- Член од
- 30 јануари 2010
- Мислења
- 104
- Поени од реакции
- 20
Кај и да е ќе се воведи и за Бундес лигата да се коментира на Македонски јазик.
Ќе се прошири Еуроспорт секаде низ европа, а низ светот е веќе проширен...туку за Спорт Клуб ќе биди малце тешко, но се надевам ќе се средат работите, во секој случај и да дојди Спорт Клуб во МКД ќе биди на тоа да се плаќа посебно за тие 2 програми, како што е секаде низ светот.
1. МОРАМ ДА ВЕ РАЗОЧАРАМ - НО ЕУРОСПОРТ НЕМА ВООПШТО НАМЕРА ДА ВОВЕДЕ МАКЕДОНСКИ КОМЕНТАР - БАРЕМ НЕ ВО НАРЕДНИТЕ 4-5 години ОДНОСНО ДО МОМЕНТОТ ДОДЕКА НЕ СЕ ВОВЕДЕ PAY TV И КАЈ НАС.Не ми е јасно, зошто да вработат македонски коментатори!? До сеа Еуроспорт ја гледавме со македонски коментатори? Тие ја имаат откпуено Бундес лига и за Македонија, и сеа Спорт Клуб ако воведе македонски коментатори ќе треба да ги укинат Еуроспорт и ЕСПН доколку и они не воведат? Ми нема некоја логика, како може за некој канал да мора македонски коментатори, за друг да не мора?
Ве молам само да не ме прашувата како од каде и зошто знам бидејки ова ви е информација 10000000000000000 %.
2. Еуроспорт нема откупено ТВ права за територија на Македонија бидејки не покрива македонско говорно подрачје 3 милиони %.
3. ДА - мора да има коментар на Македонски - тоа е според важечките (постојните) закони за радио фифузија во МКД.
-- Друго е прашањето колку и кој ги почитува ????
Гледам во Охрид има Спорт Клуб има Супер Спорт Грција Има HBO, во помалите места има канали по нарачка почнувајки од SKY Ang, Ita, Ger ... понатаму да не набројувам.
И некаде погоре прочитав како може да купат ТВ права за друга теритирија.
- Абе друже ги заболе Енглезите за нас големата држава од 2.милиони. Едноставно дај да лапнеме некој динар повеќе, а шо ќе се мачиме со македонцива платиле-неплатиле, молење, судење итн, итн ... Абе ко да не ги научивте нашите „големи телевизиски магнати“ Вељо, Ѕиле итн, итн ...