туристичко место, Охрид бил. Абе ајде. Во Охрид не идам пари да ми даваат, еј. Значи не да давам, пари да ми даваат, не идам. Ни за ден, ни за викенд, ни за цел одмор.
Многу ги има.... Странство не ме интересира, ама во Македонија, ајде по абецеда: Берово, Вевчани, Дојран...Ај бе не тресете зелени, кое туристичко место е поефтино и подостапно од Охрид?
Забрането лош збор за Охрид да се кажит, иначе ќе ти налепат епитети шо не ни знајат шо значат! Интернет-демократија ти е тоа... Секој што може да плати интернет (а пиратира софтвер), памет фатил да продава... и да ги строи сите по свое... Уф, жална Македонијо! Ај, останете со здравје, јас нема тука што да барам повеќе.А тогаш шо воопшто идаш на темава? Ова се однесува за Охрид и луѓето шо биле или сакет да идет. Ти чим не сакаш ни за пари да дојдиш тогаш шо го трошиш твоето драгоцено време на тема шо се однесвит на нешо шо ти ни мрсул не би фрлил/а??????? Стварно не ми е јасно? Или кејф ти е да хејташ цело време? То те прајт среќен/на?
Јас лично нешо шо не ме интересират не му се ни опулвам не пак да отворам да читам па и да коментирам згора над то....
Споредби Охрид - Скопје поради генерално жалење на луѓе од Скопје за цените во Охрид.Е по таа логика.Зошто правите споредби Скопје-Охрид?
За луѓе од другите места на Македонија нормално дека ќе се поскапи цените и во ред е тие да се пожалат.За споредба со Преспа и Дојран мислам дека не е на место, ама ете види колку се сменети цените во Дојран по зголемување на гостите, исто и во Преспа.За зимските туристички места исто е неспоредливо, тие се и доста поскапи од Охрид, ете колку на други теми во Туризам се жалат на Шапка, Кожу/в/ф и (посебно) Маврово па одат настрана.Единствена здрава споредба е со Струга и таму цените вистина се пониски и најчесто добиваш подобар однос цена-квалитет-услуга.Ако веќе правите споредби правете ги Охрид во однос на друго туристичо место.
Некој од Штип нема да рече ќе одам во Скопје на одмор зошто таму се поефтини цените, или обратно.
Не знам дека ако е 2 евра хамбургерот во Охрид, а ти го донесле во позлатена порција келнер(к)и со насмевка од милион долари, нема да се бунат за цените.Нас во гените ние да бараме влакно во јајце.Во Палма во Охрид е 120 ама вреден за сите пари, па и да почекам 15 мин. не ми е проблем.И да не ми е расположен носачот на храна за чат и насмевка, знам дека е така поради 8-те други маси кои му се задолжени.И кога се прават споредби во однос на цените, не заборавајте дека во цената треба да е вклучен и квалитетот на услугата, од сместување до исхрана.
Информацијата дека хамбургер во Охрид е 80 денари а на друго место 2 евра, не е битна ако се земе во предвид услугата.
Иако сте реагирале, мислам дека пак сте јаделе шутирана, а може и заплукана малце због рекламација....Е сега, келнерот додека ја вадеше рибата му падна на земја и почна да ја шутира како фудбалска топка кон кујната (изгледа незнаеше дека се се гледа
од нашата маса). 2 пати на полна еднаш со шпиц. Да не реагиравме сигурно шутирана риба ќе јадевме![]()
Иако сте реагирале, мислам дека пак сте јаделе шутирана, а може и заплукана малце због рекламација....
А тогаш шо воопшто идаш на темава? Ова се однесува за Охрид и луѓето шо биле или сакет да идет. Ти чим не сакаш ни за пари да дојдиш тогаш шо го трошиш твоето драгоцено време на тема шо се однесвит на нешо шо ти ни мрсул не би фрлил/а??????? Стварно не ми е јасно? Или кејф ти е да хејташ цело време? То те прајт среќен/на?
Јас лично нешо шо не ме интересират не му се ни опулвам не пак да отворам да читам па и да коментирам згора над то....