Ок, ај кажете нешто за Прилепчани ...

Член од
17 февруари 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
denes bev u Krusevo i zastanav u Prilep malce i ne vidov nikade kafici,samo eden image imase i tolku. Luge imate li kafici ili jas ne sum gi videl ?
1.Covece jas ti garantiram ako dojdis vo pp minimum vo 60 kafici ce te prosetam ,ega ti ako ne go poznavas dobro gradot toa e druga rabota
2.Nekoj kaza deka gradot trebalo malku da se sredi ne bil ubav,so noviot gradonacalnik veruvaj deka sega pp e eden od najubavite vo Makedonija osobeno vi pozeluvam da go posetite vo skoro vreme da odite na mogilata.cntar i okolu mnogu drugi mesta i ulici kade sto sega moze da se vidat uredeni trotoari parkovi i zagradeni igralista za fudbal i sl.
3.Za jadenjeto najdobrata skara i burek baska da ne spomnuvam za vitaminka gi ima najvkusnite raboti dobro ja poznavate
4.Narodot ako dobro se odnesuvas mozis da si najdis golemi prijateli,a za prilepcankite ne se sekirajte sekogas prvo trcaat po maski od drugi gradovi,ama posle pak se vrakaat na stara ljubavi:)
5.Posetete go Prilep nema da zazalite jas vi vetuvam se nablizuva pivo fest pa ve ocekuvame pozdrav
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Не се лоши... Не ги знам многу добро.

Од Прилеп најпознат човек (иако не лично) ми е Гоце Макалоски. Секоја чест за него - типот е многу добар ракометар. :eek:lee:
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Пазете се од прилепчани - мајмуни, големи мајтапчии се.
да бе мајмуни сме и шо.....? ама како шо можи прилепчанец да те заеби и да те закопа никој друг не можи :baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
''OK'' шо да кажеме за прилепчани најлош народ во Македонија такво ми е мислењето за прилепчани без да се налутите... али не се сите прилепчани лоши има исклучоци имам и пријатели од Прилеп доста се фини :toe:.
е шо ни фали бе????
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Вакааа.... Јас иако сум од Ск, голем дел од времето го имам поминато во ПП....таму има се и сешто. Имам многу добри другарчинња, одлични се. Но, општо за прилепчани би рекла дека имаат некои затуцани селски адети, како и ситации од типот: "Од која фамилија е девојка ти, кој и е татко....леле, онаа и е мајка....ауууу тие се никакви, никако со нејзе". Луѓе Хелоооууу 21 век, кого го интересираат какви се мајката и таткото, доста лепите етикети....кога двајца ке се спогодат, никој нема право да ја крши нивната срека, каква мајка каков татко...што ви е проблемот
чупее!!! на денешницава куче да земаш од раса че го бираш а не па чоек вкујча да ти влези.....си ги знајме ние и прилепчаниве и прилепчанкиве зато прашуваме....:wink::wink:
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Грдиот Пртко напиша:
Се шушка у Битола,демек, прилепчанец решавал IQ и резултатот бил негативен...
а бе муабети се само ај малце размисли пред да напишиш ваква глупост другио пат важии?
 
Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Во врска со прилепчани би истакнал дека главна одлика им е инаетот, и тоа е докажано на дело, не треба..барем за мене..да биде мистерија!
Како народ којшто останал таму воглавно неемигрирајки на други места, како на пример сите што емигрираат во Скопје, имаат доста хомогена целина на менталитет и традиции. Имаат историски моменти коишто му даваат значение на Градот а воедно и на народот којшто живее во него.
Секоја чест за споменикот на Александар Македонски,кој е прв во Македонија. Тоа е исто момент кој треба да се запази!
Јас учев 2 месеци на Економскиот факултет таму, и седејќи на плоштадот можев да забележам дека скоро секој со секого се познава и се ракува. Тоа во Скопје реално и не е можно, но сакав да го спомнам како забелешка.
Додека престојував и студирав таму бев редовен гостин во кафичот ПРЕМИЕР, кој го избрав сосема случајно и решив таму да одам секој ден на кафе. Се запознав со келнерите (тогаш Кире) и шанкерот (тогаш Озио) кои ме прифатија сосема пријателски и си имавме фин муабет. Го запознав и најверојатно воџата на Мајмуни... неможе да ми текне на името негово, ама знам дека кога си отидов го беа утепале некои со пиштол. Исто така го познавав од поглед и газдата на истоимениот кафич.. Кољо ли се викаше..не сум сигурен. Човекот се возеше со голф 4ка и автомат во неа. Доста интересно морам да кажам...ама и на него му дојде крајот, па мислам дека и тој е мртов моментално.

