Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
On.Net momentalno ima zemeno najsovremena SDH oprema, taka da bi trebalo da ima golemo podobruvanje vo internet uslugite, ako znaat kako dobro da izmenadziraat.

sveto4aki2

РОДИТЕЛ
Член од
17 јануари 2009
Мислења
268
Поени од реакции
37
Dali ima zemeno najsovremena ili ne jas toa neznam.Samo znam deka ovie denovi brzinata mi e smesno slaba.:drk::drk::drk:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Добро е што се опремуваат со нова техника, но треба и да се доекипираат и соодветно да ја искористат новата опрема. Инаку џабе е. Исто како да земам тесла, а не знам да ја користам. И техничката поддршка малку поинаков пристап, да не не прави ниту улави (посебно им се омилени финтите исклучи-уклучи модем од струја и стави директно телефонскиот кабел од штекер во модем), ниту да се понаша како да сме програмери за Microsoft. Во најмала рака безобразно од нив делува предлогот "дечко ако не знаеш како, викни комшија или пријател", пошто се обврзани да пружат нормална функција на телефонска и интернет линија, дали преку телефон или ќе пратат екипа, договорот ги обврзува. Но, Македонија и се е можно (досадна реченица, но вистинита).

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Добро е што се опремуваат со нова техника, но треба и да се доекипираат и соодветно да ја искористат новата опрема. Инаку џабе е. Исто како да земам тесла, а не знам да ја користам. И техничката поддршка малку поинаков пристап, да не не прави ниту улави (посебно им се омилени финтите исклучи-уклучи модем од струја и стави директно телефонскиот кабел од штекер во модем), ниту да се понаша како да сме програмери за Microsoft. Во најмала рака безобразно од нив делува предлогот "дечко ако не знаеш како, викни комшија или пријател", пошто се обврзани да пружат нормална функција на телефонска и интернет линија, дали преку телефон или ќе пратат екипа, договорот ги обврзува. Но, Македонија и се е можно (досадна реченица, но вистинита).
Добро кажано! :aplauz:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Прво проверете си каква ви е инсталацијата во куќа/зграда пред да поднесете барање. Доколку ви е стара, нема да ви пуштат Duo Extreme, а ако сте претходно на некој нивен пакет, нема да може да го прекинете затоа што тој автоматски се продолжува при чекањето за Duo.

Освен тоа, не чекајте да истечат работните денови (колку и да се), одете таму и прашајте до каде е процедурата, затоа што ако сте одбиени - нема да бидете известени.

Мене ме одбија за Extreme поради тоа што ми била стара инсталацијата а и ми рекоа дека за да го раскинам договорот за Solo 3, треба да плаќам пенали. А баш сакав неограничен интернет...

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116

Зошто ли мислам дека повторно мака ќе мачиме со воспоставување на конекција и барање на слободна ИП адреса, а и карање со вработените во Ох Не?!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249

Зошто ли мислам дека повторно мака ќе мачиме со воспоставување на конекција и барање на слободна ИП адреса, а и карање со вработените во Ох Не?!
Ова денес ти се јави? Мене истото пред некој ден, ама одма му сменив од 23 на пример 34 или 44 и пораката ја снема. Којзнае што му беше, а за прашување немав сили.

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ова денес ти се јави? Мене истото пред некој ден, ама одма му сменив од 23 на пример 34 или 44 и пораката ја снема. Којзнае што му беше, а за прашување немав сили.
Да бе вчера ми се јави, али еве денес е ок, нема никакви проблеми. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Да бе вчера ми се јави, али еве денес е ок, нема никакви проблеми. :)
Абее, играла се деца у оннету :smir:. Во секој случај нормално е одвреме навреме да има и прекини, ја не се врзувам 24 саати на нет, но најбитно е да врши функцијата за која сме го земале. А мене сега засега ми ја врши (со исклучок на она стара-нова опрема :) проблемот

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Samo da se isprskam malce mi se javija denes da idam po opremata:) prijaviv na 9ti denes e 23ti znaci 11 rabotni dena:) ova mi se sviga.... ali koj ke ceka use nedela dena da pustat signal:(

С

Спенсер

Гостин
Samo da se isprskam malce mi se javija denes da idam po opremata:) prijaviv na 9ti denes e 23ti znaci 11 rabotni dena:) ova mi se sviga.... ali koj ke ceka use nedela dena da pustat signal:(
аааа,убрзале работа изглеа..префрлиле у 4та,али можат и у 5та!!! еллел за некој ден идам и ја да потпишам!!!:vozbud::vozbud:

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Што му е денес на интернетов, со два на саат отвара клипчиња на јутуб :(

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Што му е денес на интернетов, со два на саат отвара клипчиња на јутуб :(
И кај мене е така ама не верувам дека е нешто до интернетот еве отварам гледам на други страници како metacafe што имаат видео клипови кај сите без проблеми работи само на youtube заебава.Ај би требало да се среди :)

Член од
7 септември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
И кај мене се јавува истиот проблем, ама обично кога симнувам нешто подолго време. Е сега некогаш нема проблем, односно грешката се појавува и никому ништо, а понекогаш се десконектира. Е тука мислам дека е штосот - се додека не го исклучам пребарувачот, односно торентот, нема шанси повторно да се конектирам, а кога ќе го направам тоа се е повторно нормално. Мислам дека е контрола на претерано и долго симнување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom