Нови возачки дозволи

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Јас положив пред три месеци тестови и градкса испрве..иначе имам 18год. Тестот го положив 96% сo 100% (не во МК) глаата ме заболи додека ги учев 1500прашања али и тоа бидна.
Полагав со Форд Фокус од новите.
Комисијата ми рече само да пазам повеќе на пешаците друго ништо

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Ајде едно глупо прашање од мене
За да се извади лекарско, дали ми се потребни сини картони (ги немам во моментот, а треба подолго да ги чекам)
Од сите што имаат возачка, никој не знаеше тоа да ми одговори, некој ми вели да, некој не

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Ајде едно глупо прашање од мене
За да се извади лекарско, дали ми се потребни сини картони (ги немам во моментот, а треба подолго да ги чекам)
Од сите што имаат возачка, никој не знаеше тоа да ми одговори, некој ми вели да, некој не
не :))

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Јас не знам како ќе полагам в година.Возам веќе долго време од мал и сега ќе ми биде тешко да се навикнам на аматерското(школско) возење.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Јас не знам како ќе полагам в година.Возам веќе долго време од мал и сега ќе ми биде тешко да се навикнам на аматерското(школско) возење.
Што има тежина во тоа да враќаш брзини или да се престројуваш правилно или застануваш на пешачки и тоа не е аматерско возење тоа е правилно возење кога се би се одвивало така собраќајот би бил подобар а не да возиме кој како умее или кој како ке му прдне.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Што има тежина во тоа да враќаш брзини или да се престројуваш правилно или застануваш на пешачки и тоа не е аматерско возење тоа е правилно возење кога се би се одвивало така собраќајот би бил подобар а не да возиме кој како умее или кој како ке му прдне.
Oстави ја ти таа работа, аматери си сме ние...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Следно излегување пред комисија ќе земам со мене пушка! Па да видиме кој нема да помине! :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aбе се тоа е ок... само некако многу му се брза на сите низ Скопје, па “шетаат“ од лента во лента како ќе стигнат, возат по тротоар, врват на црвено, се престројува за лево оти таму има помалку гужва и кога ќе отвори за право, дава десен жмигавец и чека некој да го пушти....

И има тежина да ја сочуваш колата цела, особено за почетниците.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Aбе се тоа е ок... само некако многу му се брза на сите низ Скопје, па “шетаат“ од лента во лента како ќе стигнат, возат по тротоар, врват на црвено, се престројува за лево оти таму има помалку гужва и кога ќе отвори за право, дава десен жмигавец и чека некој да го пушти....

И има тежина да ја сочуваш колата цела, особено за почетниците.
Epa toa e toa sto sakam da go kazam nema nikakov red i kultura vo soobrakjaot i ne treba novojaliite da mislata deka toa sto gi ucat e amatersko vozenje toa e pravilno vozenje samo tesko vo skopskata dzungla da uspees taka da vozis pozdrav do tie sto sega polozija i so pamet prvive nekoj meseci :D

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Дефинитивно системов ни смрди невидено... Да се плаќа 2500 за секое преполагање, па кандидатот не знае дали да мисли дали вози добро или дали повторно ќе упрчи пари на сметка на АМСМ... Значи комиисијата на гледа колку ти знаеш да возиш, туку колку не знаеш. Идеш во школо и го тестираат твоето знање, а овде ти ги бројат ситните грешки... било која грешка добиваш 51 негативен поен... Ај сфаќам да не пуштиш пешак, да застанеш на пешачки, да се пестроиш на раскрсниц, да поминеш на црвено, да возиш во обратна насока, да се престроиш н полна ленрта и други кардинални грешки... ама да бутка зошто не си централно поставен во коловозна лента, зошто даваш трепкач за престројување кога си на самиот крај на раскрсница, зошто стоиш и чекаш улицата да ти се исчисти за а можеш нормално да влезеш на глвавен пат... нема смисла. А и по сообраќајов во Скопје, да се доби возачка навитина е успех! Ако денес комиијата пушти 5 од 15 души, автоматски со пуштањето си го потпишува својот отказ... епа видете сега дали постои будала од комисија која ќе си го ризикува работното место за да пушти некого од прва, втора,... Ќе го тера додека не даде доволно пари за државата. А сигурен сум дека никој од кандидатите не се осменува да се појави пред комисија ако не знае да вози, што значи дек проблемот не е до возењето на кандидатите, туку до стратегијата на АМСМ како да се дојде до поголема пара... Единствен спас од ова дереџе е да се демонополизира АМСМ. Нека дадат на АСУЦ или некој друг да состави своја испитна комисија, така и цените ќе паднат, а и условите за положувње. Народот и онака е доволно сиромашен, па ако ова продолжи желбата за положување кај луѓето ќе се изгуби, а и ќе стане луксуз.

