Нови возачки дозволи

iko_kovacevic

Cardano
Член од
25 јуни 2010
Мислења
19
Поени од реакции
2
Тествои положив без ниеден изгубен поен, полигон го положив од прва, а градска положив од 3та. Сепак тогаш најголема мана ми беше престројувањето, али сеа немам никаков проблем со тоа веке една и пол година ја имам возачката и имам над 7000 км поминато.

Иначе за да положите градска, треба сабајлечкиот бурек на комисијата да им биде добар... ова е шега која се користи доколку те бутнат, се вели дека бурекот од сабајле не им чинел :)

B

BooBojan

Гостин
Пред една недела се пријавив да полагам.
Извадив лекарско. 1600денари+пат+јадење+чекање од 2 до 6часот попладне.
Најдов инструктор со кој ке возам.
Требало прво да слушаме теоретска настава.За да ни дадат потврда дека смееме да возиме авто-школа. 2000денари неколку часови + може и да не те пуштат ама 99%поминуваат треба да бидеш многу глуп за и таму да не те пуштат.
Црвен крст1200 денари+ часови + полагање не дај боже да те бутнат и таму.
Авто школа 9000-11000 мене ке ме чини 9200во готово.
Плус тестови да купиш 250 денари.
Уплата за полагање тестови????
Уплата за полагање вожња????
Плус трошоци за издавање возачка дозвола????
Сума сумарум миниум 18000 а ако некој бутнат некои 2-3000повеке.

--- надополнето ---

Од кога ке биде вклучено задолжителното посетување на часови - теоретска настава ?
Веке е вклучено плус 2000денари.За пари е се бре луге.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пред една недела се пријавив да полагам.
Извадив лекарско. 1600денари+пат+јадење+чекање од 2 до 6часот попладне.
Најдов инструктор со кој ке возам.
Требало прво да слушаме теоретска настава.За да ни дадат потврда дека смееме да возиме авто-школа. 2000денари неколку часови + може и да не те пуштат ама 99%поминуваат треба да бидеш многу глуп за и таму да не те пуштат.
Црвен крст1200 денари+ часови + полагање не дај боже да те бутнат и таму.
Авто школа 9000-11000 мене ке ме чини 9200во готово.
Плус тестови да купиш 250 денари.
Уплата за полагање тестови????
Уплата за полагање вожња????

Плус трошоци за издавање возачка дозвола????
Сума сумарум миниум 18000 а ако некој бутнат некои 2-3000повеке.

--- надополнето ---

Веке е вклучено плус 2000денари.За пари е се бре луге.
Тестовите се 70 ден (за Скопје зборам), а за полагањето уплаќаш наеднаш 6000 за сите работи и што си паднеш тоа си доплаќаш :)

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Може ли некој тестовите да ми ги прати ...Фала.

Член од
8 јули 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Може некој и на мене да ми прати тестови да и дадам на женами да учи
Однапред Ви благодарам.
Инаку и јас имам една скенирана варијанта на тестовите, но ми фалат 3 теста, инаку тестовите се супер, во боја се, а и книга имам скенирана исто така во боја.
Само нив незнам дали мозам да ви ги пракам тука на форумот зошто 120 MB се :toe:

Член од
16 август 2007
Мислења
1.935
Поени од реакции
1.683
ај ако може и мене некој нека ми ги прати тестовите преку ПП
pls ;)

M

Mario Gómez

Гостин
Се запишав и јас пред 2 дена, почнав прво на полигонот, абе шо да ти кажам, леснотија...

Тоа матизот секаде се пика, ми вика инструкторот ти денес си спремен за полагање... :pos:

Вежбам градска, и прво онака да се навикнам на колата а за 2-3 дена ќе почниме со детали.

Много финти има, ги буткаат на полукружно вртење, на кружен тек, и пробуваат да те зафркнат со некој финти. :) гејови!

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1
каде може да се извади меѓународна возачка дозвола за б категорија и колку се плаќа?

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
каде може да се извади меѓународна возачка дозвола за б категорија и колку се плаќа?
Во АМСМ се вади, за цената мислам дека е од 800 до 1000 ден. Не сум 100% сигурен ама отприлика толку е.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Како изгледа возачката потврда за М категорија (скутери) и колку се плаќа за да се добие истата ?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Како изгледа возачката потврда за М категорија (скутери) и колку се плаќа за да се добие истата ?
Исто како и новите, од позади ќе ти биде обележано дека имаш положено за М катергорија. Се полагаат тестовите 2.000 денари и плус околу 900 за возачката по брза постапка затоа што по обична постапка се чека и по неколку месеци.

Инаку јас положив завчера за Б категорија, се од прва :))) сега чекам се да се сликам, и да 2 недели да си ја земам возачката :))

Kajgana Shop

На врв Bottom