Општи дискусии за ТВ серии

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.843
Поени од реакции
10.291
Роулинг беше и сеуште е woke. Радикална феминистка што нејќе мажи да се водат како жени, затоа трансформерите ја напаѓаат. Тоа не го менува фактот дека е про ЛГБТ и black lives matter (откако напиша книги и направи филмови за истите и текна дека Хермиона уствари била црна а Дамблдор уствари бил геј), дека лобираше за мигранти во Шкотска итн. Типичен пример за the left eats its own, оние дегенерици и пропалици што ги воздигнуваше и активно учествуваше да добијат глас во општеството сега ја бојкотираат и напаѓаат. Со оглед на тоа што парите се на прво место, сигурен сум дека ќе направи се што е можно да ги смири фриковите, така да очекувам од се по нешто - трансформери, гејови, црнци, дебели...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.008
Поени од реакции
37.335
Ова беше брзо - комедија бр. 8 - Fleabag. Само 2 сезонички од по 6 епизодички од по помалку од 30 минути. И покрај предупредувањето од @wot и @MAJA 345 , ова беше доволно appealing to me да и седнам и да ја избинџам за многу кратко време. Несекојдневна серија, по првите 3, 4, 5 епизоди комплетно се согласував со вот и Маја и сфаќам зошто одлучиле да не ја догледаат. Но цела среќа што не оставам започнати работи незавршени, па одлучив да стиснам заби. И за среќа - не погрешив! Од последната епизода од првата сезона некако се наместија коцките и ова почна да се движи нагоре. Втората сезона, исто, убава. На крај дури и жал ми беше што така брзо заврши. Па така, генерално гледано, би рекол дека ова дефинитивно не е серија за секого, колку и да звучи клише тоа. Fleabag беше максимално антипатична и те тера да ја исклучиш, особено во моментите кога ќе се заврти да комуницира со тебе, но ако стиснеш заби и ја пуштиш да ти влезе под кожа, не само што ќе почнеш да сметаш дека и не е така лоша, туку на крај може и ќе и кажеш: „I love you“ (pun very much intended). Ендрју Скот - го обожавам! Внесе плус свежина во втората сезона и ја направи серијата уште погледлива. На крај сепак преодна оценка, и препорака да не се откажувате ако почнете да ја гледате.

1681582848050.png

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Ова беше брзо - комедија бр. 8 - Fleabag. Само 2 сезонички од по 6 епизодички од по помалку од 30 минути. И покрај предупредувањето од @wot и @MAJA 345 , ова беше доволно appealing to me да и седнам и да ја избинџам за многу кратко време. Несекојдневна серија, по првите 3, 4, 5 епизоди комплетно се согласував со вот и Маја и сфаќам зошто одлучиле да не ја догледаат. Но цела среќа што не оставам започнати работи незавршени, па одлучив да стиснам заби. И за среќа - не погрешив! Од последната епизода од првата сезона некако се наместија коцките и ова почна да се движи нагоре. Втората сезона, исто, убава. На крај дури и жал ми беше што така брзо заврши. Па така, генерално гледано, би рекол дека ова дефинитивно не е серија за секого, колку и да звучи клише тоа. Fleabag беше максимално антипатична и те тера да ја исклучиш, особено во моментите кога ќе се заврти да комуницира со тебе, но ако стиснеш заби и ја пуштиш да ти влезе под кожа, не само што ќе почнеш да сметаш дека и не е така лоша, туку на крај може и ќе и кажеш: „I love you“ (pun very much intended). Ендрју Скот - го обожавам! Внесе плус свежина во втората сезона и ја направи серијата уште погледлива. На крај сепак преодна оценка, и препорака да не се откажувате ако почнете да ја гледате.

Прегледај го приврзокот 375590
И јас ја догледав, во сеќавање ми е останато дека Ендру Скот ја спаси втората сезона, па и серијата да не ми е тотално недопадлива. Јас имав проблем со главната актерка и нејзиниот лик и дело, не ми легна нејзиното целосно претставување.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.212
Поени од реакции
8.312
Beef многу јака серија ја почнав денес уште 3еп ми останаа кратки се по 30минути, А24 продукција ја има на нетфликс

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.536
Поени од реакции
29.100
Beef многу јака серија ја почнав денес уште 3еп ми останаа кратки се по 30минути, А24 продукција ја има на нетфликс
Ali Wong i Steven si izgazija, samo sto ja zavrsiv, odlicna bese.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.596
Поени од реакции
14.054
Godless, добра мини серија за тепање време. Ако сте по western жанрот, овие 7 епизоди може да ги изгледате на еден здив.
Малку ја одовлекоа работата (а сепак имаше неколку дупки), можеше во 5 епизоди да се смести приказната.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.596
Поени од реакции
14.054
Bodyguard, предобра. Не знам како до сега сум ја пропуштал. Глумата и кастингот посебно ми се допаднаа. Cheers.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Welcome to eden гледајте ја, сега искочи втора сезона. Првата ја гледав лани или прехлани ама одма чим видов втора сезона пред некој ден одма ја пуштив.

Kajgana Shop

На врв Bottom