marcus
струмички модератор
- Член од
- 5 јули 2006
- Мислења
- 5.378
- Поени од реакции
- 131
Ај уште малце офтопик
...стихот кој се обидуваш да го објасниш..не се однесува само на Петар...клучевите од Небесното царство прв ги прими Петар но и сите Апостоли види си во Јован 20:21,22,23...
Петар стана првиот кој со проповедање го отвори Небесното царсто види си во Дела 1:15 ..
...а тоа што тие го извршија на Земјата ..Исус ќе го потврди на Небото...се однесува на сите нив..
Посланијата на Павле и оние на Петар се толку различни во идеата , формата, доктрината и стилот на пишување ..што е докажано дека не се од ист автор.Ако веќе баш те интересира едно име провејува...Sylvanus..помошник на Петар кој најверојатно ги правел записите за Апостолот...И за крај . Маркус ти го спомнуваш фактот дека Петар го одобрил павле ... да де и ти тоа го знаеш од од посланиата на апостол Петар кои ги запишал Савел ? Пошто ако земеш да провериш ке видиш дека точно братот Павле ги има запишувано посланиата на Петар ...
Живи глупости..А да ... и ко толку ја почитуваш библиата , јас јасно се секјавам дека таму во посланиата имаше реченица со која Исус му вели на Петар дека волјата на Петар на земјата тој ке направи да е Негова волја на небото и со таа реченица го оглавуава како прв папа ... Автоматски сите православни кои не го признаваат папата како врховен понтиф се еретици ...
...стихот кој се обидуваш да го објасниш..не се однесува само на Петар...клучевите од Небесното царство прв ги прими Петар но и сите Апостоли види си во Јован 20:21,22,23...
Петар стана првиот кој со проповедање го отвори Небесното царсто види си во Дела 1:15 ..
...а тоа што тие го извршија на Земјата ..Исус ќе го потврди на Небото...се однесува на сите нив..
Јас за инквизицијата сум рекол премногу пати...не ни очекувам да бидам разберен исто толку....колку што некои од Христијаните не можат да ги разберат некои кои се нарекуваат Муслимани. а ги следат делата на хадисот заради кои се расправа овде....погрешни толкувања секогаш ќе има...не се сите со Отворени очи...И сериозно ... ова е баш во контекст на муабетот бидејки како што ние христианите решаваме да ја толкуваме слободно библиата ... испаѓа дека исламот така слободно ги толкува хадисите . Па и дури ми е разбирливо како се дошло до оправдување на вакви зверски акти од страна на некои хард лајн Муслимани . Имено , на истиот начин на кој преку толкување на библиата беше оформена Инквизициата .