Никогаш не ни е дадено повеќе од колку што можеме да поднесеме?!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Значи, неможност да поднесеме определен настан. Зошто гледам дека спомнавте и самоубиство, па сме застраниле од темата. :)
Ако и покрај сиот труд, не можеме да поднесеме едно нешто, тогаш ќе се осврнеме на некое што можеме да го поднесеме и тако даље се` додека не најдеме нешто што е подносливо и очигледно неопходно, јебига. По некој природен тек на животот, човекот сам не си дава повеќе отколку што може да поднесе од секоја област. У стилот, ако не можеш да го поднесеш електро, упиши машински или некој друг сличен, битно е да се оствариш себе си у тоа област имајќи го во предвид изборот кој го имаш.

Тоа е тоа, кога човек му е преку глава од едно нешто, кога му е дадено над прагот на поднесување, секогаш треба да знае дека постои и друго нешто, дека има избор. Кога една врата се затвора, друга се отвара...
 

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Никој нас ништо не ни дава. Сами одбираме колку ќе зграпчиме и за колку ќе се исфорсираме. Потребно е само малку осет за личната способност кој ќе помогне во менаџирањето на животот.
А прав момент кога можеме да кажеме дека од нешто ни е доста, е момент во кој ќе сфатиме дека одредена работа не е продуктвина или не’ повредува.
 
M

MIL

Гостин
Koga veke sme na rab od ludilo i ne mozes nisto da podneses togas mozes da stavis tocka no koga e ljubov vo prasanje mn e tesko da presecis mnogu razmisluvas osobeno ako vistinski si zaljuben a nesto koci e togas e najtesko da kazes dosta e!!!
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
Одкаде такво право некој да си дозоли да мисли дека знае колку можам да поднесам? :toe:
 

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Одкаде такво право некој да си дозоли да мисли дека знае колку можам да поднесам? :toe:
Прашањето е колку ти самиот мислиш дека можеш да поднесеш.
Кај си го ставаш лимитот, сам на себе.
 

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Животот не учи да бидеме поцврсти.
Па така секогаш и секогаш ни дава од тоа што ние мислиме дека е повеќето од тоа што можеме да поднесеме, а уствари ние тоа можеме без проблем да го направиме.
 

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
не постои точна граница.Можеме да поднесеме онолку колку што нашата волја и психа се развиени и силни.Доказ за тоа е што секогаш можеме уште малце.Колку и да е тешко,колку и да сме далеку стигнати,секогаш може уште еден чекор повеќе....и човековата волја не се крши никогаш.може да се свитка но не и да се скрши
 

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Со сила можат да ти земат, но не и да ти дадат. Кога ке се самозадоволиш повеќе не ти е ни потребно. Кој колку бара толку добива.:smir:
 
Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Дали?
Колку е ова вистина?
Всушност колку ние можеме да поднесеме од секојдневните предизвици и непредвидени ситуации што ни ги приредува животот?
Која е границата и вистинското време да кажеме: ДОСТА Е,НЕМОЖАМ ПОВЕЌЕ ДА ПОДНЕСАМ?
Дадено ни еколку што можеме да поднесеме да носиме. Што не не убива, тоа не челичи. Па секој со својот „крст„.
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Животот не е фер, за некои е прекрасна градина, за други е пекол, животот е константна борба и вечно страдање, треба да се издржи и треба да се бориме, но јас не ги осудувам самоубијците, пред да осудиш застани! размисли зошто и тебе ќе ти се суди.
Се согласувам со тебе, точно е тоа. Но тие што живеат во прекрасна градина кога ќе им се случи нешто трагично незнаат како да се издигнат од тоа и им треба доста време за да се вратат во нивната поекрасна градина. Додека оние кои живеат во постојана борба, секој ден се трудат да останат нормални во ова време, кои знаат да прошетаат по прекрасната градина или да живеат во пекол.

Граница до која можеме да идеме општо кажано нема. Зависи од случката, од минатото и од карактерот. Не би можела да кажам дека само слабиот карактер потклекнува и се губи, ја губи битката со лошото. Некогаш и цврстиот карактер знае да потклекне и да се изгуби, не е се до карактерот. Имам дојдено до момент на полудување, момент кога само сакаш да побегнеш и да те снема од овој свет. Не ми се веруваше дека постои таква болка, срцето те стега и сметаш дека немаш излез, сите зборови се излишни. Не помислував на самоубиство во ниеден момент, туку само да отидам некаде подалеку, да побегнам ама со тоа немаше ништо да решам. Со тек на време, со одредена помош успеав да застанам на две нозе и да кажам јас можам сама понатаму (значи не се работи за љубовен проблем). Тоа што не ме уби, да, стварно ме направи посилна. Сепак не е само до околностите и настанот, туку колку си соземен со истиот и колку тоа влијае на тебе и твојата иднина, секоја болка е преголема кога ја прифаќаш целосно.
 
Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Се што ни се случува, ни се случува така што или можеме да го поднесеме или не можеме. Ако ни се случи нешто подносливо, не треба да се лутиме туку да го поднесеме онака како што можеме. Ако ни се случи нешто неподносливо, да не негодуваме, бидејќи тоа ќе не уништи предвреме Да мислиме дека имаме сила да го истрпиме сето тоа и дека од нашите предрасуди зависи дали нешто е подносливо или неподносливо и да се убедуваме дека е наша должност и во наш интерес така да постапиме.
 

The Mad Doc

Алхемичар
Член од
16 март 2009
Мислења
653
Поени од реакции
46
Никогаш не не е дадено повеќе него што можеме да поднесеме тоа е точно.Секој наш предизвик може да се помине со задоволство и насмефка на лицето само ако се сака.Колку и да е "проблемот" голем.всушност све што се случува на планетата земја,секоја работа не е дури вредна за размислувањ од што е лесна за решавање.
Како што и Ошо рекол:Сите работи што се случуваат се глупости кои сами ние си ги пратвараме во проблеми кои не постојат во вистина.
 
Член од
8 март 2009
Мислења
20
Поени од реакции
0
valda site si imame svoi prikazni i svoi sudbini i navistina koga se custvuvame najnemokni bez volja za ponatamu koga mislime deka site ne zaboravile i deka veke na nikoj se sme potrebni so e najtesko za eden covek...togas zivotot ja pokazuva svojata dobra strana i makar i so nekoja sitnica koja sto ne napravila srekni ni dava povtorno nova nadez i zelba za ponatamu i noseni od toa pravime se da go nadoknadime ona sto sme go propustile...ustvari neli sepak ziveeme za malite momenti na sreka koj go pravat zivotot ubav...toa e gledano od moja strana.
 

Stan The Man

ADRENALIN
Член од
17 август 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
nikogas ne ni e dadeno poveke otkolku sto SAKAME da podneseme
veruvajte deka sme sakale, bidejki drug pat za napred nema
 

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
524
Ние можеме СЕ да издржиме! Но, дали САКАМЕ да издржиме? Дали имаме волја да издржиме? Тоа е веќе друго прашање, сакање и морање се два различни и многу често спротивни поими, а што да се прави со природниот нагон инстинктот за самоодржување, сакале нејкеле сите го имаме во огромни количини.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom