Sweet mother of Jesus!Busse Team Gemini.
Јас собирам Victorinox и Wenger. Највеке ме интересираат стари модели кои веке не се произведуваат. Заинтересиран сум и за трампање.Имам другар што има поголема колекција од разни Victorinox ножеви и се размислува да ги продава ме занима ваше мислење која би била реална цена за старо за работи кои се многу малку или воопшто не користени ?
Знам дека има Victorinox Rescue Tool i Outrider и неколку други модели кои не ги знам.
Немам слики друже со него правејќи муабет спомна сака да се одкачи од некои бидејќи не ги користи,а незнае дали некој купува или сака такви чуда на старо да земе бидејќи нели има на лагер за разумни цени во Domnet.Јас собирам Victorinox и Wenger. Највеке ме интересираат стари модели кои веке не се произведуваат. Заинтересиран сум и за трампање.
Цената зависи од многу работи ( колку е користен, колку е стар моделот, дали е лимитирана серија итн.) Тие два модели што ги спомна се нови модели и немаат колекционерска вредност,(не велам дека се евтини, туку дека се наоѓаат лесно) ако не се воопшто користени, цените ке ги најдеш на нет. Ако не ти е проблем, стави некоја слика да видам што има
Нема проблем. Кога ќе имаш слики, стави ги па ќе правиме некој договор. Ја собирам се и сешто, па може ќе се најде нешто интересноНемам слики друже со него правејќи муабет спомна сака да се одкачи од некои бидејќи не ги користи,а незнае дали некој купува или сака такви чуда на старо да земе бидејќи нели има на лагер за разумни цени во Domnet.
Кога ќе се одлучи што продава ќе ставам тука слики прво.
Не влијае тоа на цената?Краток update.
Фабриката каде што Glock ножевите се произведуваат има голема промена така што ножевите кои порано фабрички имаа острина како нож за путер сега ги пуштаат жилет остри.
Јас имав Glock 81 некаде 2007 година знам дека аголот за острење беше за нигде кога стигна и врвот беше прилично туп како што личи за бајонет но сега изгледа коначно почнаа да ги слушаат поплаките.
Висината на секот сеуште не е дигната но без проблем ги бричи влакната од рака но сепак ја нема таа острина како фабричката на Victorinox.
Каков порано го праќаа од фабрика е првата слика и како јас го добив (пред некое време) на втората слика има уште простор за подобрување.
Одбојникот излегол лудница. Која должина е сечилото?Еве една преправка на еден Фамипа Призрен нож:
Пред:
Прегледај го приврзокот 199943
После:
Прегледај го приврзокот 199944 .
Ovoj go pravev za kumot, secivoto mislam deka e 150-160mm, ama ce proveram.Одбојникот излегол лудница. Која должина е сечилото?