Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Колку кошта штелување на мењачот или што и да е тоа на сервиз?
50 денари иначе.

Да не знае некој каде фарбаат рам на велосипед и за колку пари ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Купи си спреј и среди го сам, не е некоја голема работа
се лупи со спреј при секој малце појак удар, најубаво е со фарба како за кола да се исфарба или да се пластифицира бар нема да е фуш направено

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
се лупи со спреј при секој малце појак удар, најубаво е со фарба како за кола да се исфарба или да се пластифицира бар нема да е фуш направено
ммм.. мислам дека и у “фарбара“ го фарбаат со спреј
само му става и заштита после тоа
сто посто не е праено со фарба за кола
(ниту со спреј за ѕид наравно)

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
во право си , ја го офарбав мојот точак со спреј од 400 денари и целиот се лупеше , ама барем со мерак го возев после бидејки знаев дека е мој труд :motor:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Дечки времево е убаво ќе повозите ли малку ? :) Иначе јас вчера му удрив една вожња од 3 саати.

Член од
20 јули 2007
Мислења
52
Поени од реакции
53
Каде може да се купи добро масло за подмачлување ланец, некој можеби ќе рече дека и масло за кола е доволно добро, но сепак јас би сакал некое спец. масло.

С

сашенко

Гостин
во право си , ја го офарбав мојот точак со спреј од 400 денари и целиот се лупеше , ама барем со мерак го возев после бидејки знаев дека е мој труд :motor:
Колку време траеше бојата?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
http://www.wikihow.com/Paint-a-Bike
вака го фарбаше?
и дали со правилен тип на спреј (не се сите за метал)

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
http://www.wikihow.com/Paint-a-Bike
вака го фарбаше?
и дали со правилен тип на спреј (не се сите за метал)
е тука може да ми е грешката . не ми текнува дали посочив за метал дека ми е... но сепак мислам дека не се исплати ... за недела дена ке почнам друг експеримент , ке стаам неонка на бициклот што мислам би требало КУЛ да биде :icon_cool

С

сашенко

Гостин
е тука може да ми е грешката . не ми текнува дали посочив за метал дека ми е... но сепак мислам дека не се исплати ... за недела дена ке почнам друг експеримент , ке стаам неонка на бициклот што мислам би требало КУЛ да биде :icon_cool
Неонка?А бојата излупена ти остана?

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
за да не се лупи се става подлога, јас така се заебав еднаш ја исфарбав вилушката напред и се лупеше, после од ко ја исфарбав со подлога со се не се лупеше беше океј ама ми се скрши и си зедов нова

Член од
11 јули 2009
Мислења
1.415
Поени од реакции
962
Според вас која марка е подобра и поиздржлива : Capriolo или Clermont ???

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ниедна. Ако паднеш секако ќе го сјебеш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom