Од 1 јануари пластичните ќеси забранети за употреба!

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
а ќе има хартиени ќеси или торби некакви во продавниците или сами ќе треба да си носиме?нејќам да носам од тие грдите карирано торби на тркалца, ко баба да сум:nesum:

сепак, како и да биде, конечно е донесен некој паметен и корисен закон, доста беше од летање на пластични ќеси низ воздух и по улици

R

Razorblade Kiss

Гостин
Ќе има хартиени кеси бе луѓе како може да нема:),веднаш фирмите ќе се впуштат во акција. Кога имаше беџови,ланчиња,стегачи ,сликички,прстенчиња и танги со ликот на Касандра и Луи Давид на времето,за кеси не му ја мислете :wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Опа стегна министерството за животна средина,нормално дека треба да се забранат,се разградуваат повеќе од 150 години како и секоја пластика.
Гарантирам дека ова ќе се спроведува,бидејќи и на трговците им е во ќар.Ќе си купиш хартиена,ќе и ја ставиш на некоја шмизла на глава,по можност на баклава и ќе си идеш како човек во продавница.Првите пати ќе си идеш со производи во рацете,после ќе ти стане навика да си имаш во себе.
А примерот со дедото,не држи вода.Плус старите имаат култура на пазарување секогаш се со вреќа во рацете.А ако не може леб,млеко и весник до дома да си го донесе,ќе ја пушти снаа му.
Мрчала море:)

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
еиии конечно :) обожавам хартиени кеси... еиии ке се помочаф од ќеф кога ми донесе братучедка ми такви хартиени без рачки со натпис I Love(srce) NY :pipi:
уште си ја чувам :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Барем нема да ги гледаме пластични ќеси како украси по дрвјата летајќи низ градов... :wink:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.808
Поени од реакции
49.928
Aко избацат нешто со “дизајн’’ на ќеса и материјал по нивни избор добро,само нека не ги враќаат у мода они грдине хартии што не се ич практични ....

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
he,he....ova makedonskive vladeteli kako da se natprevaruvaat so nekogo vo glupokja.....
...kako se sredivme, pa sega kesite.....
...ocigledno bespomosni da gi resat vitalnite problemi, budzetot ke go polnat so KAZNUVANJE...:) ako ima koj da go plati :)
........do kade sme so reguliranje na KVALITETOT na toa sto narod obicno nosi vo takvi kesi????

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Барем нема да ги гледаме пластични ќеси како украси по дрвјата летајќи низ градов... :wink:
plasticnite kesi LETAAT zatoa sto gi pustas da letaat.....isto ke pravat i hartienite, koi za da bidat so nosivost kako plasticnite , nema bas taka lesno da "isceznuvaat" od liceto na zemjata :) i verojatno 10 pati poskapi...

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
Нашиов народ нема еколшка свест па поради ова е овој закон најверојатно донесен,дека може да се донесе поубаво решение може ако ја имавме таа еколошка свест-да мора секој да има хартиени покрај пластичните кеси и ај уште пластични амбалажи да се забранат или да мора да се враќаат за да се рециклираат не би било лошо

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.407
Поени од реакции
591
Редно време беше да се донесе законов:helou:Браво !
П.С Мрчала имало и секогаш ќе има , без оглед на тоа колку е добар одреден закон . Само да се мрчело , а ништо конкретно да не се кажело:kesa:

апец

Јувентус фан
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.083
Поени од реакции
60
Топ ке биде со хартиени кеси. Ќе ја стаиш флашата внатре и ке си пиеш на раат. Никој да не гледа што пиеш и плус комшиите нема да те викаат пијаница

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Аууу ова смрт за мајка ми. Она само со ќеси се влече по град носи се и сешто ХАХА ама ај ќе мора и она да се смени. Инаку за закончево убаво малку да се крене јавната свест ама малку сумљам дека од 1 јануари ќе биде. Ќе го одолговлекуваат и тоа бајги мислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom