Нови возачки дозволи

П

Пепси_

Гостин
без разлика дали почетник или шовер со искуство Секој МОРА едноставно МОРА да ги знае знаците... тука нема простување ни за едни ни за други. ако напраат сообраќајка подеднакво одговараат..

П.С коа сме кај почетниците. знам порано се праеше некој муабет за тазе положени ке имало некоја специјална ознака на колата. до кај е тоа ??? некои информации ??
Абе го глеам овој комшијата мој шо е скоро положен е и на колата има залепено на задниот прозор или надвор на колата мислам беше залепено како знак (18)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Напротив, ако некој ме види со таква таблица ќе се упикува/свири/претицува/бленда да убрзам и пцуе коа ќе се разминеме.
Да не збориме за улиците на кои ЈАС иам предност - и како тие НЕМА да ме пуштат прв.
У Македонија живееш - мисли шо пишуваш.
абе дечко ти гледаш шо пишуваш??? ако ја видам таков знак сигурно ке те пуштам да одиш прв или нема д пцујам по тебе. ке го видам знакот и ке ми стане јасно а кај шо имаш предност ти вози прв никој нема д ти рече ни а ни б. а ако те лупнат а прав си викни си полиција они ке средат толку... од пцуење ниедна мајка не останала трудна.. П.С од кај ти е тоа дека НАМЕРНО КЕ СЕ УПИКУВАЛЕ У ТЕБЕ??? ја викам дека намерно ке те избегаваат!!!

--- надополнето ---

Абе го глеам овој комшијата мој шо е скоро положен е и на колата има залепено на задниот прозор или надвор на колата мислам беше залепено како знак (18)
ако сам си купил такво нешо лепенка или шо и да е може. ја знам дека требаше таков закон да гласаат и да биде обавезно за лица кои се тазе положени. година или две најмалку така беше нешо

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
абе дечко ти гледаш шо пишуваш??? ако ја видам таков знак сигурно ке те пуштам да одиш прв или нема д пцујам по тебе. ке го видам знакот и ке ми стане јасно а кај шо имаш предност ти вози прв никој нема д ти рече ни а ни б. а ако те лупнат а прав си викни си полиција они ке средат толку... од пцуење ниедна мајка не останала трудна.. П.С од кај ти е тоа дека НАМЕРНО КЕ СЕ УПИКУВАЛЕ У ТЕБЕ??? ја викам дека намерно ке те избегаваат!!!
Тоа што ти би бил фин не значи дека сите би биле така настроени кон возачи почетници. Види само како се однесуваат кон авто-школите. Да, намерно ќе се упикуваат зашто ќе знаат дека немаш искуство да ги истиснеш од сообраќај, на пример кога ќе пробува некој да ти влезе во лента. Исто, ако е тесно за паркинг, 100% некој ќе ти се пикне пред нос. Да не набројувам поединечни ситуации, просечниот македонски шофер е... oh, well, културно да се изразам, анален отвор. Во најголем број од случаите верувам дека би било само контрапродуктиво доколку би се вовеле вакви лепенки.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
не е тиња него е баш одлична. ако видиш некој со таква таблица ке пазиш на него да не те акне пошо уште не е искусен... мисли шо пишуваш
Ајде, ајде.
А што правиме кога ја и татко ми користиме една кола? Кога ќе вози он ќе се вади, кога јас ќе возам ќе ја ставам.
Глупости тешки.
Нема потреба од тоа и сигурно е некоја шпекулација муабетов.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пошо положив пред една недела, коа возев со L таблата, аир од фраери со поголеми коли од моето тико (значи 90%) не видов - ниту разбирање, а камо ли таксистите и нивните фраерштини.
Ја возам со 45 колку шо смеам со L табла, типот искача од споредна уличка, глеа дека ако се уклучи на десно ќе го ѕвекнам - али го боли к*рот, вози фраерот, и ја морам да подзакочам за да не изигравам Индијана џонс и да се бапнам па да се расправаме со цајкани.

Пошо у Македонијава не е дека знаеш да возиш ако не си удрил некој у сообраќајка, туку ако не си удрил НИТУ те удрил некој у сообраќајка.
Коа ќе моеш да ги избегнуваш и исправаш туѓите грешки на патот, тогаш имаш искуство.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Ќе сака некој да ми ги прати тестовите решени? На брат ми му требаат... ;)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
...... да даде Господ,сите пари што ги давам за повторно полагање на градска,комисијата да ги даде за лекови АМА ВО ЕВРА!!!

P

Princ

Гостин
...... да даде Господ,сите пари што ги давам за повторно полагање на градска,комисијата да ги даде за лекови АМА ВО ЕВРА!!!
Каде "заеба"?
Јас утре ќе пријавувам полигон/град па да знам што да очекувам. Во петок од прва положив тестови со 7 негативни бодови (2 прашања сјебав).

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Дали комисијата кога полагаш гратска води евиденција по кој пат полагаш? ( иако го претчуствувам одговорот на прашањето дека да води евиденција, ме потикна еден член погоре на кој му успеала финтата со " Aj се надевам дека денеска од 5-ти пат ќе положам).

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дали комисијата кога полагаш гратска води евиденција по кој пат полагаш? ( иако го претчуствувам одговорот на прашањето дека да води евиденција, ме потикна еден член погоре на кој му успеала финтата со " Aj се надевам дека денеска од 5-ти пат ќе положам).
Секако дека води... Дури и запишуваат каде правиш грешки, па ако паднеш, следниот пат пак те носат таму каде што си згрешил.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каде "заеба"?
Јас утре ќе пријавувам полигон/град па да знам што да очекувам. Во петок од прва положив тестови со 7 негативни бодови (2 прашања сјебав).
Гледај да не полагаш вторник/петок, олд лејдис акрос д стрит ворнинг :)))

P

Princ

Гостин
Утре (уште малку денес) полагам полигон/град, така да држете среќа оти ако паднам ќе падне крв на форумов :)))))

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Со оглед како возат во Скопје не ме чуди што преполагаат по 5/16 пати. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Утре (уште малку денес) полагам полигон/град, така да држете среќа оти ако паднам ќе падне крв на форумов :)))))
Пази највеќе на стари баби и дедовци, се мислат дали да поминат на пешачки или не, еднаш паднав ради такви и веќе 2 години каков возам си имам проблеми, им аблендирам по 100 пати, дали ќе поминуваат или не, ми стојат на улица и ништо не прават, на една дури ќе и излезев за малце :icon_lol:
хинт од мене, вози по средна лента на Партизанска, барем ќе знаеш што сака да прави особата Х :)))

Или па носи калаш и реши ја преку шофершајбна :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom