Ima malku poeftina verzija na ovoj. Condor cephard , 1075 ili 1070 karbon .Random thought:
Совршен нож според мене.
Ova e najdobar izbor http://www.domnet.com.mk/victorinox/ArtikliPrikazi.asp?ID=848&Page=0&strPodredi=Redosled_Broj&strPoStrana=20&strIDArtikal=14780&strThumb=1 .Дечки што мислите за ножињава:
Или на пример за нешто вакво:
Сакам нешто да купам за поклон.
Првиот многу убаво лежи.
Вториов не сум го видела во продавниците ама многу добро ми изгледа.
А ова третово ми е најпрактично.
Зависи до човекот, може да е за некој пензионер, па ќе сака да калеми, може да е за некое дете, па сака по едноставно, нема ,,најдобар'' модел на Викторинокс, постои најдобар за одредено поле, мене ако ме прашаш, за во планина, нема подобат од Филдмастерот, за низ град Сентинел, за на преврзок 24/7 СД класикот итн.
Јас имам искуство со Ламниа, 2 пати, и двата пати плаќав царина, фактурата доаѓа со пратката, така што нема бегање или лажење дека си платил помалку, јас порачав нож од 5500 и царина и останати трошоци платив 2200, епа ти рачунај дали ти се исплаќа. Ако имаш пари за давање на оваа посрана држава, давај, ако не, наоѓај си човек што работи на царина да ти среди ако може.Ima li nekoj iskustvo so naracka na nozevi od LAMNIA?Dali se plakja carina za naracki od 6000den?Koj celik e podobar za bushcraft noz D2 ili 440C?
Добар избор за некој што не е по ножевите, се надевам и него ќе го навлечат овие работи и ќе остава цели плати на нив .
Го земав ова бидејќи има гаџети за отварање разни ствари.. а ќе го поклонам на некој што ќе оди на експедиција и не е нешто многу по овие работи. Се надевам ќе му се допадне
Na cenata plus shipping odi Carina 15%, pa ddv 18%, znaci 33% dodadi na vrednost.Ima li nekoj iskustvo so naracka na nozevi od LAMNIA?Dali se plakja carina za naracki od 6000den?Koj celik e podobar za bushcraft noz D2 ili 440C?
Првиот е преубав...
Вториот!