Нова понуда во T-Mobile од 1. јуни

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Одземена ти е, откако ќе ги потрошиш тие 1000 т.е 100 минути, продолжуваш од 600 па нагоре. Немаш ништо во претплатата.
Аха, разбрав.
А во Вип како е и таму е одземена предплатата или не?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
а да пуштеа цени и на мобилните уреди ? во други земји за годишна претплата ( 10 евра ) од 1 година можеш да земеш SG II за 50 евра !!!!
Стварно бре, не знам кога ќе дојде, а дали и воопшто ќе дојде денот да можеш да земеш асален телефон за ефтини пари, како што е секаде на запад...Моментално понудата на телефони на T-Mobile е смешна. Мiddle-class телефони слабо. Или е 1 денар, или е 30.000...

P

Princ

Гостин
Мама си тракале, решиле по секоја цена најмалку 10 евра месечно да земат од секој постпејд корисник :)))
Многу хомосексуалски од нивна страна што целата претплата ја одзимаат.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Sakav da vidam za rati sto kako telefon i ne mi e jasno sto tit praat finti ovie od t-mobile, sum moral da imam veke broj na t-mobile ne znam sto, mu vikam a bre nov korinsik sum i sakam da zemam doverba 24 toj mi vika za da zemes na rati moras 6 meseci da zemes postpaid broj i da zboris 6 meseci pa posle, pa ako go zemam na 6 meseci znaci sum go zel na 24 meseci od start i sum zel odredena tarifa, kako toa posle 6 meseci on ke mi dava telefon, what the fuck? i ona znaci aroigantnoto kaj niv a be ti ide za gusha da go fatis i da mu ebes mamata, znaci ne se smenile otkako postojat ej

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Sakav da vidam za rati sto kako telefon i ne mi e jasno sto tit praat finti ovie od t-mobile, sum moral da imam veke broj na t-mobile ne znam sto, mu vikam a bre nov korinsik sum i sakam da zemam doverba 24 toj mi vika za da zemes na rati moras 6 meseci da zemes postpaid broj i da zboris 6 meseci pa posle, pa ako go zemam na 6 meseci znaci sum go zel na 24 meseci od start i sum zel odredena tarifa, kako toa posle 6 meseci on ke mi dava telefon, what the fuck? i ona znaci aroigantnoto kaj niv a be ti ide za gusha da go fatis i da mu ebes mamata, znaci ne se smenile otkako postojat ej
Точно е све што ти кажале еве прочитај
Цена за нов корисник* со Relax тарифи со договор за Доверба 24 при плаќање со рати на месечната сметка

*Понудата за плаќање на рати е достапна на пост-пејд корисници кои имаат договор подолг од 6 месеци без заостанати долгови по ниту една сметка. Сите пост-пејд корисници кои имаат договор подолг од 6 месеци, можат да склучат договор за доверба и да го добијат производот по цена за постоечки корисник, или доколку склучат нов договор за доверба и нова SIM, производот го добиваат по цена за нов корисник. Само еден производ е достапен за еден корисник со максимална цена од 40.000 денари. По отплаќање на 75% од долгот, корисникот има можност да купи нов на рати.

Ипак за разлика од вип и оне берем даваат попуст на телефоните ако си постојан користин, исто така и можност за на рати.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Точно е све што ти кажале еве прочитај
Цена за нов корисник* со Relax тарифи со договор за Доверба 24 при плаќање со рати на месечната сметка

*Понудата за плаќање на рати е достапна на пост-пејд корисници кои имаат договор подолг од 6 месеци без заостанати долгови по ниту една сметка. Сите пост-пејд корисници кои имаат договор подолг од 6 месеци, можат да склучат договор за доверба и да го добијат производот по цена за постоечки корисник, или доколку склучат нов договор за доверба и нова SIM, производот го добиваат по цена за нов корисник. Само еден производ е достапен за еден корисник со максимална цена од 40.000 денари. По отплаќање на 75% од долгот, корисникот има можност да купи нов на рати.

Ипак за разлика од вип и оне берем даваат попуст на телефоните ако си постојан користин, исто така и можност за на рати.
Da ama ne mi e jasno eve nemam telefon, i odam na postpaid kaj niv eve 6 meseci ama ke moram i tel da zemam neli koga sklucuvam dogovor, e sega posto zimam tel koga potpisuvam, dali posle tie 6 meseci pak ke mozam da zemam telefon ama sega onoj sto go sakam na rati?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Da ama ne mi e jasno eve nemam telefon, i odam na postpaid kaj niv eve 6 meseci ama ke moram i tel da zemam neli koga sklucuvam dogovor, e sega posto zimam tel koga potpisuvam, dali posle tie 6 meseci pak ke mozam da zemam telefon ama sega onoj sto go sakam na rati?
Аку сега земиш телефон во доверба 24, дури после 18 месеци ќе можеш да земиш нов нормално ако го продолжиш договорот на уште 2 години.. И тогаш ќе можиш да го земиш и на рати ако сакаш..
Друга опција ти е, да земиш само бројче во доберба 24 и редовно да си ја плаќаш сметката 6 месеци, па после да си го земиш телефонот што те следвит, сакаш на рати сакаш во готово.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.890
Поени од реакции
30.813
Дечки сметката на Т мобиле се рачунаше од 25ти до 25ти така ?

P

Princ

Гостин
ВИП е тоа, на т-мобиле е први до последен ден во месецот.
Само ВИП се забегани со тоа нивното од 25ти до 25ти.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Глупо е шо понудата важи само за “соло“ броеви... во мојот случај, имам 4 броја на претплата, така да не ја бива...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.103
Поени од реакции
6.071
Gi procitav site komentari na temava i ne mozam da veruvam deka nekoi od vas sto kazuvaat deka ponudava e super imale barem ocena 2 po matematika vo skolo!Jas ne bi im dal ni eden tuku direktno vo avgust bi gi butnal da povtoruvaat godina samo poradi neznaenje na osnovnite operacii sobiranje i vadenje na broevi.
Po koja matematika ovaa pretplata:
Relax S 279Den. so vkluceni 100 min samo vo mrezata na T home i T mobile dodeka kon drugite mrezi nemas vkluceni minuti vo pretplatata.
E poevtina od ovaa:
Vip 279 den so vkluceni 100 minuti kon site mrezi i 1000 min so eden broj na Vip?
Tuka ne gi stavam cenite na razgovorite po potrosuvanjeto na vklucenite minuti kade sto kaj T mobile e 5.9 a kaj Vip e 6.9 po istekot na vklucenite razgovori zatoa sto na kogo mu se malku ovie 100 minuti ima poskapa ponuda:
Relax M 599 den pretplata so vkluceni 1000 min kon svoite mrezi T Mobile i T home! kade vtorava e bespotrebno stavena bidejki denes sekoj ima mobilen i samo 100 minuti kon ostanatite mrezi.
Vip 499 den ili za 100 denari pomalku se dobivaat 1000 minuti kon svojata mreza i 200 minuti ili dvojno poveke kon ostanatite mrezi!
Gi prasuvam onie naivnite na koi ne bi im dal ni 1 po matematika sto smetaat deka novata ponuda na T mobile e popovolna od postoeckite vo Vip po koja presmetka izracunale deka kaj T mobile ke pominat poevtino otkolku kaj VIP?
http://www.t-mobile.com.mk/public/relax-tarifa-new.nspx
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/promotion/0mkd_min/index.php

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Gi procitav site komentari na temava i ne mozam da veruvam deka nekoi od vas sto kazuvaat deka ponudava e super imale barem ocena 2 po matematika vo skolo!Jas ne bi im dal ni eden tuku direktno vo avgust bi gi butnal da povtoruvaat godina samo poradi neznaenje na osnovnite operacii sobiranje i vadenje na broevi.
Po koja matematika ovaa pretplata:
Relax S 279Den. so vkluceni 100 min samo vo mrezata na T home i T mobile dodeka kon drugite mrezi nemas vkluceni minuti vo pretplatata.
E poevtina od ovaa:
Vip 279 den so vkluceni 100 minuti kon site mrezi i 1000 min so eden broj na Vip?
Tuka ne gi stavam cenite na razgovorite po potrosuvanjeto na vklucenite minuti kade sto kaj T mobile e 5.9 a kaj Vip e 6.9 po istekot na vklucenite razgovori zatoa sto na kogo mu se malku ovie 100 minuti ima poskapa ponuda:
Relax M 599 den pretplata so vkluceni 1000 min kon svoite mrezi T Mobile i T home! kade vtorava e bespotrebno stavena bidejki denes sekoj ima mobilen i samo 100 minuti kon ostanatite mrezi.
Vip 499 den ili za 100 denari pomalku se dobivaat 1000 minuti kon svojata mreza i 200 minuti ili dvojno poveke kon ostanatite mrezi!
Gi prasuvam onie naivnite na koi ne bi im dal ni 1 po matematika sto smetaat deka novata ponuda na T mobile e popovolna od postoeckite vo Vip po koja presmetka izracunale deka kaj T mobile ke pominat poevtino otkolku kaj VIP?
http://www.t-mobile.com.mk/public/relax-tarifa-new.nspx
http://www.vip.mk/cm/offer/postpaid/promotion/0mkd_min/index.php
Цената од 599 ден на Relax M е со вклучен ддв а на Vip 499 е цена без ддв. Кога ке додадеш ддв на 499 пак ке испаднат околу 590 денари.
Јас сум на Т-мобиле и сериозно размислувам да си потпишам постпејд на вип (тој од 499 ден), само телефонот кој сакам да го земам LG l3 со таа тарифа се доплаќа 2000 денари (без vip surf 1gb), додека на Т-мобиле со relax m во кој имам 1000 мин кон т-мобиле и 100 мин кон другите, го добивам за 1денар.
Се мислам кој пакет да го одберам а исто така ме интересира и на т-мобиле relax surf m пакетот, каде имам 1000 кон т-мобиле и 1гб интернет, а спрема другите нема ништо.
Дали ако вртам кон други мрежи со овој пакет ке плаќам повеќе од 600 или...?
Како иде тоа со попустот ако сум постојан корисник односно стар корисник на т-мобиле?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Цената од 599 ден на Relax M е со вклучен ддв а на Vip 499 е цена без ддв. Кога ке додадеш ддв на 499 пак ке испаднат околу 590 денари.
Јас сум на Т-мобиле и сериозно размислувам да си потпишам постпејд на вип (тој од 499 ден), само телефонот кој сакам да го земам LG l3 со таа тарифа се доплаќа 2000 денари (без vip surf 1gb), додека на Т-мобиле со relax m во кој имам 1000 мин кон т-мобиле и 100 мин кон другите, го добивам за 1денар.
Се мислам кој пакет да го одберам а исто така ме интересира и на т-мобиле relax surf m пакетот, каде имам 1000 кон т-мобиле и 1гб интернет, а спрема другите нема ништо.
Како иде тоа со попустот ако сум постојан корисник односно стар корисник на т-мобиле?
Ако се префлаш на вип, префли се на Vip Free L (800 денари), имаш 1000 кон сите мрежи и ова ми е најпрималива некако.
Мене Vip Free M и Rilex M ми се некако многи слични, во вип имаш 200м кон други мрежи, во Т-Мобиле имаш 100м кон други мрежи, а по надминувањето на лимитот, цената во вип по минута ти е 5.9 а во Т-Мобиле 4.9 Тука некаде се. Точно во вип се поскапи телефоните и немаат привилегија на постојаните корисници да му даваат попуст кога земаат телефон, во Т-Мобиле попустот се движи од 1000 до 1500 денари колку што знам (во зависност од телефонот).
Исто ако си член на твој клуб и имаш поголем број на поени, можеш да ги искористиш и да земиш малце по асал телефон. Јас бев да прашам, имам 4000 поени и таа ми рече дека околу 1000 денари поефтино може да ме фати телефонот доколку ги искористам поените..

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.103
Поени од реакции
6.071
Kon drugite mrezi ke pocnat da ti naplatuvaat otkako ke gi nadmines tie 100 minuti sto ti gi davaat vo pretplatata baska od tie 1000 sto se vo nivna mreza a do togas mozes da se opustis.
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 19:42 ---
Ako poveketo broevi kade sto vrtis ti se na T mobile otkolku na drugite mrezi cim sakas da go zemes telefonot sto go ddavaat za 1 denar poisplatlivo ti e na T Mobile zatoa sto zasteduvas 2000 denari.Vo sprotivno nema da ti bide isplatliv.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Грешка си 499 е со ддв.

Kajgana Shop

На врв Bottom