TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Токму ваквото размислување ја уништува Македонија...Stefanos_M напиша:Можно е , видете, сме ги преживеале швабите, турците, римјаните, и сеа ќе преживееме
Токму ваквото размислување ја уништува Македонија...Stefanos_M напиша:Можно е , видете, сме ги преживеале швабите, турците, римјаните, и сеа ќе преживееме
koј си ти да кажуваш за македонската нација татар еден?? не се мешај кај што не ти е местото ,кога ке ја вратите ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА тогаш ке може да правиме муабет ај сега бришиbecebeceb напиша:Македонската нација е много млада, нај-много 60 години да има. В тези гр'цки територии дето ги показвате живејат 500 000 б'лгари, не 2 000 000.
Струмикс:Обединета Македонија, во рамките на ЕУ!!!
Астерикс_м:Лечење му е мајката.... Ти живееш во минатото.
Поздрави!:smir:Силниот пртисок од ЕУ полека но сигурно ќе го искорени национализмот од просторите на Балканот.
Потполно мое мислење, браво за предлогот!Тази тема е отлично да се коментира и в контекста на посештението на минист'р-председателјат на Р. Македонија у нас през изминалите дни. На тази срешта за пр'в п'т не беше дискутиран нито един исторически и езиков спор, беше стигнато до решение за взаимно уважение, за подобрјаване на вр'зките между д'ржавите. Ето това е правилнијат п'т за дејствие. Нјакој ште каже - тази срешта е малка крачка. Не!! Тази срешта е голјам скок! Скок к'м б'дештето, к'м обединена Македонија и обединена Б'лгарија, но в рамките на ЕС, в рамките на взаимното признание и уважение. След неизбежното приемане на Р. Македонија в ЕС, трјабва да се направи нај-м'дрото нешто, да се свика кр'гла маса, диспут, с гости международни учени и да б'дат решени всички исторически и езикови в'проси, да се приеме взаимно призната историја, којато и да учат децата и подрастваштите, както и студентите. И да заживеем в мир и доброс'седство. Звучи малко като мечта, но дано стане.:pop:
Toчно така! Ти да не мислиш че ште чакам нјакој от Брјуксел да ми каже "Ти от днес Силен го разбираш, до вчера не го разбираше" :baeh:Потполно мое мислење, браво за предлогот!
Само ќе корегирам, нас не ни требат странски учени да ни кажат како треба, имаме капацитет и сами да си ги решиме недоразбирањата иако странски учени како гости треба да се поканат.
Точно.Потполно мое мислење, браво за предлогот!
Само ќе корегирам, нас не ни требат странски учени да ни кажат како треба, имаме капацитет и сами да си ги решиме недоразбирањата иако странски учени како гости треба да се поканат.
радвам се ,че има хора мислешти по този начин ,мислја с'штото, ние б'лгари и македонци може да постигнеме добро разбирателство и без чужда помошт,заштото историјата учи ,че всјака помошт независимо от к'де е дошла е била в'в наша взаимна вреда.лошото според мене е че повече говорим а по-малко слушаме другијат.ако се научиме да слушаме ште установим ,че имаме много обшти теми,и че нештата които ни зближават са повече от тези които ни разделјат.:helou:Точно.
Знам само дека србски и грчки учени ми не требат. Уште помалку руски и американски.
Ве читам сите освен овие дојдениве со странско писмо,не ме интересираат,и ова е тоа сто најмногу ме плаши,немаме никаква национална свест.МАКЕДОНИЈА обединета,и да е тоа како шо велат некој невозможно,ние сите треба да размислуваме така и сите овие цицачиве околу нас да видат дека ја имаме таја национална свест,а не да имаме поделени мислења.Нека знаат дека еден ден се шо си е наше ќе си дојди,незначи дека тоа ние ќе го дочекаме али нашите синови да.И само така треба да се размислува,дека МАКЕДОНИЈА еден ден ќе се обедини,па нека пукнат сите околу,а и ќе биде тоа!
Национална свест МАКЕДОНЦИ,ништо друго!