Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Каде мозе да набавам солиден тоцак до 500е?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Каде мозе да набавам солиден тоцак до 500е?
Ако си за Scott иди во Вучко, доста се снабдени со модели. Ако си за GT, Specialized карши соборна одма до Vespa салонот, ако си за Trek имаш одма позади KingBurger.

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Ако си за Sctot иди во Вучко, доста се снабдени со модели. Ако си за GT, Specialized карши соборна одма до Vespa салонот, ако си за Trek имаш одма позади KingBurger.
Види вака не разбирам многу многу за велосипеди и незнам какви се овие ( Sctot,Specialize,Trek..) за какви намени се наменети.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
здраво дечки, денес зедов стем husefelt и волан stylo, зедов и maxxis minion гуми назад 2.35 а напред 2.5 и ми смени многу на вожња, значи ако има некој да се двоуми дали да земи краток стем и широк волан нека земи, пред се поради тоа што седиш многу по исправен и рамената се многу по раширени едноставно седењето на велосипедот е по-природно. слики ке ставам деновиве не го сликав оти го тестирав цел ден
Иначе што возиш?Каков точак имаш?
некако нема логика стило со хасефелт

Види вака не разбирам многу многу за велосипеди и незнам какви се овие ( Sctot,Specialize,Trek..) за какви намени се наменети.
Сето тоа се брендови на велосипеди, секој бренд си има велосипед за секоја намена, предпоставувам тебе ти треба XC т.е велосипед за нормално возење за угорници и удолници, а купување по бренд си е сопствен вкус, мене ми се омилени specialized и таков имам, и тебе би ти препорачал specialized hardrock бидејќи во споредба со други велосипеди во однос делови и цена, specialized се најдобри

Член од
9 декември 2010
Мислења
59
Поени од реакции
1
Сето тоа се брендови на велосипеди, секој бренд си има велосипед за секоја намена, предпоставувам тебе ти треба XC т.е велосипед за нормално возење за угорници и удолници, а купување по бренд си е сопствен вкус, мене ми се омилени specialized и таков имам, и тебе би ти препорачал specialized hardrock бидејќи во споредба со други велосипеди во однос делови и цена, specialized се најдобри
Да за нормално возење ми е потребен но сакам да е квалитетн па затоа барам да ми препорачате некој.
Колку пари се движат цените на specialized hardrock,ќе можеш да ми дадеш слика да видам како изгледаат?

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Да за нормално возење ми е потребен но сакам да е квалитетн па затоа барам да ми препорачате некој.
Колку пари се движат цените на specialized hardrock,ќе можеш да ми дадеш слика да видам како изгледаат?
Еве ги сите модели за нормално возење

http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=bd247681-bbd3-426f-b84e-57d0e6fcf52d

тебе сигурно ти треба hardrock

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
Иначе што возиш?Каков точак имаш?
некако нема логика стило со хасефелт
возам урбан,
рамот ми е: polar 16'' hardtail
амортизерот е manitou stance blunt 130mm
напред имам formula 20mm
назад кинеска некоја си со индустрија лагери ја зедов евтино
преносот е shimano ама преправен singlespeed дури да земам нормален синглспид пренос
назад обрачот е berreta а напред vortex обични дупли обрачи се
воланот ми е stylo со husefelt стем
гумите се maxxis minion dh напред 2.5 назад 2.35

тоа е одприлика само треба седло да менам оти од ова боли газот

а ти шо точак имаш?

едит: не ми се допаѓа могу рамот на hardrock и мислам дека specialized hardrock се малку преценети за опремата што ја нудат(напред амортизерот е обичен suntour 80мм или 100)

С

Спенсер

Гостин
Времево ми ги расипа плановите...

Прво да го стегнам точаков,да му сменам сајли,да го наштелувам убаво... е после,идеме каде сакате :)

M

Mario Gómez

Гостин
Ехее само да се намести времево, секој ден од аеродром до ѓорче со точак, неможам да се одделам од него. :D

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Ќе биде убаво од утре натаму ,па ќе падне возење по стаза и на Водно.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Да си го направам точакот,да се среди времево и да се повозиме низ околниве села. :)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Колку кошта штелување на мењачот или што и да е тоа на сервиз?

Kajgana Shop

На врв Bottom