хахахах САД со сила ќе ги тераат Грците за да не стават вето на МК, абе вие нормални сте? Во НАТО има принципи, тука има солидарност,ако 1 се противи нема шанси да влезеш во НАТО.
А и уште нешто,,Пораките на Европската унија и на НАТО се јасни - решете го проблемот со името и веднаш ќе влезете во НАТО и веднаш ќе почнете преговори со ЕУ. Јас не знам зошто некои политичари и новинари во Македонија се обидуваат да не ја разберат пораката што е толку многу јасна и прецизна за иднината на ова земја..
+1Јас имам јасна и прецизна порака до тебе.
Еби си мајката...
Значи Америка од нас немат никаква корист.Па кој машки полов орган ние да го решаваме спорот, т.е. да го смениме името ? За чија цел? Без корист немат НАТО, а името сменето го за секој случај =А кој фактор е Македонија од сето ова?, Американците навистина да сакаа МК да влезе во НАТО, тоа ќе се случеше, без разлика на солидарноста на НАТО тука се сложувам и јас, ама да сме реални,што има МК?? Има јака гео-стратегија??
Излегува на море?? Има нафта?? има рудници со злато и дијаманти? оооо човече Американецот нема да те дупи ако нема корист од тебе, МК уште од 2008 година ќе влезеше во НАТО,ако САД сакаше, не гледаш какви изјави има од САД и од ЕУ, ДА СЕ РЕШИ СПОРОТ, инаку неможете да влезете во НАТО, и толку, кратко и јасно.. Ех сега вие продожете со научната фантастика..
2014 - наше ќе биде и Солунско Поле?Инаку, можеби најинтересно од пресудава е дека гласовите биле 15:1, што ќе рече дека Грција точно три месеци подоцна од историското 72-58, пак изгуби со 14 разлика...
Ме интересира, ако не примат во НАТО на самитот во Чикаго, што тогаш ќе зборуваш?А ако мислиш дека ова ќе издејствува да бидат пристиснати, боље не се лажи и само наврати се кога сите веруваа дека Буш ќе ги подбере во Букурешт а они ко и тогаш, така и сега, имаат право да не блокираат и око да не им трепне.
Како ќе не примат кога на Грција и е овозможено да не блокира, тоа е едно, и второ, тие што треба да не примат условуваат да се реши спорот со името.Ме интересира, ако не примат во НАТО на самитот во Чикаго, што тогаш ќе зборуваш?
И јас сакам дел .....Мајка ти ќе ја федерализираме...
Затоа што не е за името туку за нашето постоење и тоа нашите го знаеја и за тоа прифатијаЈавно беше кажано и сите знаат дека Бранко и Грујо во Букурешт отидоа со прифатен предлог Република Македонија(Скопје).Зошто Грција го одби???
На Грција не и е овозможено да блокира, напротив судот смета дека онаа странка во судот која била осудена за некоја активност, не треба повеќе таа активност да ја повторува. Јас читам, ти не читаш. И кој се ТИЕ?Како ќе не примат кога на Грција и е овозможено да не блокира, тоа е едно, и второ, тие што треба да не примат условуваат да се реши спорот со името.
Се читаш ли што пишуваш ?
Абе никој нема да стави рака во оган после ова што се случи.Со тоа на еден начин директно ќе признаат и Европјаните дека се валкани.Они и се валкани, ама тоа никогаш не го покажуваат јавно.И не само Европа туку и САД.Нема да дозволат европските држави да си го валкаат образот пред својот народ само заради една банкротирана смрдена земја.И они си ги знаат границите до каде, не се будали да го рушат угледот на цела унија заради една држава....Ако ова не сте способни да го разберете, не размислувајте за надворешна политика, туку тупете го Бранко, Станко, Љубе, Курле од Орле...
Баш така.Грција одма би прифатила име Република Македонија ако во неа живеат на пр. Вардарци,Централно-Балканци...Затоа што не е за името туку за нашето постоење и тоа нашите го знаеја и за тоа прифатија
Тролањево ти нема никаква смисла со онаа реална слика која владее а ти или не можеш да ја видиш, или си неспособен за истото, кој црн дефетизам човече .... оној на Иванов и Груевски ли ? Зашто и они истата реторика ја користат.На Грција не и е овозможено да блокира, напротив судот смета дека онаа странка во судот која била осудена за некоја активност, не треба повеќе таа активност да ја повторува. Јас читам, ти не читаш. И кој се ТИЕ?
Во кој филм ти живееш? Демек нас добрите и поштените не не примаат во НАТО лошите и нечесните? Меѓународната политика не функционира така. Ова е шанса која треба да се искористи, а дефетизмот кој ти го шириш, како сме ние праведни ама другите не работат, стана досаден...
Ќе пробам да дадам мое мислење по ова прашање. Всушност ова беше и клучно во споров, сите очекуваа балансирана одлука која наттежнува на наша страна и која можеме дипломатски да ја искористиме.Meне ме интересира ..што после ова ..?
Ако веруваш во овие политички флоскули дадени како изјава за новинари искрено немаш поим од политика.1.Волерс: Прво името, па членство на Македонија во НАТО, пренесува Дневник
2.Иванов денес по одлуката во Хаг, цитирам '' ...и ќе учествуваме во процесот со цел изнаоѓање заемно прифатливо решение ''.
3.Груевски денес, цитирам,'' ... И покрај пресудата, ние сме посветени на продолжување на разговорите за изнаоѓање на заеднички прифатливо, и одржливо решение за спорот со името. "