Од 1 јануари пластичните ќеси забранети за употреба!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Ајде бе па ти.Демек не можат да дишат лепаче во хартиена кеса.:toe:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пластичните кеси им е дозволено да ги даваат за продукти со тежина поголема од 5 килограми...а кесите пласични кои тие ги поседуваат, се за тежина од 2.5-4 кг...затоа, они направија фора и си ги ставија кесите на фискална, и сега легално го зду*ија законот...

а хартиени кеси нигде...и продавница со торба си идам..ко бабами на времето...

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.533
Поени од реакции
5.523
Глуп закон, еве цел месец помина а ја уште не видов какви се тие хартиени кеси.
Во кој дуќан да отиднем сегде пластични, само разликата е некои ги наплаќаат 2 денари а некои не ги наплаќаат.
Цел месец пазарим во еден дуќан и до сеа ми немаат наплатено кеса, не само мене него на сите не им наплаќаат, а торба не ни помислувам да носим...

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Ја хартиени кеси само у Рамстор сум видела, на ниедно друго место.

India

'vamos a la playa'
Член од
17 јули 2006
Мислења
54
Поени од реакции
4
abe ima hartieni kesi segde po ova maalskive prodavnici vo karpos(3)

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Ништо не направија.. не ги укинаа пластичните кеси, туку почнаа да ги наплаќаат.. :uvo:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
:bravo: за законот.
Ќе си купите една од тие тобите на тркалца што се и гајле немате. еееееееееее више поише ќеси од листови на дрвјата и повеќе од црви во земјата има. Бог да чува сме

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
И што ако ги забранија пластичните кеси?Уште полошо направија.Освен во Рамстор во друг маркет нема хартиени кеси а другиве маркети место да даваат хартиени кеси они ти ги наплакаат најлонските.Едноставно маркетите сега заработуваат со тоа што ги наплакаат кесите а не даваат хартиени.
:salut:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ако побараш хартиени кеси,, даваат, али ги кријат под каса за да ги наплаќаат најлонските
Ако не саката најлонска, слободно побарајте си хартиена во било кој мартет, ИМААТ

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Прееска на голем одмор идам во Пекара, зимам 3 кифли, и му викам на продавачот дај ми едно ќесе, и ми вика нема ќесиња :tapp: И јас пак му викам и сега ова во што да го носам, ми вика ќе си носите од дома ќесиња :tapp:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.791
Поени од реакции
12.273
Прееска на голем одмор идам во Пекара, зимам 3 кифли, и му викам на продавачот дај ми едно ќесе, и ми вика нема ќесиња :tapp: И јас пак му викам и сега ова во што да го носам, ми вика ќе си носите од дома ќесиња :tapp:
Имаш џебови, користи ги :smir:. Од глупости мора и да се шалам инаку ќе само ќе се нервирам со чекорите на копирачите на закони.
Тешко е бурек или сендвич со мајонез и кечап во џеб да се стави, за леб, кифла е полесно, не мрсат толку :tapp:
И сега? Средија екологија во Македонија, добро е. Со зембиљ да идеме на работа или со количка :nenene:

Kajgana Shop

На врв Bottom