Штета што немам сега за сега точак иначе слободно време не се симнував од него али се планира да се купи.
Гледам многу упатени па дајте една препорака за добар точак да земам и каде од Скопјево?
Инаку нешто избалансирано помеѓу брзинска вожња и нешто за на Водно и надоле
:helou::smir:
Зависи до колку пари сакаш да дадеш.. Ако си за опција , евтино = боли глава.. слободно посети го вучко и купи си точак за едно-сезонска употреба.
Инаку добра понуда на точаци и крајно професионален сервис можеш да најдеш кај рампа во к.вода
www.probike.mk
кај матично во градски парк ,
www.bikestop.com.mk
И кај буњаковец (љубов) prosport.
www.prosport.com.mk
инаку , моја препорака за таков точак каков што бараш е да си земеш RAM HT2 со DART2 амортизерче , за околу 23-25 илјади..
Ме интересира дали на постар точак можи да се стави преден амортизер. Јас иам алуминиумски SEVER MB од Италија. Неам амортизер а ептен сакам да го имам.
Можеш , во зависност од вратот на рамот. ако е постар тип , не верувам дека ќе најдеш нешто многу квалитетни амортизери. мада има можност. а ако е од поновиот тип , можеш да ставиш било кој без проблем.
ај да ве прашам ја...моментално имам Драг Оне..18то брзинец го има на слика на претходна страна...е, колку би ме чинело да сменам апаратчиња назад и запчаници за да биде 21во или 24то брзинец???
Тоа зависи , дали ти подржува задната вилушка , дали има доволно место за 7мо - 8мо пренос (фас)
Иначе , ако сакаш асални апаратчиња ти предлагам комплет SX5 од срам.. се на се ќе те кошта околу 4500 денари(без фасот) фасот е околу 850 - 950 денари , и можеш да си земеш и ланец околу 900 денари.
оптимално и според мене најдобро решение.
можда малку повеќе пари даваш , ама гајле немаш!