EDCer
No Kitty, this is my pot pie!
- Член од
- 19 ноември 2015
- Мислења
- 1.043
- Поени од реакции
- 814
Sweet mother of Jesus!
Добар Озборн S30V, но зошто serration? Само plain edge е подобре за секојдневните задачи едц![DOUBLEPOST=1543633439][/DOUBLEPOST]Еве еден што баба ми ми го даде денес, одамна го имала, но многу и бил голем за користење. Пред се, планирам да го направам жилет, а после ќе видам, може и НЕМА да го модифицирам .
Прегледај го приврзокот 200173
Прегледај го приврзокот 200174[DOUBLEPOST=1543420823][/DOUBLEPOST]И еве што испафна после еден час:
Прегледај го приврзокот 200200
Не, термичката обработка на Барк Ривер е УЖАСНА. Верувај ми во тоа.Random thought:
Совршен нож според мене.
Ножот што го држи Дерил на твојата слика е баш нож за сценарио што никогаш не се случува, само за намената што го користи Дерил е баш идеален, но тоа е само филмско сценарио. Во природа тие дебели ножеви се со многу ограничени перформанси кога станува збор за нормална употреба на ножот (сечење дрво и храна).Не, термичката обработка на Барк Ривер е УЖАСНА. Верувај ми во тоа.
Заради тоа што само таков имаше кога го купив, и напротив, многу се навикнав на запците.Добар Озборн S30V, но зошто serration? Само plain edge е подобре за секојдневните задачи едц!
Kinez.Денес го добив на поклон од пријател. Вреди нешто ножево? @eMilanist ?
Прегледај го приврзокот 200621
Kratko i jasno.Kinez.
#1 зарем го има кај нас? Добар е за поклон, посебно варијантите со поинтересно дрво.Дечки што мислите за ножињава:
Или на пример за нешто вакво:
Сакам нешто да купам за поклон.
Првиот многу убаво лежи.
Вториов не сум го видела во продавниците ама многу добро ми изгледа.
А ова третово ми е најпрактично.
Благодарам за мисењето.#1 зарем го има кај нас? Добар е за поклон, посебно варијантите со поинтересно дрво.
#3 сигурна варијанта за поклон, има голем избор и тука.
#2 не би го коментирал, не го знам.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Opinelот и Victorinoxот се добри, и за подарок, и за себе, а за тој средниот немам искуство.Дечки што мислите за ножињава:
Или на пример за нешто вакво:
Сакам нешто да купам за поклон.
Првиот многу убаво лежи.
Вториов не сум го видела во продавниците ама многу добро ми изгледа.
А ова третово ми е најпрактично.