Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Вози приквечер не на топло време. На времето со другар ми тргнавме Куманово-Св Николе и назад. Вкупно 100км, интересно искуство

T

TaMчЕ

Гостин
Сакам да возам велосипед..онака со другари,зезање а у...побрзо проаѓа време така :toe:
Иако периодов е малце тапа -.- мрзливи се сите па никој не ме дружи :toe:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Супер е за кардио и аеробни вежби . Трожиш доволно колку што треба , таман за одржување форма и кондиција .

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
826
Ниедна кола,ниту едно превозно с-во нема да го заменат филингот на возење велосипед,нему може само да му конкурира скејтбордот,ролерите итн.но не и другите. Зошто?

Па затоа што има безброј скриени убавини во возењето на велосипед.Каде на друго место ќе можеш да купиш превозно с-во и одма да можеш да го возиш(пали-вози) без да ти требаат сообраќајни дозволи,еден куп документи,не знам се какви прописи и закони кои мора да ги исполнуваш,уљиња,гориво итн.Едноставно само се качуваш и запловуваш со криљата на слободата......о јеееее!
Кога возиш велосипед мора да ги забележуваш работите и убавините кои инаку никако не би можел да ги забележиш во случај на возење со кола,на пр.се возиш подолго време и здогледуваш прекрасна чешмичка,застануваш,се напиваш ладна вода и одеднаш забележуваш една клупа на која можеш да се одмориш и да ја набљудуваш прекрасната природа и луѓе околу тебе,а притоа си кулираш со чоколаден ајс-крим од блиското гранапче а ако притоа уште имаш и слушалки со твојата омилена песна,чуството е фантастично.Лол,ете ништо од тоа нема да доживееш,ако те мрзи и се возиш со автобус или одиш со колата низ градот.Затоа луѓе,сите на баjkовите и Let the freedom be our guide!

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Секогаш расположена за едно добро возење :vozbud: ... Возам точак многу, значит скоро сегде кај шо можам одам со него, уживам да возам никогаш не ме мрзело или да речам дека ми е мака. Дефинитивно е мое хоби онака на сабајле возење во природа, се осеќам исполнето ко нова ... :vozbud:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Мое омилено хобри,секој ден возам по неколку часа

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
Дечки да не сака некој од вас да купи кацига фулфејс SixSixOne Comp? купена минатата година, возена 4-5 пати преку сила.. ја купив и немав кога да ја возам.. и ми седи така..
па сакам да ја продадам.. купена е 4800.. па ако сака некој , нека ми пушти пп со понуда..

поздрав
патем еве и сликичка од кацигата

Uploaded with ImageShack.us

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Се возам на велосипед по 2-3 сати на ден......

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Купувам диск 203мм. и адаптер за 203мм ISO.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Дечки трек 4000 и трек 5000 на старо колку може да се продадат?

П

Паган-др

Гостин
Дали сега есен/зима ќе има некои попусти во продавнициве за велосипеди?

И да, го гледав овој точак. Тие што се поупатени во делови такви ствари, има потенцијал точаков?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Imam ubavo tocace za prodavanje ako ima nekoj zainteresiran neka mi pise licna poraka

С

Спенсер

Гостин
Некој да има километражиче,ама само тоа екранчето ми треба :) да не купувам цела нова... мислам дека од повеќето пасуваат...

денес на сервис го однесов... утре го земам и мора да се брчи некаде :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.080
Поени од реакции
1.635
Некој да има километражиче,ама само тоа екранчето ми треба :) да не купувам цела нова... мислам дека од повеќето пасуваат...

денес на сервис го однесов... утре го земам и мора да се брчи некаде :)
Шо бицикла имаш?

btw кинесково фура, денес од Ченто до Петровец и назад, негде околу 30 км вкупно. 4500 на старо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom