После граница на километар имаш кружен тек, десно вртиш и се уклучуваш на автопат за Приштина. Ако продолчиш право на кружниот ќе идеш по стариот пат за Качаник. При пази негде после Качиник има сепарации и разни објекти се врткаат кучиња, јас минатата недела удрив едно навечер кога се враќав за Скопје.здрво
дали некој знае каде точно се приклучува на новиот автопат во косово? едни ми викаат дека е некој 10 км. после граница, други ми викаат дека има нов приклучок веднаш после граница на шел што е бензинската?
фала
Да, терај кон Приштина па Призрен па влагаш у Албанија и треба да одиш за Скадар. Ја би ти препорачал воопшто да не одиш по Јадранска магистрала поради гужви.ке одам во хрватска. значи се приклучувам на автопатот и после тоа терам цело време право и се исклучувам на крај на самиот автопат пред скадар некој 20-30 км. колку што рабрав, така?
Исклучи се на вториот излез за Приштина, истиот пат води и за аеродромот. И после следи знаци за Призрен.ке одам во хрватска. значи се приклучувам на автопатот и после тоа терам цело време право и се исклучувам на крај на самиот автопат пред скадар некој 20-30 км. колку што рабрав, така?
Јас од Скадар отидов кон Подгорица, па потоа Никшиќ па Требиње и право во Дубровник. Можеш и овој пат како на сликата, ама овој период Јадранската магистрала е ептен фрекфентна, а и на граничниот премин од Црна Гора во Хрватска се чека повеќе.значи ова е рутата, така?Прегледај го приврзокот 213642
А каква казна ќе ми пише ако е пропишано 120 и јас возам со 120?Кој и да оди возете 110 ако едозволено 120
казните се ужас а милуваат се странци да казнуваат.