Илија ај седи си во канцеларијата во МВР и не тролај многу, многу, ќути и трај не ми глуми голем македонец .ОВАА ГЛУПОСТ потикната од злобни муабети циркулира по форуми, и дури и за неупатените е едноставно тоа - неиздржана глупост, секој што ке прогугла малце ке види зошто
полуписмен полн злоба и презир народ кој на секој знак на новина се трансформира фо експерт, политичар, селектор или судија - зависи од приликите
НЕТОЧНО, споменикот, спомениците се секогаш креирани од вајар уметник, поради својата големина или комплексност се изработуваат во делови или се режат поради зголемување - тоа не е машинско, и воопшто не важи за фабрички метод. уметничката изработка се зголемува и лие токму како што е!!!
оф мори мајко - споменикот на кирил и Методи во охрид, на климент во охрид и скопје, исто така имаат трупчиња /КОРЕЊА, симболикта свати ја самиот
ОВАА ГЛУПОСТ потикната од злобни муабети циркулира по форуми, и дури и за неупатените е едноставно тоа - неиздржана глупост, секој што ке прогугла малце ке види зошто
полуписмен полн злоба и презир народ кој на секој знак на новина се трансформира фо експерт, политичар, селектор или судија - зависи од приликите
-
.Нашиов уметник нема удрено ни едно длето во финалниов споменик од мермер. Го нема дури ни финално замазнето и исполирано со киселина да добие мазна и сјајна површина. Не измислувам ништо туку само пренесувам објаснување дадено од самиот уметник
повели трупчетоНа трупчето наоѓај му какво сакаш значење и симболика, фактот е дека е само и единствено само поради една причина, а тоа е да ја подобри стабилноста на расчекорениот и со лошо тежиште поставена позиција на Ченто.
не ти пишувам тебе иако те цитирав, пишувам како одговор на невистините и полувистините пласирани деновиве, од коњите на колку нозе биле до тоа дека дрвата во скопје се сечели ради двокатниот автобус...Ти или некој друг ако поинаку ги доживеал и осетил спомениците си е сосема легитимно, и јас никогаш не би ти вратил на начин на кој ти ми пишуваш. Справи се со твојата злоба и презир.
требаше оваа да биде многу поголемо .![]()
Ај со среќа Прилепчани.. :bravo:
Еве уште еден административец кој жолчно се бори за споменицитеИлија ај седи си во канцеларијата во МВР и не тролај многу, многу, ќути и трај не ми глуми голем македонец .
Ај што крадат твоите шефови, крадат, ама дај не не прајте сите глупи и ретардирани. Јасно ни е за што е работата
ПА-ПА
Според она што го видов освен за тие што има тендери ( то ест веќе најавени) други нема да има. Восочните фигури, аце и букефал , ецт ецт . Не се замарам многу со такви смешни прашања . Арно ама има други интересни работи за кои за жал не можам да пишувам овде бидејќи е политика .Еве уште еден административец кој жолчно се бори за споменицитеЕден по еден сите ќе се појават.Жално но вистинито.
Ова во Прилеп изгледа убаво. Во Велес немора да гради,барем нека испрска од комарци,врие.
Има ли уште некој споменик во најава?
За да се акаш од земја за било каква активност мора да си или вработен од власта или фамилијата твоја да е зависна од власта. Во спротивно човечки е да не прифаќаш се што ќе ти сервираат.Според она што го видов освен за тие што има тендери ( то ест веќе најавени) други нема да има. Восочните фигури, аце и букефал , ецт ецт . Не се замарам многу со такви смешни прашања . Арно ама има други интересни работи за кои за жал не можам да пишувам овде бидејќи е политика .
Ова е само стандарна афера чија единствена работа поради која ја вознемирува јавноста е дрскоста и начинот на промовирање на овој проект.
Бтв само колку да се осигурам ме нарече мене административец?!
Или илија ака македонцки ( која иронија а не сакаше еднаш да застане на страната на обесправените млекари кои ги пцуеше зошто му го блокирале патот на дечкото ) ?
Се извинувам за офтопикот, ама ХИПСТЕРСКИ е да не прифаќаш се она што ќе ти сервираат.Во спротивно човечки е да не прифаќаш се што ќе ти сервираат.
Taман си е.. нема место за поголемо, а и нема потреба .. не е све до големината баткатребаше оваа да биде многу поголемо .
Тони дај те молам немој и ти да се посрамотуваш за мочаното вработување во Гази Баба во администрација аман бре луѓе со кој памет пишувате на темава?Се извинувам за офтопикот, ама ХИПСТЕРСКИ е да не прифаќаш се она што ќе ти сервираат.