Ок, ај кажете нешто за Прилепчани ...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Прилепчани се луѓе кои името прилепчани го добиле токму од градот прилеп.
Сум гледал ретардирани тема ама оваа крши тешки рекорди.

lele ........zar e tolku retardirana......epa i za takvi ima mesto ovde i nekoi ako ne im se dopaga nemora da pisuva...:toe:

Sine , redovno se koristi Prilep. Pivo fest e glavna desavka a za lugeto ce vi kaza drug pat

што ќе добиеш ако вкрстиш беровец и прилепчанец ? :)

Пијан мајмун :)

Prilepcanite za se imaat prekari
Еве пример тебе, ко шо си вака енергичен можи да те викаме: редбулО (без Т и со акцент на О баш по Прилепски Ебаго).
Иначе да, за се има пркар во Прилеп или на нашки:
кај нас отворено шише нема, на сите му ставаме соодветно КАПАЧЕ!:majmun:

Абе еве јас сум од прилеп па ќе ви кажам дека многу па не ми е по кеив градот.Прво некако слабо луѓево имаат стил на облекување и слично некоја мода шибаат од пред 5 години,и чат-пат ќе видиш некој кремац облечен точно као оние битолските шмекери, со некое емо фризурче.
Типките се ко типки најголеми портарки,за секого се и сешто знаат.За да фатиш некоја прилепчанка, треба да се распраша она за тебе, и да кружат добри муабети па ако нема некоја конкуренција , ќе се фати со тебе.
Кафичи имаме строго за комерцијалата,и има еден Апореа порано се пушташе покласичен рок па на грешка и метал, а сега цепат некој тешки срања од поп рок сцената.Останатото е препуштено на турбо фолкот.

Исто така главна атракција во прилеп е плочникот, и нема човек што коа ќе излезе вчаршија, не го мери барем околу 10 пати плочникот во плоштина и волумен.Тоа е некако како адет од стари само го мерат плочникот дење ноќе,без да свртат неколку круга, не влагат у кафич.

И главен изрзаз упм е Мајчин. Се викат Кај си мајчин, Кај си Сине, Кај си Брату. Се рокат В прдешка секојдневно со тоа.
И дел од славните прекари во прилеп:Majчинио,Лепијо,убајо,Џоинто,Фиќото, Чизмата, Чевлата,Ѕверо,Касапо, и мн др.
Во прилеп, сеуште шема е да се испијаниш во кафич, да фрлиш на шанк кој знај колку пари и еден час да ти бара кусур келнерот.
И уште мн др не ми текнува сеа....

Шо да кажиме ебаго, што да кажиме че згрешиме:helou:

На една екскурзија си направив закачки. .. не ми се свигат прилепчаните. .. а и не сум пожелен баш тaму :wink:

Абе еве јас сум од прилеп па ќе ви кажам дека многу па не ми е по кеив градот.Прво некако слабо луѓево имаат стил на облекување и слично некоја мода шибаат од пред 5 години,и чат-пат ќе видиш некој кремац облечен точно као оние битолските шмекери, со некое емо фризурче.
Типките се ко типки најголеми портарки,за секого се и сешто знаат.За да фатиш некоја прилепчанка, треба да се распраша она за тебе, и да кружат добри муабети па ако нема некоја конкуренција , ќе се фати со тебе.
Кафичи имаме строго за комерцијалата,и има еден Апореа порано се пушташе покласичен рок па на грешка и метал, а сега цепат некој тешки срања од поп рок сцената.Останатото е препуштено на турбо фолкот.

Исто така главна атракција во прилеп е плочникот, и нема човек што коа ќе излезе вчаршија, не го мери барем околу 10 пати плочникот во плоштина и волумен.Тоа е некако како адет од стари само го мерат плочникот дење ноќе,без да свртат неколку круга, не влагат у кафич.

И главен изрзаз упм е Мајчин. Се викат Кај си мајчин, Кај си Сине, Кај си Брату. Се рокат В прдешка секојдневно со тоа.
И дел од славните прекари во прилеп:Majчинио,Лепијо,убајо,Џоинто,Фиќото, Чизмата, Чевлата,Ѕверо,Касапо, и мн др.
Во прилеп, сеуште шема е да се испијаниш во кафич, да фрлиш на шанк кој знај колку пари и еден час да ти бара кусур келнерот.
И уште мн др не ми текнува сеа....
Леле Девил да си јадиш куро со пифтија за божик! Пукнав од смеење:majmun6:

Абе прилеп е се убо ама еден нормален нема:):):):):)

Смрт ми е кога треба да одам во Прилеп. Како прво најнесреден град, Второ нема сендвичара да јаде чоек не може, и ај едвај најдов у тоа чаршијата една пицерија, и ко излегов и ко го видов тој Џумерко со едни излижани фармерки, поминува покрај мене и ко ждригна ми се повраќаше еј. Никогаш нема да дојдам таму, да трпам за јадење.

Ja iam poteklo od Prilep.Pa vaka sea toa ti se edni od najnenormalnite i najpamentite lugje so postojat.Ne deka imam mn rodnini tamu nego sum bil mnogu pati i sum se uveril.Stvarno so Bitolcanite za majtap i seir se maherista nevideni, ama imaat i maana.Imeno mnogu se ljutat koa ti kje gi nadmines so nekoja finta, a koa oni istoto tebe kje ti go napraat toas se gazat od smeenje i se ponasaat kako niso da ne se desilo.

BAVARECOT KOGA KE DOJDE SL. PAT VO PRILEP NEKA SE JAVI.IMA KAJ DA SE JADE SUPER HRANA AMA NEMALO KOJ DA TE ODNESE.IMA I DOBRI DEVOJKI,NE SE PORTARKI SITE.PORTARKI IMA VO SEKOJ GRAD.IMA I DOBRI MOMCI A IMA I UBAVI MESTA.BITNO SO KOGO KE GI POMINES TIE MESTA.ZNACI...PRILEP I NE E TOLKU LOS KOLKU STO STE GO OPISALE.SRAM DA VI E:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom