Нема веќе да се емитуваат каналите на СпортКлуб во Македонија

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.951
Поени од реакции
1.169
Ќе видете сега, по рецептот на С. Кореја, како се станува Европски првак во ракомет наредната зима. :icon_mrgr: :aplauz:
а тај твој манчестер ако не тепа у сабота вие наредната зима ке играте у англиската2 лига со кардиф и чарлтон :kezec:
 
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.050
Поени од реакции
7.095
Се води кампања против ПЛ у Мкд :D
А1 даваше ПЛ, ги затворија
СК дава ПЛ, еве ги исклучват сега.
Сигурно изреволтиран е Гвујо поради неемитувањето на Калчото (нели е за Милан). :D
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: L.A
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.221
Поени од реакции
18.039
Тоа ти е со твој пари по твоја глава.

Секој месец 200 денари за радио дифузна, па кога имаат толку пари мора и да си најдат некоја работа.

Инаку ова го прават домшниве телвизии затоа што одат македонски реклами на тие канали и се многу гледани.
 

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Ме отепаа со Н. Географик само тоа гледав на телевизија и преносите на фудбал, сеа и тоа ќе го нема. Гадови испокварени да прострадаат за леб... :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.571
Поени од реакции
11.713
piratebay ќе се врати ама на запад не е така едноставно да симнеш нешто од торент одма им праќаат писмо дома со последна опомена од полиција
ресиверите не се нелегални, се продаваат сегде, мислам дека дримбоксот е германски, ама нелегален е шерингот а за тоа треба само да пуштат пријава за 10 луѓе во државата што продаваат шеринг и после може ресиверот да го користиш за да гледаш ДМ Сат :)
Тие опомени ги испраќаат само поголемите Интернет провајдери кои соработуваат меѓусебно, но не и помалите Интернет провајдери кои си тераат бизнис и не ги интересира кој што симнува.

Засега нема никакви законски обврски кон Интернет провајдерите во САД и во другите западни држави, со кои се обврзани да ги набљудуваат Интернет активностите на своите корисници и да ги известуваат властите за истите тие Интернет активности.

Verizon, Time Warner, AT&T и останатите како нив почнаа пред некоја година да функционираат како Интернет картел во САД, но помалите Интернет провајдери и понатаму не си го пикаат носот во Интернет активностите на нивните корисници.

Да, пиратеријата е потисната и ќе биде уште потисната во иднина, но никогаш нема да изумре, тоа е повеќе од сигурно, особено со оглед на фактот дека компании како Netflix и HBO веќе почнаа да ја користат пиратеријата за своја корист и ги обновуваат со нови сезони сериите од кои најмногу се симнуваат пиратски копии. Затоа нови сезони од Game of Thrones се повеќе од загарантирани.

А ако изумре шерингот, секогаш ќе можеме да се вратиме на стариот метод - внесување на кодови, или хакнување на рисиверот за да ги превзема кодовите од USB меморија.

Да, не е баш забавно искуство секој месец или секоја недела, или можеби секој ден да симнуваш нови листи со кодови преку Интернет и да ги зачувуваш на USB меморија, но сепак е функционален метод кој врши работа и тоа е важно.
 

ХулахопкиСоТочки

Out of step with the world
Член од
9 август 2014
Мислења
1.494
Поени од реакции
5.250
http://www.avmu.mk/images/Pismen_izvestaj_za_izvrsen_vonreden_nadzor_na_den_27.01.2015_-_za_na_veb.pdf

ПРЕДЛОГ МЕРКИ:

По уредната достава на решението за опоменување и исклучување на реемитувањето на програмските сервиси да се изврши контролен надзор врз работата на наведените оператори на јавна комуникациска мрежа, со цел да се утврди дали истите постапиле по решението, а доколку се констатира дека прекршувањата на Законот не се отстранети, Агенцијата да поведе ПРЕКРШОЧНА постапка против операторите.

У превод САКАМЕ КЕШ, ПЛАТЕТЕ.
Појасно, здравје
 
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.779
Разбирам и незадоволство и се ама да јадеш бубрези од типот "сеа ќе видите С.Кореа како се станува првак у ракомет" шалата на типацот погоре и ред други што се вечно незадоволни и никој не им чини, мислам даааајјј....
Има проблем работава и треба да се лоцира на право место. Гомното Иван С Мирчевски и нашиве као демек телевизии се незадоволни зошто Спорт Клуб им ги лапа рекламите. И гомната од Агенција за аудио-визуелни тннтннн...да им е*ам се женско у фамилија ако ја исклучат. Ако не им се отиде пред седиштето (мислам у градски ѕид дека е) и не им е*еме матер не сме луѓе. Сега е на нас. Македонски коментатори на Спорт Клуб и на турските серии и на сељачките српски шоуа да им дојде крај. Али ипак мислам дека ќе се направи нешто за да не ги исклучат. А ако да, ондак кај и да ги видам у град ќе попијат шлаем од петици.​
 
I

[In]kognito

Гостин
@NomoregameS ти си само за во темава... што ли ќе правиш без СК :pos:
Овие сериозно не се нормални... Не ми е јасно на спортскиве што би се преведувало? А и на 24 кичен колку што знам имаше превод, што е поентата?. Или друга е причината а јас не сум упатена :cautious:
 
Член од
29 август 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
3.644
ova so agencijava ke bite teska borba,se ke isklucat... pa na goce delcev olku ne mu bilo tesko so turcite izlegol na kraj,ama nie so turski serii nema da izlezeme na kraj...ke ni isklucat 30 kanali mejgu niv na jdobrite SK1,2,3 ,fox itn.......
c.c.c.c.c.c-gospod da ni e na pomos ......:popce:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom