Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Кај мене со ИП веќе не вади конфликти барем не од кога го средија проблемот со конектирањето мислам само еднаш од тогаш ми се има направено а иначе просек месечно по 90-100 гига некогаш помалку некогаш повеке.Мене не ми е битно колку симињам битно ми е тоа што имам неограничено и ич не ми чуе колку имам направено.Битно слободен сум со нетов.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Кај мене нема паднато нетов подолго од 15 минути, сум немал ич проблеми со ип. До сеа задоволен :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Како мислиш намалена?Мене ми дојде 1769ден колку и што треба да дојде за цел месец.Изгледа ти сакаш да кажеш пример те приклучиле 10 дена пред да заврши месецот и пак ти дошло да платиш 1769 ден за тој месец.Тоа ли е?
Тоа е. Ако си приклучен на почеток на месец нема зашто да имаш попуст.:helou:

С

Спенсер

Гостин
иам некој ДУО ПЛУС од тука бе???ја сакам таков да ставам, 30ГБ, 5мб, вклучен телефон,бнеограничено кон онтел,300мин кон т-хоме...за окулу 1550денари со ддв.... ја ке го зеам овој изглеа...има некој ?????како е задоволен???

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.618
Поени од реакции
772
иам некој ДУО ПЛУС од тука бе???ја сакам таков да ставам, 30ГБ, 5мб, вклучен телефон,бнеограничено кон онтел,300мин кон т-хоме...за окулу 1550денари со ддв.... ја ке го зеам овој изглеа...има некој ?????како е задоволен???
Јас сум задоволен и од телефонот а и од нетот сум задоволен инаку не 1550 денари со ддв туку 1770 со ддв

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Ме викнаа и мене денес по опрема (цца 20 дена).
Него одам јас зимам тоа кутијата ми ставаат у кеса, потписуем и си одам дома. Дома ај да видам што ми дале, отварам све у ред модем, сплитер, адаптер, кабелцинја и ..... нема никакво упатство, ама бас ни едно едино ливче.
Па добре бре мајка му стара, па како некој обичен смртник што у живот не видел сплитер или ДСЛ модем да поврзе ова све. Не ми се веруе.
Дали е ова вака кај сите или мене ми забушиле нешто.
Едноставно мислам дека е у ред да иа некакво упатство, како што се поврзуе, па PPPoE конекција паа ова она, па како се подесуе модемот, веб интерфејс......не ми се веруе.

Да одам ли да си барам или тоа е тоа. (не дека ми треба :pos2: ам зашто па да не) сега ке морам да ги гусам оние у техничка да ми дадат усернејм и пасворд ..... леле несакам

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Јас сум задоволен и од телефонот а и од нетот сум задоволен инаку не 1550 денари со ддв туку 1770 со ддв
1532 е Duo Plus, со ддв зборам, а 1700 и нешто е Duo Extreme со ддв.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
..... Дома ај да видам што ми дале, отварам све у ред модем, сплитер, адаптер, кабелцинја и ..... нема никакво упатство, ама бас ни едно едино ливче.
Па добре бре мајка му стара, па како некој обичен смртник што у живот не видел сплитер или ДСЛ модем да поврзе ова све. Не ми се веруе.
Дали е ова вака кај сите или мене ми забушиле нешто.
.....

Да одам ли да си барам или тоа е тоа. (не дека ми треба :pos2: ам зашто па да не) сега ке морам да ги гусам оние у техничка да ми дадат усернејм и пасворд ..... леле несакам

До тебе е заборавиле најверојатно луге се грешки прават и они а не верувам дека ти треба ептен просто е за поврзување плус на страната го имаш упатството.А ако не ти го ставиле договорот иди барај си го.

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
До тебе е заборавиле најверојатно луге се грешки прават и они а не верувам дека ти треба ептен просто е за поврзување плус на страната го имаш упатството.А ако не ти го ставиле договорот иди барај си го.
Ако е до мене ОК. Ке им го простам...... Море нема. Ќе поминам утре и ќе си зеам :vozbud:

А на страната неможам никаде да најдам упатство или сум слеп (а мислам не сум) или нема, а ред е да има.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Ако е до мене ОК. Ке им го простам...... Море нема. Ќе поминам утре и ќе си зеам :vozbud:

А на страната неможам никаде да најдам упатство или сум слеп (а мислам не сум) или нема, а ред е да има.

Имаше порано....чекај да видам па ке го едитирам постов.

Ај види дали е ова.......додуша и јас вака поврзав ама има мислам уште едно упатство за сплитер и слични работи....http://biz.on.net.mk/help-and-support/15

P

Princ

Гостин
А како да стигне до страната ако нема интернет? Знаеш, уште не може да се конектира -> бидејќи не може да ја поврзе опремата -> нема интернет за да ја види страната и да гугла :)
Интересен пропуст :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
А како да стигне до страната ако нема интернет? Знаеш, уште не може да се конектира -> бидејќи не може да ја поврзе опремата -> нема интернет за да ја види страната и да гугла :)
Интересен пропуст :)
Баш така. Им се јавив на оние у техничка (не ми се спие и немам попаметна работа па си викам ај малце ке се измотавам) и им викам вака и вака земав опрема немам упатство. Абе дечко изгледа им „снемало“ упатства у моментот ама нема проблем стај ова таму ова таму и после види на biz.on.net.mk поврзуење за WADSL исто е. Му викам абе како да видам кога немам интернет) појма неам што да праам. Е да ми вика тогаш е стварно проблем :pos2:
Абе што да кажам даље не ми се веруе ова Оф.Њет-ов секад успеваат да ме изненадат.

П.С. уште си цепа ова WADSL-ов среќа иначе незнам што ќе праев без упатство.:tapp:

П.П.С. КОј е усер и пасс за модемов ??? Admin Admin или .. и има чи што да се игра играчки у него. Гледам по руски и украински форуми го мењааат од Bridge у рутер модем на работа, што и не е лошо немора да праам диалуп конекција, сам си брка работа .

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Баш така. Им се јавив на оние у техничка (не ми се спие и немам попаметна работа па си викам ај малце ке се измотавам) и им викам вака и вака земав опрема немам упатство. Абе дечко изгледа им „снемало“ упатства у моментот ама нема проблем стај ова таму ова таму и после види на biz.on.net.mk поврзуење за WADSL исто е. Му викам абе како да видам кога немам интернет) појма неам што да праам. Е да ми вика тогаш е стварно проблем :pos2:
Абе што да кажам даље не ми се веруе ова Оф.Њет-ов секад успеваат да ме изненадат.

П.С. уште си цепа ова WADSL-ов среќа иначе незнам што ќе праев без упатство.:tapp:

П.П.С. КОј е усер и пасс за модемов ??? Admin Admin или .. и има чи што да се игра играчки у него. Гледам по руски и украински форуми го мењааат од Bridge у рутер модем на работа, што и не е лошо немора да праам диалуп конекција, сам си брка работа .
Ако е Калисто не знам, админ админ не помогна. Пробував од разни сајтови, не најдов лозинка. И по долго барање сфатив дека нема потреба да влегувам у сетирања на модемот :smir:, нормално функционира. Конфликтите на адреси и немањето линија (јануари) било од други причини, така да пробај без да влегуваш во сетап, мислам дека ќе ти функционира нормално. Барем кај мене е така.
Ако е д-линк имаше нешто 1234 админ, пишуваше пред самото логирање.

За Принц апдејт
Ај едно прашање кое злато вреди:
На Duo Extreme колкав трафик имате направено највише? :)
Значи зборуваме за период од еден месец.
Сега гледам за 3 дена потрошено 11 гига. За 30 дена најверојатно 100-120 гига, ако не ми дојдат при рака некои торенти од игри :smir:, тогаш ќе качам сигурно повеќе.

С

Спенсер

Гостин
1532 е Duo Plus, со ддв зборам, а 1700 и нешто е Duo Extreme со ддв.

да да....рачунав ја 3-4 пати не ми испаѓа..и мислев да пишам али ај, 1550 значи...па не е лош пакетот,само дали има нет постојано,дали паѓа,брзина и такви работи прашувам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom