Треба да веруваме дека ќе дојде и тој ден на Обединета Македонија и покрај големиот број на цинични насмевки од голем број на песимисти!пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред
Исти такви насмевки сигурно имало и при крајот на 19 век кога нашите предци почнале да се организираат и да се подготвуваат за национално,политичко и економско ослободување на Македонија.Треба да веруваме дека ќе дојде и тој ден на Обединета Македонија и покрај големиот број на цинични насмевки од голем број на песимисти!
Pa po taa logika ako pocnes od vremeto na Ace, preku prerodbenicive pa do sega, ispaga deka teritoriite se namaluvaat.... za nekolku godini da ocekuvame nekoj stipski pasaluk, ili?Исти такви насмевки сигурно имало и при крајот на 19 век кога нашите предци почнале да се организираат и да се подготвуваат за национално,политичко и економско ослободување на Македонија.
Но тие не се обесхрабриле,напротив продолжиле да се организираат и подготвуваат.
Еден век подоцна еден дел од Македонија прогласува независност...
Да се надеваме дека циничните насмевки со текот на времето ќе бидат се помалку, затоа пак Обединета Македонија се поблиску.Исти такви насмевки сигурно имало и при крајот на 19 век кога нашите предци почнале да се организираат и да се подготвуваат за национално,политичко и економско ослободување на Македонија.
Но тие не се обесхрабриле,напротив продолжиле да се организираат и подготвуваат.
Еден век подоцна еден дел од Македонија прогласува независност...
Како бе се намалува...Pa po taa logika ako pocnes od vremeto na Ace, preku prerodbenicive pa do sega, ispaga deka teritoriite se namaluvaat.... za nekolku godini da ocekuvame nekoj stipski pasaluk, ili?
Пак ќе повторам во 1903....независна Макеонија на некои сигурно им изгледало како научна фантастика па ете денес ние живееме во неа.Напишано од Amnaesiac
Научна фантастика
Bogami ne znam tebe kakvi ti se relaciite so ocite, ama mene dobro me sluzat. I na slikata ja ima Makedonija.Како бе се намалува...
гледаш и сам овде не нема...
а сега...
значи сепак не идеме во минус
Е да де на втората карта ја има Македонија како независна држава...а на првата таму пишува Ottoman empire...значи ако од ништо биде нешто во плус си не во минус.Bogami ne znam tebe kakvi ti se relaciite so ocite, ama mene dobro me sluzat. I na slikata ja ima Makedonija.
Како прво за прашањето, мислам да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред
Да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред
Koj те лажел дека албанците имаат право на Косово и Метохија?пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред
Како прво за прашањето, мислам да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.
Да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.