Се на се, после 2 месеци си отидов бидејќи не ми одеше факултетот од причина што ми фалеше Скопје како град и менталитет. Ама радо би дошол пак таму на недела дена во прошетка на сите околни значајни историски места, вклучувајќи го во рутата Манастирот Зрзе, Другиот манастир кој скоро беше споменат на ТВ, МАркови кули.. и обавезно Мариовскиот дел во којшто никогаш не сум бил.

Поздрав до Прилеп и Прилепчани, само напред!
е па да за наша среќа таквите како КОЛО шо се шетаја со пушка вкола ги нема по градов сега е многу поразличен од колку шо беше пред една 5-6 години барем јас така мислам.....и незнам бе лујче зошто толку лоши мислења имате за нас прилепчаниве ние само сакаме да фајчаме сеир ама не правиме ништо лошо никому....барем за појчето кажувам....
 
Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
A be Prilepcanive sme mnogu podli sustestva...mnogu itri... ama i mnogu inaetcii...jbg...nekoj spomna vo prvite postovi deka ne sme bile posebni ama posebni sme i toa kolku.
 
Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Тука се согласуваме...
Не си пробал добра скара... па затоа мислиш дека тоа што се сервира во Прилеп како скара е добро... :toe:
Ахаха...мило мое...сакаш да кажиш дека во Прилеп со големо П..нема добра скара или само шпекулации се ова?Ехееј кај замина ти.Че те однесам кај Балче и че ти порачам сендвич со ловечка.Има да се посериш од јадење гмизавец еден...
 
Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Смрт ми е кога треба да одам во Прилеп. Како прво најнесреден град, Второ нема сендвичара да јаде чоек не може, и ај едвај најдов у тоа чаршијата една пицерија, и ко излегов и ко го видов тој Џумерко со едни излижани фармерки, поминува покрај мене и ко ждригна ми се повраќаше еј. Никогаш нема да дојдам таму, да трпам за јадење.
Ajdeee...ti izgleda namesto vo Prilepo nas zlaten si otisol Debreste nekade...zal mi e za tebe sto ne znaes mnogu da se snajduvas po avtopatite mozebi eden den ke ti treba licen sofer da te vozi oti mozi da trgnis za albanija a da se najdis na plazite na Nesebar.KAko i da e...tuka ima ubavo jadenje...odma te nosam kaj Balce brat da vidis so e jadenje,i baska za doma ce ti ostani.A ova deka si go videl Dzumerko ti e samo lazen materijal kolku da ja isfiluvas gluposta sto si ja napisal...kako i da e,svaka cast.Stotuku te proglasivme za Закоченото суштество на форумов.
 

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Za da vidite Prilepchanec mora prvo da gi isechete drvata vo Prilep iako toa samo go pravat koga ima popis :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
 
Член од
1 септември 2008
Мислења
768
Поени од реакции
18
Od prilepcani ponikakov narod nemozi da ima (bez navreda) ama taka jas gi imam oseteno
 

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Де бе аман шо ни фали нас?:)
Сегде има и будали и ненормални и глупи и смрдени и паметни.Вие во другите градови да не сте цвеќиња за мирисање?

П.С. Јасминче че те молам користи ја опцијата измени.Цела страна си напишала пост за пост:smir:
 

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
иам братучедка БОМБА од прилеп, права синди крафорд :) ... градо и не ми е којзнае колку убав иако не сум била 4 години :) али добро се журкат и свиѓат ми се луѓето (барем тие ја шо ги запозна) :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom