Византиецот
Codename Duchess
- Член од
- 14 март 2021
- Мислења
- 2.874
- Поени од реакции
- 6.514
Se menuva/smeni paradigmata, ne mora fizicki da poseduvash materijalen objekt za da bidesh kolekcioner, taka da digital artot pocnuva da go dobiva rekognishnot shto go zasluzuva.... proveri nft cryptoart... a i kristi pocna da razmisluva vo ovaa nasoka... da gi vmetne i ovaa kategorija na dela...Кој вели дека мораш да бидиш милионер за да бидиш колекционер на нејзини дела?
Најдов и прочитав една статија на The Verge. Пак корни на елитизам ин а веј, као демек само еден го поседува и е уникатен, а во дигиталниот свет пак можат да го спуштат 100ци други.Se menuva/smeni paradigmata, ne mora fizicki da poseduvash materijalen objekt za da bidesh kolekcioner, taka da digital artot pocnuva da go dobiva rekognishnot shto go zasluzuva.... proveri nft cryptoart... a i kristi pocna da razmisluva vo ovaa nasoka... da gi vmetne i ovaa kategorija na dela...
Joan Francesc Oliveras PallerolsНајдов и прочитав една статија на The Verge. Пак корни на елитизам ин а веј, као демек само еден го поседува и е уникатен, а во дигиталниот свет пак можат да го спуштат 100ци други.
Единствен бенефит би бил развојот на дигиталната уметност, а тоа е нешто што лично ептен ме радува, и би ме радувало артистите да бидат финансиски поддржани со цел да се стимулираат да творат повеќе.
Еве нешто дигитално и од мене
Василиј II - Император на Византија
(мислам) Беше направено од некој Шпанец и постирано на Pinterest.
.
Прегледај го приврзокот 293738
Da ne oftopikuvame tamu..... koga sme vekje kaj Marina Abramovic....nice stuff има Маринче, meiner Meinung nach. Не знаев дека пра пра вујче и бил Варнава tho - Српски Патријарх на СПЦ, палење на свеќи секоe утрo, не знаев дека имала типичен религиозен балкански живот како мала. I guess тоа вроди со ова - предупредување, не е за луѓе со слабо срце. Прво го почна како проект за балканскиот еротски маж (whatever that means, no joke I still struggle сам да откријам whatever the f претставува балканскиот човек, посложен од универзум е за мене, in fact универзумот е едноставен во споредба), па за неколку години гледавме хампинг на палатата на правдата во Брисел, Австриски палати, Берлинската телевизиска кула.
Anyways, ми се допаѓа нејзината брутална искреност, сега гледам дека себе и членовите на својата фамилија ги опишува како црвена буржоазија, ем социјалисти, ем ројалти. Ретко кој друг би се гледал себе така трезвено.
Берта Додевска could never.
Da, a Ulaj ja tuzeshe vo 2016 za procent od prodazba na nivnite performansi, Marina mislam mu isplati cetvrt milionche...Не знам дали сте го гледале ова... Исклучително силно видео..
Музеј на современа уметност во New York, "The artist in present"
![]()
In Touching Video, Artist Marina Abramović & Former Lover Ulay Reunite After 22 Years Apart
On the opening night of Marina Abramović's retrospective at MoMA, she was reunited in a most touching way with her former lover.www.openculture.com