Откажана посетата на Сејдиу на Македонија

B

Borg_Drone

Гостин
Ako si ti zadovolen/na jas uste poveke. Jas nemam namera da dijagnosticiram ova ona ,kazuvam mislenje kazuvas mislenje. Razlicni stavovi, toa e toa.

Добро чим си задоволна еве ти помогнав да го решиш проблемот ајде сега назад на темата.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ај бе, деца...си играле, паднале, се дупнала топката...ќе се смират пак.:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Која е таа домашна задача што треба да се обработи :raz:?

За велепредавството сонувај, такво нешто во Македонија не постои :icon_lol:.
нешто глеам нако спомнал, нешто некои други.., но најбитно е дека косово е НЕБЛАГОДАРНО на признавањето...т.е. ем сака преку лебот погача + ем се дупи со грците....

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
нешто глеам нако спомнал, нешто некои други.., но најбитно е дека косово е НЕБЛАГОДАРНО на признавањето...т.е. ем сака преку лебот погача + ем се дупи со грците....
За признавањето не сум изненаден иако веројатно се разочарани зашто сеуште нема дипломатски односи. Сепак како и да е они настапуваат од позиција на посилен а плус имаат и нивни структури внатре во Македонија. Со други зборови им се може а благодарност од нив нема никогаш да има се додека мислат дека се што добиваат и онака им следи.

Тоа за Грција ме чуди, има нешто поконкретно?

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Kakva drzava (kosove) takov i docek!!!!

:toe::toe::toe::toe::toe:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.647
Поени од реакции
22.377
Многу прашина за ништо, поред мене.

Сејдиу не дошол пошто не му бил по мерак пречекот, па Боже, што не боли тоа нас? Нека си седи таму каде што е а не да си дига рејтинг демек еве не дојдов во Македонија а луѓево се палат ко телина без да размислат.

Ја лично и не знам што тој и Иванов имаат да разговараат, па затоа и доволно беше да биде поканет за кафе-муабет.

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Многу прашина за ништо, поред мене.

Сејдиу не дошол пошто не му бил по мерак пречекот, па Боже, што не боли тоа нас? Нека си седи таму каде што е а не да си дига рејтинг демек еве не дојдов во Македонија а луѓево се палат ко телина без да размислат.

Ја лично и не знам што тој и Иванов имаат да разговараат, па затоа и доволно беше да биде поканет за кафе-муабет.
Сака човекот црвен тепих.За толку барем можело да се обезбеди:pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ќе го пречекаме и на портокалов тепих кога ќе ја заврши демаркацијата на границата,и уште неколку други работи со признавањето на Македонија.:toe:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Aj bre sto gi ebes, ebati toa iredentistickite govna. Ne se ni svesni sto gi ceka, siroti zamorcinja.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Абе добро бе до кога бе ќе изигравате невини плишени мечиња????

Па ќе има ли некој аир од вас???

На шо личи ова...протекторат скроен заради базите на американците,да писка заради тоа што Сејдиу не го пречекале на црвен тепих...:tapp:

Кажете ми каде Сејдиу е пречекан со црвен тепих,за да знаеме да прашаме за како оди протоколот????:vozbud:

И не верувам дека е само едно обично теписонче у прашање...тука има големи политички интереси зад овој настан!:helou:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
ако на Сејдиу му е побитно како ќе биде пречекан (за што нема основа да го бара тоа .. уште не не признале) одколку подобрување и стабилизирање на односите помеѓу нас (патем ние ги признавме) тогаш кој го ебе ... ете толку едноставно .... па нека не иде :toe:

R

RAYTHEON23

Гостин
зависи...не знам дали иако ги признавме имаме поставено дипломатски односи на ниво на абмасада...ама не верувам така да официјално може да стане збор за средба на претседател(иванов) и физичко лице:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Кој го шиша сејдиу бе? Вчера стана претседател на држава стара само 1 година и сега сака да изиграва ко демек Барак Обама или Медведев да доаѓа у Македонија па сака со сите државни почести да го пречекаме? Мало морген, ја заболе патиката на владата дали тој ќе дојде или не...Сака нека дојде сака ич да не доаѓа, и онака не е многу добредојден овде.
Mozebi vladata ne ja zabole, ama mene da. A toa e daleku povazno i vlece svoi konsekvencii..

Стварно не е фер ова што го прават :cry:

Никој не сака да се дружи со него, ќе се повлече во себе, ќе му набијат комплекси и после ќе има лутење и фрустрации и прелевање на истите преку граница.

Што го кошта да го викне на туљумби со турско кафе, опуштено балкански онака.
Glup, tup, neinventiven sarkazam.

Многу е неблагодарна позицијата која ја искажуваат одредени лица или партии, имено каде што ради мир во регионот го признавме Косово иако косово ни од далеку не е признаето во ООН, уште се однесуваат ко демек ние како држава треба и да се бориме за косово, нека извинат ама таа борба мора косово само да ја води исто ко што ние само ја водиме битката за името и сите последици кои ги трпиме ради национал-романтизмот кај јужните ни соседи.
Abe ajde, so zboris po gjavolite, stvaaaaaaaaaarnooooooo?
Nie, edna peda i prdez drzava, so trista vnatresni i nadvoresni problemi, keles diplomatija, ke im sme pomagale na Kosovarite vo nivnata borba?!!!! Pa ne sme trebale da go pravime toa. Abe aj....