B

BooBojan

Гостин
^Добар ти е постот на место.Факт е дека ова со возачките дозволи стана најголемата перална за пари.
Еве и јас ке кажам јас мислам дека овде последен положив пред недела.Имиња не сакам да споменувам.Ке го користам зборот "фирма" за фирмата преку која ние полагаме.
Пред мене со мои очи можев да гледам колку е се јасно,односно дека на прва градска заминуваат само оние кои имаат фатено врски нешто подмитено.Ајде со пример со мои очи виден кога полагав по втор пат градска(еднаш ме бутнаа подоцна ке образложам зошто).
Кога секој полага градска во возилото со кое се извршува полагањето има 4лица.Полагачот,и тројца луге комисија.Но пред мои очи бев сведок како полагаат неколку луге.Кога тие возат со нив се качува и 5лице газдарицата на фирмата која го има замено тендерот за полагањата.Па толку е очигледно бе нели разбирате си велам но џабе е.
Бев сведок како од прва положуваат личности кои не знаат да направат полукружно свртување,не пропуштаат пешаци,не почитуваат десно правило.Ама имаат врски.
А мене ме бутнаа заради смешни ситуации.Минувам лежечки полицаец со мала брзина некои 15км/х и си продолжувам да возам со втора.И ми вели еден од комисијата со прва треба.Му одговорив јас така возам и не планирам да го менам начинот на кој возам.
И на крај ми велат ке дојдеш уште еднаш затоа што после лежечките полицајци минуваш во втора на 3места.
Ме тераа да и направам полукружно на крстосница вракав рикверц со Опел Корса од 1000цц3 50к.с. на плин со товар од 400кг. на успун од сигурно 20% го средив полукружното како професионалец.
И ми рекоа возиш феноменално но ке дојдеш уште еднаш.Вториот пат кога положив влегувам во колата и ме запамтиле и ми вели претседателот на комисијата "Ајде Бојане со душа те чекаме да не повозеш како професионалец и да положиш" и направив едно кратко кругче низ градот и се вратив од онаму каде што почнав.Тогаш можам да кажам дека минував исто лежечки полицајци и не ми рекоа ништо.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И на крај ми велат ке дојдеш уште еднаш затоа што после лежечките полицајци минуваш во втора на 3места.
Ме тераа да и направам полукружно на крстосница вракав рикверц со Опел Корса од 1000цц3 50к.с. на плин со товар од 400кг. на успун од сигурно 20% го средив полукружното како професионалец.
И ми рекоа возиш феноменално но ке дојдеш уште еднаш.Вториот пат кога положив влегувам во колата и ме запамтиле и ми вели претседателот на комисијата "Ајде Бојане со душа те чекаме да не повозеш како професионалец и да положиш" и направив едно кратко кругче низ градот и се вратив од онаму каде што почнав.Тогаш можам да кажам дека минував исто лежечки полицајци и не ми рекоа ништо.
Значи се потврдува она дека за пари се работи... Ти вика дека се е супер, дека одлично возиш, дека се им се допаѓа, но... дојди уште еднаш. Тоа ко демек мерак им е да ги возиш, а за тој мерак треба да им платиш 2.500 ден. Едно нешто мене не ми е јсно, зар они учени се родиле? Зар они никогаш не биле почетници? Зар никогаш не седнле пред комисија и не почувствувале трема од тоа како ќе извозат, дали ќе направат грешка и слично. Не знам што воопшто очекуваат од еден возач почетник кој земал 36 часа? Професионален шофер.... Очигледно заборавиле дека и они некогаш седеле на возачно место заедно со уште тројца бело - кошуљаши...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Значи се потврдува она дека за пари се работи... Ти вика дека се е супер, дека одлично возиш, дека се им се допаѓа, но... дојди уште еднаш. Тоа ко демек мерак им е да ги возиш, а за тој мерак треба да им платиш 2.500 ден. Едно нешто мене не ми е јсно, зар они учени се родиле? Зар они никогаш не биле почетници? Зар никогаш не седнле пред комисија и не почувствувале трема од тоа како ќе извозат, дали ќе направат грешка и слично. Не знам што воопшто очекуваат од еден возач почетник кој земал 36 часа? Професионален шофер.... Очигледно заборавиле дека и они некогаш седеле на возачно место заедно со уште тројца бело - кошуљаши...
Тие не знаат името да си го напишат, едвај 8мо одделение имаат завршено и сега им се посреќило да работат на таква позиција каде од нив ќе зависат некои работи и ќе се прават манги (без навреда ако некој има мајка/татко во комисија). До ден денес ми е смешно зошто ме бутнаа првиот пат и баш така ми кажаа, се` добро возиш ама ќе дојдеш пак наредниот пат и со брзина на светлината ми излегоа од кола. И инструкторот дури ми кажа абе не смеам да зборам ќе си сфатиш сама и сфатив богами.
Вториот пат па сакаа да ме бутнат зошто по нивно не дадов предност. Требало колата што ми иде накај мене да била 150 метра оддалеченост за да свртам и да не испадне дека и крадам предност. Ајде бе? Јас си проценив дека имам време да свртам и си свртев, да се чекавме така сите на 150 метри ќе имаше редици од Тетово до Куманово.

Kajgana Shop

На врв Bottom