Од 1 јануари пластичните ќеси забранети за употреба!

R

Razorblade Kiss

Гостин
Че заиграм пајдушко еднаш за ова. На свадба ќе одам.
Алелуја,салемалејко. Уште да видиме на дело и ќе биде супер.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
а бе тоа за да се забранат пластичните кеси е ок, ама да има некоја алтернатива да не носиш со тебе торба баба ти како што носи на пазар :tapp:

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
:vozbud: :pehar: :aplauz: :zver: :je: :eek:lee: :eek:jea:

Секоја чест за законов! ЗАКОН е! ;)))))))))

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Значи тапа закон еј..
Тупи луѓе...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И у што ќе повраќаме сеа бе? У торби? Или у хартивче? А мора у нешто, не смееш на улица, 50 евра казна по ново за пљук, за повраќање помножи со количината на течност исфрлена од оралната шуплина.
Исто така во ќеси, ама не пластични.

Веќе во секој маркет во ЕУ се даваат т.н. ЕКО-торби,органски, кои брзо се разградуваат.

Казните за маркетите кои нема да имаат еко-торби се движат до 1500 евра во ЕУ.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
се е подобро од оние пластичните кеси
браво за законов:vozbud:

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
интересно.. али луѓее... најлонче си е најлонче!! :D
сеа би требало со хартиени кеси или како тоа нешто погоре да користиме.. ок.. не ми смета мене

Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
5
...Браво за немањето ќеси, ме интересира како комшијата што нема кола, има 70 години и најблиската продавница не му е дури ни блиску ќе ги довлечка глупите хартиени ќеси и како некоја тип топ средена женска што едвај ја намолиле да иде до продавница ќе ги носи производите во оние платненине карирани торби.
Ke si kupi edna kesa (pogolema koja ce moze da se kupi) koja bi cinela 5 denari i koga ce odi da pazaruva, ke ja nosi so nego. Prazna ne e teska za nosenje a i e za povecekratna upotreba.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
83
Поени од реакции
5
интересно.. али луѓее... најлонче си е најлонче!! :D
сеа би требало со хартиени кеси или како тоа нешто погоре да користиме.. ок.. не ми смета мене
"Министерството за животна средина вчера донесе наредба со која се забранува употреба на пластични ќеси. Оваа одлука ќе стапи во сила од 1 јануари 2009 година, а трговците кои нема да ја почитуваат наредбата ќе платат казна во висина од 6.000 евра. Исклучок се ќесите со носивост поголема од 5 килограми, кои купувачите ќе мора да ги платат."

Ima najlonce be brat, ne se sekiraj :)

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
добра,паметна одлука:salut:,ама со торба ли да пазарам???Не бива ли хартиени кеси да даваат,а?????

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
конечно да не го гледам ѓубрето по цел град од расфрлани кеси, од кога само сакав вакво нешто да се донесе, ако ви се оди на пазар ќе си понесете торба бе бате, или ќе се воведат хартиени кеси.
Од секогаш се залагав за исфрлање на најлонот бидејќи е нешто што не се рециклира а многу тешко се распаѓа и многу ја загадува околината.

D

Daftie

Гостин
Значи од нова година натаму ќе ми ги мерат производите за да видат дали има пет кила и дали да ми дадат ќеса?
Бар да знам, не продавачката(сабајлво) да ми става леб и чоколадо у иста кеса, ќе си купам мултипокет торба и ќе владеам со светот.

Ах, знам дека некое време после ќе ми фали дивата лига која бевме до пред некоја година. Да бев машко ќе мочав на пешачки :)

Kajgana Shop

На врв Bottom