Kade sto nema problemi tamu si gi pravime sami.
Da sakame tolku da pravime gluposti nema da mozeme.
Ednostavno oficijalnata politika na R.Makedonija go prizna Kosovo.
Spored taa logika poseta na Kosovski pretsedatel na nasata drzava e oficijalna .
Znaci priemot e so site protokoli i tuka nema dilemi.
Ne postojat oficijalni i neoficijalni poseti,toa samo ke nas moze nekoj da izmisluva.
Dajte veke ednas da bideme drzava.
Kratko, jasno i pametno. :toe:
A nisto cudno i od Kosovskata strana da e barano vlakno vo jajceto, a celata situacija izrezirana od nivna strana....Mozebi tokmu na Kosovo mu odgovara nestabilnost vo Makedonija...i kriza vo vladeackata koalicija...
Osobeno ako se znaat nivnite vrski so partiite na makedonskite Albanci a i navikite od minatoto (in)direktno da se mesat vo vnatresnata politika na Makedonija...
Da be, pak kosovarite i Albancite krivi. Dezurni, jebiga.
Ti igras kur-tasak so covekot, go omalovazuvas celosno, ne go ebes dva procenti, uz put i ne sibas tretina tvoi gragjani... i posle pak kosovarite i Albancite krivi.... ncncnc.

Дипломатија не трпи импровизации.

Покана и под кој протокол се знае со месеци однапред така да и гостинот а и домаќинот да можат соодветно да се подготват.

Со други зборови косовскиот претседател знаел однапред под кои услови ќе биде пречекан а знаеле и во МНР.

Ова личи на некаква задкулисна игра од која во јавноста излегува само 5%. Не се ни во МНР а ни во косово толкави аматери па да си играаат оди ми-дојди ми.

Не знам дали е на било кој начин поврзано со посетата на Ахмети на Брисел?

Причини секако има..
Ama diplomatija, DIPLOMATIJA.
Kaj nas ne postoi takvo nesto. :toe:

Inace, da be, Ahmeti otide vo Brisel, Sejdiu ne doaga sega, go ceka Ahmeti pa na vrakjanje zaedno ke vlezat vo drzavava i triumfalno ke aneksiraat del od teritorijata. Toa e planot.... mi kazaa.... sigurni izvori.

Точно е тоа дека ако сакаме да го освоиме косовскиот пазар дека ќе треба да воспоставиме дипломатски односи, но сите овие уцени се џабе.Зошто ние како држава можеме и без косовскиот пазар, ама не знам дали они ќе можат без нас.
Koi uceni?
Da ne ti vperi snajper u glava za da go pokanis, da ne ti pobara milijarda dolari za do pokanis, da ne ti ja pobara zenata?!!!!!!
Fino lepo coekot si sedi doma, i mu ide pokana od Makedonija. Gleda pokanata, kelesaaaaaaaaaana, ko da go vikaat Ramiz na pijancenje i mrsenje muda. Mrs tamu, ko ve ebe, e reakcijata na doticniot. Ima pravo. Sad cekaj posledici od idiotizmot na nasite.

Доколку Косово ја загуби Македонија како пријател,ќе мора пак “да им седне на Србите во скут“,тоа е факт од кој нема бегање,без разлика на “црвениот тепих“.:toe:
Abe sto da ti raspravam.
Vozduh ne im se dise, voda ne im se pie ako ne go spomenuvaat imeto biblisko Makedonija na sekoi pet minuti.

Косово треба прво да си ја ОДРАБОТИ домашната задача кон Македонија....тие избегнуваат, се праат многу албански паметни...
...а барањето на нашиве локални косовски роднини за некакво враќање од страна на албанија и косово со иста мера и пригодното јадењево говна од бучко, треба веднаш да се третира како ВЕЛЕПРЕДАВСТВО и да се хапси и суди...:)
...ама...уште да имавме влада и патриоти...:)
Bujrum...povelele... za da ne se onadime i ponatamu za dzabe de... vremeto e zlato...:)

Лутењето од страна на Сејдиу е окуражено само заради албанското малцинство во Македонија. Да беше поканет од трета земја на истиот начин, досега ќе отрчаше како млада невеста и не само што немаше да бара црвен тепих туку ќе прашаше дали треба и ручек да си земе. Меѓутоа се научија сите дека кај нас можат сите да се празнат и да свршуваат замислувајќи се како големи претседатели.

П.С. Г-дине претседателе Сејдиу оди тоа направиго во Франција или Германија...да те видам... Чипсич.....:toe:
Pa normalno. Sto ima cudno u celava prikaska? Mojata drzava ne me onadi ni 2%... ne gi esapi voopsto moite zelbi.... so treba da pravam jas?

Kajgana Shop

На врв Bottom