Општи дискусии за ТВ серии

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
2.011
Поени од реакции
4.939
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.244
Поени од реакции
8.349
Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.075
Поени од реакции
24.452
Adolescence - ништо посебно.
Многу голем хајп за серијава а не гледам ништо посебно во неа. Јас како родител очекував ова повеќе да ме допре ама ништо од тоа. Интересно беа да се видат тие one shot сцени ама целовкупно не ме импресионира.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.809
Поени од реакции
60.748
За мене Adolescence одлична мини серија, со напомена дека дејствието се одвива бавно, дел поради тоа што секоја епизода е снимена во single shot. Посебно ми се допадна последната епизода, додека претпоследната малку ми го расипа впечатокот за целата серија. Во секој случај препорачувам, четири епизоди не се многу.

Џонтра, ако читаш, не е за тебе.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.230
Поени од реакции
10.325
12 Monkeys -
Слободна адаптација на филмот од ‘95-та со Брус Вилис и Бред Пит. Ја имам гледано првата сезона одамна, конечно и седнав и од почеток до крај ја изгледав. Земјата ја напаѓа вирус и целото човештво умира освен малкумина имуни. Еден од нив Кол го праќаат во минатото да го убие човекот што го пушта вирусот и со тоа да ги промени настаните што се случиле. Првата сезона е доста добра. Има некоја сцена и во Македонија снимено. Втората сезона држеше добар квалитет исто. Трета веќе опаѓа, почнува да се повторува и четвртата мака мачев да ја завршам. 7/10 само поради првите две сезони.

Pockerface (2023)
Серија од режисерот на Knives out филмот. Чарли е келнерка со добар њух кога некој лаже и секогаш се наоѓа у средини кај што некој убил некого и сака да го прикрие злосторството. Главнава Наташа Лион ми е ептен антипатична и со глас и со појава, а се појавуваат у епизодни улоги актери ко Адријан Броди, Џозеф Гордон Левит, Рон Перлман. Освен две епизоди што ми беа океј, другото беше баш досадникаво. За 2 месеци и втора сезона ќе излезе ама не би ја гледал. 6/10

Sweetpea (2024)
Тивка вода брег роне. Првата сцена почнува со главнава како прави ментален список на луѓе што би сакала да ги убие и откако у самоодбрана ќе рокне еден лингур сфаќа дека нема веќе назад. Има само 6 епизоди. 7/10

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.456
Поени од реакции
38.562
Мислам дека некои теми за серии за кои речиси сум сигурен дека постоеа, некако се исчезнати. Една од нив за The White Lotus. Верувам не трипам?

Како и да е: третава сезона нај-fucked-up до сега. Ќе повратев на сцената со браќата, ама ко ќе му ја видам фацата на Шварценегер ко ќе му текнеше на моментот, се газам од смеа. :pos: :pos: :pos:

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.882
Поени од реакции
12.351
The White Lotus од сезона во сезона е се подобра, оваа сезона делува дека ќе ги надмине првите две сезони. Моментот кога во манастирот му се врати флешбек на Локлан од претходната ноќ :pos:. Исто во претходната епизода кога Сем Роквел ладно му раскажуваше на Рик зошто се преселил во Тајланд и што се правел откако се преселил. :pos:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.230
Поени од реакции
10.325
The White Lotus од сезона во сезона е се подобра, оваа сезона делува дека ќе ги надмине првите две сезони. Моментот кога во манастирот му се врати флешбек на Локлан од претходната ноќ :pos:. Исто во претходната епизода кога Сем Роквел ладно му раскажуваше на Рик зошто се преселил во Тајланд и што се правел откако се преселил. :pos:
Тој монолог беше најјакото нешто оваа сезона. :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.741
Поени од реакции
34.330
Ги изгледав првите две излезени од The Studio на Apple. Има “one shot” епизода со Martin Scorsese. :pos:

Мене ми беше забавна, ќе ја гледам. Станува збор за филмски продуцент глумен од Seth Rogen кој е растргнат дали да одобрува филмови што ќе прават пари за студиото или ќе прави арт и квалитетни филмови за кои има преголема љубов. Многу познати фаци зеле.

Ја завршив и четврта сезона на Mythic Quest пак од Apple. Многу е лоша станата серијата а имаше многу потенцијал. Станува збор за офис комеди каде двајца генијални гејм дизајнери прават игра и навигираат низ животните проблеми. Иницијално ја почнав заради ликови како Mac и Cricket од Sunny in Philadelphia, блиска тема, итн. ама штета имаше дури воук моменти претходна сезона и многу кринџ драма оваа сезона. Се мислам тука да ја завршам и да ја паметам по убаво заради првите сезони ако четврта не беше финална. Како и да е, easy watch.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.456
Поени од реакции
38.562
Последнава епизода (S01E13) на The Pitt беше heartbreaking. Неколку пати мене срцето ми подзастана па да можеше, не ќе беше лошо д-р Меккеј да изврши некоја реанимација врз мене. :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom