На новиот автопат Скопје-Приштина дозволено е на 130 km/h, ајо возиш според правилата никој нема де те казнува,многу често сум на Косово и никогаш не сум имал проблеми.Кој и да оди возете 110 ако едозволено 120
казните се ужас а милуваат се странци да казнуваат.
А тоа намерно те провоцираат за да те казнат?Само едно треба да знаете во автопатот кружат цивилни полицајци со BMW M3 па ако паднеш на нивна провокација да се покажеш фраер дека можеш да претекуваш М3 си го јадел стапот.
Не го знаев ова за Никшиќ, по магистрала зане да биде доста гужва, ама тоа е тоа.Кој ке оди натаму нека оди по магистрала у Црна Гора преку Будва-Котор-Дубровник зашто тешките дегени у Црна Гора го праватат патот кај Никшиќ у сред сезона.И тоа не едната лента туку двете одеднаш па се вози по раскопан пат неколку километри у прва со 5 на саат.Ај време што се губи ептен колите партали се праат,се растропа цела шал табла племе им ебам неписмено.
Автоматски споено мислење:
Јас бев Острог,па морав по таа рута
Даниловград-Никшиќ е језиво,прашина и камења предница ке оставиш.Гужва е по магистрала ама се трпи освен на влез у Сплит.14 км ги возев 1 саат и 35 минути верувале или не,тргни застани.Сеа плус гледам циганине италијанци масовно доаѓаат бетер ке бидеНе го знаев ова за Никшиќ, по магистрала зане да биде доста гужва, ама тоа е тоа.
Па сега зависи повеќе патролират,но сега кога доаѓат гастербајтерите има и провокацијаА тоа намерно те провоцираат за да те казнат?
Не зборам за инат.На новиот автопат Скопје-Приштина дозволено е на 130 km/h, ајо возиш според правилата никој нема де те казнува,многу често сум на Косово и никогаш не сум имал проблеми.
Само едно треба да знаете во автопатот кружат цивилни полицајци со BMW M3 па ако паднеш на нивна провокација да се покажеш фраер дека можеш да претекуваш М3 си го јадел стапот.
А реален муабет - може да се вози побрзо? Зошто само во такви збирутини од земји како Македонија, Косово, вамте, тамте на автопат се лупа 80 на саат само за да има подлога за казни.тачно, кај Никшиќ го прават патот и е раскопан и е некој 2-3 км. ама реално мене тоа воопшто не ми се сметаше, возев 5 км. на час некој 10-тина минути, помина и тоа е тоа. друго се беше ок, освен што 700 км. ги минувавме 12 часа бидејки 90% од патот ограничување на брзина е 80 км. максимум.
Турете му пепел на автопатот ако идете према Албанија,Црна Гора или Хрватска.Исклучи се кај Урошевац и преку Брезовица си у Призрен.Помалку километри возење ама временски исто му доаѓа,ама има што да се види.А и веќе ако идеш преку аутопут,никаква казни нема.И тие се за жалење ко нас,импровизирана држава каде што правилата постојат ради редаА реален муабет - може да се вози побрзо? Зошто само во такви збирутини од земји како Македонија, Косово, вамте, тамте на автопат се лупа 80 на саат само за да има подлога за казни.