Општи вело муабети, прашања, совети

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
ако стааш хидраулики ондак ок, али мако стааш механика немој сличајно да ти текнела да тураш пошо ке се заебеш... боље иди земи си ги најјаките V брејк него скапана механика...
Немој толку да бидеш сигурен. Avid BB5 i Avid BB7 механичките дискови се подобри од било која v-brake кочниаца. Посебно BB7 е убиствена.

Ако ставам ќе ставам хидраулични ама ме интересира дали кај нас ги имаа овие адаптери или ќе морам да менувам главина + шпици што ќе ме фати 2000 ден поскапо:toe:
Поефтино и пред се поквалитетно ке ти излезе квалитетна задна главина на касета него да ја средуваш старата на навој. Дали ме сваќаш:smir:

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
Nema veze SRAM se podobri od SHIMANO vo sekoj slu4aj !!!!!

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Arioth е у право , ќе си земеш нова главина , Формула со можност за диск , и
е си го преплетеш постоечкиот бандаж. Адаптерите се сепак Адаптери и нормално дека нема да работи како што треба. плус и како што не сфатив , адаптерот мора да биде заштрафен , значи која сигурност ја имаш?

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
Штета што немам сега за сега точак иначе слободно време не се симнував од него али се планира да се купи.
Гледам многу упатени па дајте една препорака за добар точак да земам и каде од Скопјево?
Инаку нешто избалансирано помеѓу брзинска вожња и нешто за на Водно и надоле
:helou::smir:
Вучко!

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
Сакам да возам велосипед.Моќно прашање..:):)

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
Toj sto saka da ima ubav to4ak neka zeme odma RAM HT 1 nema podobar.So 2 diska AVID ... 28.000 denari.:toe:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
добро , ако земеш точак од вучко , уште првиот ден ќе ја дознаеш локацијата на сите можни велосипедски сервиси во градот:D ЃУБРЕ точаци.. продаваат скот точак, 50000 денари , со ЃУБРЕ виљушка , со НИКАКВИ дискови , а за бандажите да не зборам! мењачите Шимано аксера , со налепници од битпазар!!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Подобро Acera отколку Altus Tourney или SIS :helou:

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
токму така. инаку на автопазар имам начекано налепници од сите марки , скот , шимано , така да .. и да земеш некој кинески мењач , стави му налепница шимано и ФУРАЈЈ!! хехе .. вака ќе си земеш срам , со изгравирано лого или директен печат на него.. па ќе си бидеш сигурен:D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
pa bogami koga ja vidov cenata kolku e na sram prijatno se iznenadiv deka e tolku niska

Член од
17 ноември 2008
Мислења
346
Поени од реакции
15
Samo RAM HT 1 so 2 diska 28.000 denari.Imav prilikka da vozam i sea ke zemam takov mn stegnat to4ak i jak + ROCK SHOX DART 2 amortizeri nema podobar od RAM pozzz

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
Samo RAM HT 1 so 2 diska 28.000 denari.Imav prilikka da vozam i sea ke zemam takov mn stegnat to4ak i jak + ROCK SHOX DART 2 amortizeri nema podobar od RAM pozzz
ВЕРУЈ ДЕЧКО НЕМА ДА СЕ ЗАЕБЕШ ! ! ! ај па кругче да даеш...

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Само шо сега ќе биде поскап за некоја илјадарка:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom