Општо: Помош околу Linux

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Можеш, ако имаш виндоуз идеш нормално како што бришеш програм(адд ор римув или анинстал а програм на вин7)Ке го најдеш убунту, го бришеш. готово.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Да пробав така али пак е у системот.!
Формат бе друже, формат.

Едит:

Уствари почекај малку, немој да форматираш, може да зезнеш нешто. Ке ти пишам за 15тина минути.

Едит 2:

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-safely-uninstall-ubuntu-in-windows-dual-boot-environment/

Еве друже овде инструкции. Ако не знаеш англиски пиши што не е јасно.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ајде едно прашање. Дали некој знае асална Линус програма за статистика нешто како SPSS пробав PSPP и R првата е преупростена SPSS втората е жива мука за користење. Ако некој користи Статистички софтвер на Линукс нека пише.

devil!

weirdo
Член од
19 јули 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
462
Ај ако сака некој да ми дае линк да симнам скајп за едубунту :smir: ?

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
ама ми треба за убунту 7.04 извини шо не напишав у претходен пост...
Па нема врска, ќе ти работи со линкот од Add|cT.
А ако пробуваш на школо да го инсталираш, нема да успееш - ти треба superuser пристап до машината.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Па нема врска, ќе ти работи со линкот од Add|cT.
А ако пробуваш на школо да го инсталираш, нема да успееш - ти треба superuser пристап до машината.
sudo
или
login : profesor/profesor
Нема да работи?

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Има финта со recovery mode да си стаиш нов пасс и јузер, само не ми текнува како беше, знам татко ми има кажувано xD

Најдов нешто слично на тоа, тука.

I

Intex

Гостин
Има финта со recovery mode да си стаиш нов пасс и јузер, само не ми текнува како беше, знам татко ми има кажувано xD

Најдов нешто слично на тоа, тука.
Океј, го читнав ова. И како со ова да го сменам пасвордот на root во школо? Ова не успева на root.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ај кажете како да напрам никој да не ми влегвит во компјутерот нашколо.Преку терминал ни влегват некој на сите во нашата училница.ЧАРЕ!

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ај кажете како да напрам никој да не ми влегвит во компјутерот нашколо.Преку терминал ни влегват некој на сите во нашата училница.ЧАРЕ!
Исклучи го компјутерот :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom