Новиот автопат во Косово

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
здрво

дали некој знае каде точно се приклучува на новиот автопат во косово? едни ми викаат дека е некој 10 км. после граница, други ми викаат дека има нов приклучок веднаш после граница на шел што е бензинската?

фала

R-6 е новиот автопат, така? M-2 е она што го викаат јадранска магистрала претпоставувам.

R6 е новиот. Именуван е по големиот македонски политичар и деец Арбен Џафери.

здрво

дали некој знае каде точно се приклучува на новиот автопат во косово? едни ми викаат дека е некој 10 км. после граница, други ми викаат дека има нов приклучок веднаш после граница на шел што е бензинската?

фала
После граница на километар имаш кружен тек, десно вртиш и се уклучуваш на автопат за Приштина. Ако продолчиш право на кружниот ќе идеш по стариот пат за Качаник. При пази негде после Качиник има сепарации и разни објекти се врткаат кучиња, јас минатата недела удрив едно навечер кога се враќав за Скопје.

ке одам во хрватска. значи се приклучувам на автопатот и после тоа терам цело време право и се исклучувам на крај на самиот автопат пред скадар некој 20-30 км. колку што рабрав, така?

ке одам во хрватска. значи се приклучувам на автопатот и после тоа терам цело време право и се исклучувам на крај на самиот автопат пред скадар некој 20-30 км. колку што рабрав, така?

Да, терај кон Приштина па Призрен па влагаш у Албанија и треба да одиш за Скадар. Ја би ти препорачал воопшто да не одиш по Јадранска магистрала поради гужви.

А длаи некој знае како се приклучува за новиот автопат спрема Охрид???:confused:

Исклучи се на вториот излез за Приштина, истиот пат води и за аеродромот. И после следи знаци за Призрен.

значи ова е рутата, така?asd.png

Да, терај кон Приштина па Призрен па влагаш у Албанија и треба да одиш за Скадар. Ја би ти препорачал воопшто да не одиш по Јадранска магистрала поради гужви.

Јас од Скадар отидов кон Подгорица, па потоа Никшиќ па Требиње и право во Дубровник. Можеш и овој пат како на сликата, ама овој период Јадранската магистрала е ептен фрекфентна, а и на граничниот премин од Црна Гора во Хрватска се чека повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom