Ок, ај кажете нешто за Прилепчани ...

• Креатор на темата Креатор на темата *xtina*
  • Време на започнување Време на започнување
Грдиот Пртко напиша:
Се шушка у Битола,демек, прилепчанец решавал IQ и резултатот бил негативен...

А вас уште ве лажа дека ако ти е во минус IQ-to се зема апсолутната вредност???:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh:

"Се шушка у Битола,демек, прилепчанец решавал IQ и резултатот бил негативен..."
MU reche na Bileto

Море пивофесто кога почнува?Некој има информација?

Хехе, нема врска бе за 2-3 чаши.Не стварно знај некој кога почнува?Некој вика од 15 јули, некој во август, да не знај чоек на кој да му верува:smir:

Вакааа.... Јас иако сум од Ск, голем дел од времето го имам поминато во ПП....таму има се и сешто. Имам многу добри другарчинња, одлични се. Но, општо за прилепчани би рекла дека имаат некои затуцани селски адети, како и ситации од типот: "Од која фамилија е девојка ти, кој и е татко....леле, онаа и е мајка....ауууу тие се никакви, никако со нејзе". Луѓе Хелоооууу 21 век, кого го интересираат какви се мајката и таткото, доста лепите етикети....кога двајца ке се спогодат, никој нема право да ја крши нивната срека, каква мајка каков татко...што ви е проблемот

Вакааа.... Јас иако сум од Ск, голем дел од времето го имам поминато во ПП....таму има се и сешто. Имам многу добри другарчинња, одлични се. Но, општо за прилепчани би рекла дека имаат некои затуцани селски адети, како и ситации од типот: "Од која фамилија е девојка ти, кој и е татко....леле, онаа и е мајка....ауууу тие се никакви, никако со нејзе". Луѓе Хелоооууу 21 век, кого го интересираат какви се мајката и таткото, доста лепите етикети....кога двајца ке се спогодат, никој нема право да ја крши нивната срека, каква мајка каков татко...што ви е проблемот

Сите тие адети имаат и позитивна страна. (не зборувам за материјални работи, богата фамилија итн...) Пред се Прилеп е град каде малтене сите се познаваме (ова не мора да значи директно). Значи адетите се пред се од здравствена и морална природа. Ме читаш или да продолжам?

Фалбаџии сите од мало до големо и многу лажат,мислам дека сите се влезени у еден многу лош филм

Insomniac.........баш тоа ми е муабетот, сите се познаваат во градот директно или индиректно и не си ја гледаат својата работа, туку дали му умрела козата на комшијата. А за адетите....мене дел од нив ми се допаѓаат, но понекогаш се претерува

abe eve eden od pp da vi kazi neso poucno : majmuni sne za toa ,za majtapcii sne i toa ne e da se falime toa ama bas ic .gradot ne ni e kiznaj so ama ne i za frlanje kako i: narodot tamu ima sekakvi luge ali vo globala nema razor,ljubomora,dvolicnost i pedrski raboti kazano na prilepski - megu nas tolku od mene:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

abe eve eden od pp da vi kazi neso poucno : majmuni sne za toa ,za majtapcii sne i toa ne e da se falime toa ama bas ic .gradot ne ni e kiznaj so ama ne i za frlanje kako i: narodot tamu ima sekakvi luge ali vo globala nema razor,ljubomora,dvolicnost i drmoserski raboti kazano na prilepski - megu nas tolku od mene:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Зборам за Фаст фуд мајсторе, во цел град една сендвичара немате. А за скара да не дојдеа од Скопје газдите на Македонска куќа и тоа ќе го немавте. За чорби и такви работи свака час, а за ширденот го немам пробано во Прилеп а многу го фалат. И не ме убедувај кога сум се уверил 3 пати.
ama bavarec greska da ne otvorea vo sk makedonska kujka kje nemavte kaj d jadete ubava skara a da ne ti e vo misla mak kujka ima od ored 10 god vo pp a sk 4 god taka da greska si

па не сум била никад ..ама по муабети вака со другарки што биле слушам интереснио работи ....ај ја коа ке идам а планирам за пиво фест па ке пишам ..хехе:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom