Абе еве јас сум од прилеп па ќе ви кажам дека многу па не ми е по кеив градот.Прво некако слабо луѓево имаат стил на облекување и слично некоја мода шибаат од пред 5 години,и чат-пат ќе видиш некој кремац облечен точно као оние битолските шмекери, со некое емо фризурче.
Типките се ко типки најголеми портарки,за секого се и сешто знаат.За да фатиш некоја прилепчанка, треба да се распраша она за тебе, и да кружат добри муабети па ако нема некоја конкуренција , ќе се фати со тебе.
Кафичи имаме строго за комерцијалата,и има еден Апореа порано се пушташе покласичен рок па на грешка и метал, а сега цепат некој тешки срања од поп рок сцената.Останатото е препуштено на турбо фолкот.
Исто така главна атракција во прилеп е плочникот, и нема човек што коа ќе излезе вчаршија, не го мери барем околу 10 пати плочникот во плоштина и волумен.Тоа е некако како адет од стари само го мерат плочникот дење ноќе,без да свртат неколку круга, не влагат у кафич.
И главен изрзаз упм е Мајчин. Се викат Кај си мајчин, Кај си Сине, Кај си Брату. Се рокат В прдешка секојдневно со тоа.
И дел од славните прекари во прилеп:Majчинио,Лепијо,убајо,Џоинто,Фиќото, Чизмата, Чевлата,Ѕверо,Касапо, и мн др.
Во прилеп, сеуште шема е да се испијаниш во кафич, да фрлиш на шанк кој знај колку пари и еден час да ти бара кусур келнерот.
И уште мн др не ми текнува сеа....