Облека за Матура [за момци]

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.157
Поени од реакции
6.003
Што и да се одлучиш да земеш, немој да се заебеш да земеш нешто што ќе го носиш само таа вечер и више никад. Значи треба да биде нешто во твој стил, да не пробуваш за матурска да изиграваш нешто што не си.

Коа ќе ми текне ја што носев на матура пред скоро 6 години:
- Црна кошула - редовно носена и после тоа, додека не беше заменета со друга црна кошула.
- Црни пантолони - редовно носени и после тоа, додека не беа заменети со други црни пантолони.
- Црна ципела - искинати од носење 5-6 години.
- Црно кожно сако - редовно носено на свечености и понекогаш за искачање на фенси места.

D

Drima94

Гостин
Шо збораш море! Костум никад нема да биди поим за сељачизам. Мене твојте слики ми се појче безвезе, пази ваму „лик плави“ панталони на матура, шознам, не сум при памет.

Мада не би избрал костум за матура, имаше мое време идеа на кројачи, па со туски појаси, абе циркуси.
хахахах знајш бе шо зборуваш ти хахахахах... креациите од Gucci ако не се како шо треба тогаш твојте се ? то со костумо ти е толку кичерајска работа шо незнам ..... ајде отвори google и види баш шо се носи сега...посети ги официјалните страни од модните куќи

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
А па шо ако види Gucci? Тоа не значи ништо, не викам дека немаат квалитетни парчиња ама некогаш знаат и големи утки да праат, иначе за Gucci и другите фирми ти повеќе го плаќаш името отколку што чини производот.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
И јас исто сум матурант оваа година па вчера малце беше wake up call темава и почнав да размислувам побарав на интернет најдов вакво нешто ми се бендиса ќе идам да барам наредниот месец хахаха

може и нешто вакво без ланецот.

D

Drima94

Гостин
А па шо ако види Gucci? Тоа не значи ништо, не викам дека немаат квалитетни парчиња ама некогаш знаат и големи утки да праат, иначе за Gucci и другите фирми ти повеќе го плаќаш името отколку што чини производот.
хмм е незнам баш дали е името.. тоа ти се рекла казала муабети..пробај клај на тебе сако од 3000 денари и gucci сако и че видиш за шо ти зборувам ... а иначе за то дека зна да напра утка.. зна(како сите останати модни куќи)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.660
Поени од реакции
8.668
хмм е незнам баш дали е името.. тоа ти се рекла казала муабети..пробај клај на тебе сако од 3000 денари и gucci сако и че видиш за шо ти зборувам ... а иначе за то дека зна да напра утка.. зна(како сите останати модни куќи)
Значи едно нека ти е јасно, не секогаш поскапото е поубаво, не гледам зошто Gucci се разликува од другите, материјалите се исти секаде, ама може е правено со љубов и емоции па затоа е скапо. :icon_mrgr:

D

Drima94

Гостин
Значи едно нека ти е јасно, не секогаш поскапото е поубаво, не гледам зошто Gucci се разликува од другите, материјалите се исти секаде, ама може е правено со љубов и емоции па затоа е скапо. :icon_mrgr:
е ок де не е... ама во многу ретки случаеви а и то дека не е подруг материјало и кројо и точноста на рабовите мало morgen

Член од
9 февруари 2013
Мислења
68
Поени од реакции
41
Според мене , направи некој урбан спој на бои и парчиња .
Обиди се да има нешто посебно на тебе но остани елегантен.
Исто така мислам дека едно вакво шеширче би направило некој да изгледа беш урбано и современо , незнам за тебе , ама мене многу ми се допаѓаат вакви комбинации :
а и сако би било добар избор ... :icon_mrgr:

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Според мене , направи некој урбан спој на бои и парчиња .
Обиди се да има нешто посебно на тебе но остани елегантен.
Исто така мислам дека едно вакво шеширче би направило некој да изгледа беш урбано и современо , незнам за тебе , ама мене многу ми се допаѓаат вакви комбинации :
а и сако би било добар избор ... :icon_mrgr:
hipster alert.

хахахах знајш бе шо зборуваш ти хахахахах... креациите од Gucci ако не се како шо треба тогаш твојте се ? то со костумо ти е толку кичерајска работа шо незнам ..... ајде отвори google и види баш шо се носи сега...посети ги официјалните страни од модните куќи
Пер, не се пали одма, ја не сум креатор, само кажав дека костум никад нема да биде сељачење.
И кое мушко уствари се замара што ќе носи на матура, сите калкулираат што ќе легнат. :icon_mrgr:

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Костум на дете од 18 години за една вечер? Јас мојот прв костум го облеков на 21, пак се осеќав чудно, али сеа да ја земам сликата од матура, да си се замислам во одело, би си се пукнал од смеење...
Добро де, никој никого не тегне за нос. На сила убавина не бидува, така беше нели !? :icon_lol:

Прво - Матурската вечер е свеченост. Пригода која се искусува и на која се присуствува еднаш во животот и не личи туку така да и' пријдеш на истата и рамнодушно да ја сфатиш. Убаво и фино фаќа око, барем на неколку часа (колку и да не се пронаоѓаш во тоа) да изгледаш изгланцано, зрело и на прав матурант. Поадекватно нешто од костум, за тоа нема.

Второ - Во крајна инстанца, ако ептен ти е тапа и не ти фаќа око класичниот стил на облекување, барем влези во салата со добри и претставителни панталони. НИКАКО ФАРМЕРКА. Денес ги има многу модели, полу-кежуал, полу-класични кои убаво стојат и за ноќни излегувања, а и за дневна шема. Избери и на место кошула, искомбинирај убаво сако и немаш мака. Сакото дали ќе го облечеш втор пат останува на тебе, ама барем ќе им се изнаносиш на панталоните.

ПС - А им се чудам и на средните школи. Нека убацат black tie dress code за матурите, па чешајте се после. Ем ќе ви ги скратат маките околу комбинациите, ем ќе личите на луѓе и прави матуранти таа вечер !

D

Drima94

Гостин
hipster alert.

Пер, не се пали одма, ја не сум креатор, само кажав дека костум никад нема да биде сељачење.
И кое мушко уствари се замара што ќе носи на матура, сите калкулираат што ќе легнат. :icon_mrgr:
ок бе Пер хахаха :D се разбира дека не е сељачки костум ама за други моменти некој посвечени али за на матура според мене е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom