Општо: Помош околу Linux

alex_death

To be or not to be!
Член од
10 октомври 2008
Мислења
583
Поени од реакции
90
Ај кажете како да напрам никој да не ми влегвит во компјутерот нашколо.Преку терминал ни влегват некој на сите во нашата училница.ЧАРЕ!
Тргни го мрежниот кабел :pos::pos:

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Dali nekoj mozi da mi kazi kako da go otvoram shadow (onaj vo /etc) a da ne sum root?
Fala odnapred

Член од
21 февруари 2009
Мислења
14
Поени од реакции
1
вака...се работи за Мандрива Линукс...од менито притиснав >>повторно најавување<< и комп се исклучи а на следното веќе вклучување тера се додека не одбереш Мандрива 2009 или Мандрива 2009 сејф моде и после тоа екранот останува сив, не доаѓа до делот каде што треба да се логирам. молам за помош.

Razielbt

Fucktard
Член од
12 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
вака...се работи за Мандрива Линукс...од менито притиснав >>повторно најавување<< и комп се исклучи а на следното веќе вклучување тера се додека не одбереш Мандрива 2009 или Мандрива 2009 сејф моде и после тоа екранот останува сив, не доаѓа до делот каде што треба да се логирам. молам за помош.
Probaj na safe mode. Na Linux Mint ima Automatic fix graphical blabla bi trebalo i na Mandriva da go ima. Najverojatno e do drajverot za grafickata pa posle posle preinstaliraj go ili pobaraj ponov.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
Како да направам конекција за на интернет преку кабел/модем? :wink:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како да направам конекција за на интернет преку кабел/модем? :wink:
само конектирај го нетот физички (уклучи го кабелот) и сам се конектира...ако не, стисни алт+ф2 и пиши nmapplet и ентер. ке се појават едни компјутерчиња десно горе, кликни на први клик на нив, и избери мрежа...толку :)

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
само конектирај го нетот физички (уклучи го кабелот) и сам се конектира...ако не, стисни алт+ф2 и пиши nmapplet и ентер. ке се појават едни компјутерчиња десно горе, кликни на први клик на нив, и избери мрежа...толку :)
Кога само ќе го ставам кабелот,нема интеренет. Пробав со она каде што треба да напишам nmapplet. Го пишувам тоа, но ми излегува 'датотеката не може да биде пронајдена'?:toe:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Кога само ќе го ставам кабелот,нема интеренет. Пробав со она каде што треба да напишам nmapplet. Го пишувам тоа, но ми излегува 'датотеката не може да биде пронајдена'?:toe:
Oтвори терминал и пиши sudo pppoeconf

Член од
30 септември 2009
Мислења
79
Поени од реакции
6
Имам едно прашање во врска со Линуксот.. Имам интернет од он.нет и имам динамичка ип.. Ме интерсира како да си конектирам интернет???

I

Intex

Гостин
Имам едно прашање во врска со Линуксот.. Имам интернет од он.нет и имам динамичка ип.. Ме интерсира како да си конектирам интернет???
Пиши во терминал sudo pppoeconf и читај шо како треба. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom