Обединета Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата T1p43
  • Време на започнување Време на започнување

дали Македонија во иднина ќе се обедини

• Да

Гласови: 84 58,3%
  • Не

Гласови: 60 41,7%

• Вкупно гласачи
    144
пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред

Треба да веруваме дека ќе дојде и тој ден на Обединета Македонија и покрај големиот број на цинични насмевки од голем број на песимисти!

Треба да веруваме дека ќе дојде и тој ден на Обединета Македонија и покрај големиот број на цинични насмевки од голем број на песимисти!
Исти такви насмевки сигурно имало и при крајот на 19 век кога нашите предци почнале да се организираат и да се подготвуваат за национално,политичко и економско ослободување на Македонија.
Но тие не се обесхрабриле,напротив продолжиле да се организираат и подготвуваат.
Еден век подоцна еден дел од Македонија прогласува независност...

Исти такви насмевки сигурно имало и при крајот на 19 век кога нашите предци почнале да се организираат и да се подготвуваат за национално,политичко и економско ослободување на Македонија.
Но тие не се обесхрабриле,напротив продолжиле да се организираат и подготвуваат.
Pa po taa logika ako pocnes od vremeto na Ace, preku prerodbenicive pa do sega, ispaga deka teritoriite se namaluvaat.... za nekolku godini da ocekuvame nekoj stipski pasaluk, ili?

Да се надеваме дека циничните насмевки со текот на времето ќе бидат се помалку, затоа пак Обединета Македонија се поблиску.

Научна фантастика.
Пред се ни треба да воспоставиме квалитет на парчето земја дефинирано како Република Македонија, а за квантитет рано е.

Можеби-треба да ја има таа опција во анкетата...
Межеби-ама тешко...
Како сме тргнати ние Македонците повеќе шанси има да изгубиме одколку да добиеме територија:toe:

Pa po taa logika ako pocnes od vremeto na Ace, preku prerodbenicive pa do sega, ispaga deka teritoriite se namaluvaat.... za nekolku godini da ocekuvame nekoj stipski pasaluk, ili?
Како бе се намалува...
гледаш и сам овде не нема...

ottoman_empire_1870.jpg

а сега...
macedonia-map.gif

значи сепак не идеме во минус

Напишано од Amnaesiac
Научна фантастика
Пак ќе повторам во 1903....независна Макеонија на некои сигурно им изгледало како научна фантастика па ете денес ние живееме во неа.

Како бе се намалува...
гледаш и сам овде не нема...

ottoman_empire_1870.jpg

а сега...
macedonia-map.gif

значи сепак не идеме во минус
Bogami ne znam tebe kakvi ti se relaciite so ocite, ama mene dobro me sluzat. I na slikata ja ima Makedonija. :toe:

Bogami ne znam tebe kakvi ti se relaciite so ocite, ama mene dobro me sluzat. I na slikata ja ima Makedonija. :toe:
Е да де на втората карта ја има Македонија како независна држава...а на првата таму пишува Ottoman empire...значи ако од ништо биде нешто во плус си не во минус.

dovolno za MAKEDONCITE e da bidat priznati kako nacionalnost koja postoi vo sosednite zemji.

а бе ногу ви е двосмислено прашањето,јас знам дека це обединиме,но со нагласок да се обединиме како заедничка голема држава со сите балкански,а и потајно се надевам со останатите делови,ама бидејки етно составот е видно изменет сега не глеам како би го направиле тоа,можеби це обединат во заедничка нова отоманска република:vozbud:

пошо глеам се отвараат теми за Алмакос, решив и ја да отворам тема за старата Македонија. Замислете ја како развиена мултиетничка земја со излез на море и главен град Солун. Сеа сакам ваше мислење за темава дали има шанси Македонија да биде како што била. Ако албанците имаат право на косово кое никогаш не била албанска територија, тогаш македонците имаат уште поголемо право на егејска и пиринска Македонија. Сега вие сте на ред

Како прво за прашањето, мислам да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.

Да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.

Koj те лажел дека албанците имаат право на Косово и Метохија?

По патот по кој што е тргната Македонија непредвидливо е,може да повлече на двете страни.:toe:

Како прво за прашањето, мислам да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.

Да, ќе се обедини, без западниов дел на државава.

не заборавај дека Македонци живеат во западниот дел и дека не така лесно би се откажале и би се предале на нечии туѓи претензии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom