Нов Закон за Нотаријат

@pixa земај го и мојот пример за само еден печат за приговор за застареност , морав адвокат само за печат да барам :bravobe: а можев и без пари да поминам :несвест:
Зошто да сум обврзана за тој печат (нели без тој печат приговорот е неважечки) , нека биде избор но не и обврска ! За еден печат 2000 денари , наздравје бричење
Овие адвокати многу љубоморни на нотарите и затоа го донесоа овој глуп зАкон
 
Имаш милиони финеси во секој договор и преддоговор што државата неможе да ги предвиди и да ти наложува одредена форма или што би кажал ти „ТЕРК„, оставинската постапка си тече експедитивно значи највеќе за недела дена се завршува цела работа и пак ке напоменам без дополнителни трошоци на странките, а тоа дека адвокатите повеќе наплаќаале веруј ми нема везе, секој се држи максимум до тарифата ако одскокнува ке изгуби работа затоа што ги има превише, а тоа ти дека не гледаш зголемена правна сигурност е твој личен проблем, једини кои се стручни да составуваат договори се адвокатите, милион примери можам да ти набројам каде нотарите имаат засерено работа со договорите кои се составувани во форма на нотарски акт, па потоа следуваат тужби ,рочишта, такси каде што се дополнителни трошоци за странките, а при тоа нотарите не сносат никаква одговорност.
За засерување, засрале и едните и другите. Па некои од нив, од двата табори, отидоа у затвор

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
 
@pixa земај го и мојот пример за само еден печат за приговор за застареност , морав адвокат само за печат да барам :bravobe: а можев и без пари да поминам :несвест:
Зошто да сум обврзана за тој печат (нели без тој печат приговорот е неважечки) , нека биде избор но не и обврска ! За еден печат 2000 денари , наздравје бричење
Овие адвокати многу љубоморни на нотарите и затоа го донесоа овој глуп зАкон
За да ти бидне обезбедена соодветна правна помош, што не ти е јасно.
 
За да ти бидне обезбедена соодветна правна помош, што не ти е јасно.
Не ми треба правна помош , јас ја знам процедурата. Зошто ме обврзува мене да имам адвокат кога си ја знам процедурата?
Ако не ја знам сигурно ке си земам адвокат! Затоа ти реков НЕКА БИДЕ ИЗБОР , НО НЕ И ОБВРСКА! Ако некој си ангажира адвокат тоа е негово право , никој тоа не му го оспорува! Мене не ми треба адвокат , не сум се школувала напразно! Се надевам дека новата власт ке го слушне нашиот глас и што побрзо ке го укине новиот закон за нотаријат!
 
Не ми треба правна помош , јас ја знам процедурата. Зошто ме обврзува мене да имам адвокат кога си ја знам процедурата?
Ако не ја знам сигурно ке си земам адвокат! Затоа ти реков НЕКА БИДЕ ИЗБОР , НО НЕ И ОБВРСКА! Ако некој си ангажира адвокат тоа е негово право , никој тоа не му го оспорува! Мене не ми треба адвокат , не сум се школувала напразно! Се надевам дека новата власт ке го слушне нашиот глас и што побрзо ке го укине новиот закон за нотаријат!
Разбирам и да биде обврска, ама ако е вонпарнична работа, без рочишта зошто да мора да се бара адвокат, истиот треба да е достапен во склоп со нотарот кој всушност го претставува судот... како што ротираат нотарите на список во судот така и адвокатите треба
 
Не ми треба правна помош , јас ја знам процедурата. Зошто ме обврзува мене да имам адвокат кога си ја знам процедурата?
Ако не ја знам сигурно ке си земам адвокат! Затоа ти реков НЕКА БИДЕ ИЗБОР , НО НЕ И ОБВРСКА! Ако некој си ангажира адвокат тоа е негово право , никој тоа не му го оспорува! Мене не ми треба адвокат , не сум се школувала напразно! Се надевам дека новата власт ке го слушне нашиот глас и што побрзо ке го укине новиот закон за нотаријат!
"Вашиот глас", сакаш да кажеш гласот на нотарите, сироти тие :)
 
Абе што ми е галје мене за нотарите ,пи*** им м**** и на едните и на другите , си го гледам јас својот интерес
Па једино ти како што се претставуваш дека не си од нотарската фела и нотарите ве засега овој закон, други граѓани воопшто не ги смета.
 
Нотарите колку што се сеќавам, беа воведени заради растоварување на судството. Така барем јавно се прокламираше промената. Или затоа што судските служби беа нефункционални и тромави. Арно ама нотарите наплаќаат (како и адвокатите) многу високи цифри во однос на просеците во Македонија. Плус доста од нив имаат извршено дела против закон за кои не знам дали воопшто и одговараат. Значи накратко, без разлика нотари или нотари и адвокати, давачките се огромни, нема гаранција за правна заштита, а неретко се и поврзани лица.
 
Последно уредено:
Нотарите колку што се сеќавам, беа воведени заради растоварување на судството. Така барем јавно се прокламираше промената. Или затоа што судските служби беа нефункционални и тромави. Арно ама нотарите наплаќаат (како и адвокатите) многу високи цифри во однос на просеците во Македонија. Плус доста од нив имаат извршено дела против закон за кои не знам дали воопшто и одговараат. Значи накратко, без разлика нотари или нотари и адвокати, давачките се огромни, нема гаранција за правна заштита, а неретко се и поврзани лица.
има и друго...Нотарот ти кажуваше па Солемнизирав тоа што ми донесоа ( градежна мафија за која работи).. ѓоа имале свој нотар поради полномоштвата на менаџерот за да не доваѓа на нотар за секој стан кога се продава ..
Чарето е што повеке прецизирани форми на договори...
А има и проблеми од друга природа лоши закони со многу дупки, сега е актуелна проблематиката со дворни места ...
 
Се сеќава ли некој која година за првпат во Македонија се донесе закон односно кога почнаа со работа првите нотари?
 
Се сеќава ли некој која година за првпат во Македонија се донесе закон односно кога почнаа со работа првите нотари?
1996 godina... more pred toa sekoja zaverka se odvivase vo sudot.. znaci ne se potrebni notarite , dodeka advokat ti treba za vo sud.. no kaj nas se svrteea rabotite i notarite stanaa najprofitabilni profesii ...
 
3000 адвокати најавуваат блокада на сите институции. На Владата и даваат ултиматум од десетина дена

немам ништо против адвокатите, но не ми се допаѓа што не се фискализирани а и што немаат прецизен ценовник... ај разбирам да сакаат да заработат ако бранат некој апаш, ама обичните граѓани се принудени за секоја процесна постапка во суд да имаат адвокат, а дури адвокати знаат и да саботираат и свој клиент... не е на одмет малку што ги здрмаа, треба да се свртат лево десно и да видат како работаат нивни колеги во европски држави
 

Bojan Van Buuren

Колектор
3000 адвокати најавуваат блокада на сите институции. На Владата и даваат ултиматум од десетина дена

немам ништо против адвокатите, но не ми се допаѓа што не се фискализирани а и што немаат прецизен ценовник... ај разбирам да сакаат да заработат ако бранат некој апаш, ама обичните граѓани се принудени за секоја процесна постапка во суд да имаат адвокат, а дури адвокати знаат и да саботираат и свој клиент... не е на одмет малку што ги здрмаа, треба да се свртат лево десно и да видат како работаат нивни колеги во европски држави
Си плаќаат ДДВ адвокатите, не се секирај ти за тоа :)
Иначе ако адвокатот работи лошо тогаш се поднесува претставка во АКРМ :)
 

Маркетинг

Нови теми

На врв